Thursday, January 11

Asean Football Championship

Not Related to Title:


Pambangkang akan boikot Batu Talam?

The opposition parties want to send a strong signal with their decision to boycott the Batu Talam by-election.
- Malaysiakini

Selepas pengakuan Tan Sri Rashid tentang kepincangan sistem pilihan raya Malaysia, Datuk Seri Anwar berpendapat tiada gunanya diteruskan pilihan raya kecil ini.
- AnwarIbrahimBlog

Ada jugak logik nya tindakan pembangkang ini kan? Kalau SPR sendiri mengaku sistem pilihanraya sekarang perlu dikaji dan diubah, apa guna kita nak pakai untuk Batu Talam. Kalau pengundi hantu lebih ramai dari orang, lebih baik bagi je kerusi tu pada BN.

Related to Title:

Between January 12th and February 3rd eight nations will contest the 2007 ASEAN Football Championship in stadiums across Singapore and Thailand.

- Soccernet
- Complete Fixtures



Harap-harap this time, dengan adunan player baru dan lama Malaysia mampu menjadi juara Asia Tenggara. Jersey baru tajaan Nike nampak promising. Classic tiger look. Awesome.



Semalam dalam Sportscenter Asia, di panggil dua panel nak bincang pasal championship ini. Shebby and Goh Tat Chaun (current Singapore player). Aku cukup sakit hati dengan dia ni. Dengan muka bersahaja dan tanpa rasa bersalah dia pilih Singapore bakal muncul juara. I still can accept that, yela..surely he will support his team. But he also confident enough to said Malaysia will not even qualify to semifinal from group A. He pick Thailand and Myanmar. Come on. Aku rasa dia ni memang betul-betul bodoh walaupun dia ada degree. Tak ramai player international ada degree.

Just hope our current national team tidak akan memalukan kita lagi.

3 comments:

Anonymous said...

Hello brother... current result semalam (14/1/07) Myanmar seri dengan Malaysia. So in order Malaysia to qualify pi semis kena memang or seri dengan Thailand regardless Myanmar akan kalah pada Philipine. Philipine boleh menag ke dengan Myanmar. At this stage bukan aku tak sokong Malaysia memang sokong yang amat but the situation tak menyebelahi team Malaysia. So ramalan Cina tu Myanmar and Thai kat semis tu boleh jadi kenyataan.

Ain said...

Yup, looks like Singaporean punya prediction akan jadi kenyataan. Terma shj la.

Mr. Right said...

M'sia main mcm sial. Aku tak salahkan player. If we compare quality of our player with others, kita lebih bagus. The player selection totally wrong. Fauzi Nan main defensive midfielder, Hardi main wing kiri, Nizaruddin support to Hairuddin.. mereka semua main position lain masa dalam team negeri atau club. Apa giler... Norizan Sucks..!

Total Pageviews

. page counter