Sunday, January 21

Berita Terpecah (Breaking News)

Gempa Bumi

Berlaku 7.2 scalar richter earthquake di utara Laut Molucca, Timur Sulawesi malam tadi. Beberatus meter dari perairan Sabah ada 5 gempa susulan berlaku disekitarnya jadi amaran tsunami dikeluarkan kepada penduduk di sana. Hopefully there will be no tsunami there since I think we witness enough disaster in this early 2007. Let spare some for the rest of the year.

Proton Malaysian Open 2007

Back page paper esok akan dipenuhi muka budak umur 21 dan 19 tahun, bernama Koo Kien Kiet and Tan Boon Heong selain dari berita Man. Utd vs Arsenal. Koo – Tan prove their gold medal kat Doha bukan nasib or a fluke. Maybe because crowd really behind our doubles and that contribute to their performance but beating Tony and Chandra by straight set really an achievement. Tony and Chandra are two of the most experience player around, they won everything dalam dunia badminton antarabangsa for the last 10 years. World Champinship, Olympic, Asian Games, Asean Games and almost all open tournaments around the world. So, I believe Koo and Tan if they maintain their attitude and composer, kita akan menyaksikan a legend created in front of our eyes. I can’t find their weakness, maybe not yet, but they really know how to attack and while defending, they have tricky returns. All the best…to both of them and semua pemain doubles kita yang lain, we have a lot of young pairs. So, aku rasa Tan Fook and Wan Wah, boleh jadikan coach je lah. Mereka pernah bekerja dengan ramai jurulatih, Razif, Morten Frost, Kim Hock, Park Joo Bong and currently Rexy, semua pemain-pemain legenda tu. So surely there gain a lot of experience and coaching technique maybe sekarang masa untuk mula menabur bakti di padang latihan pula.

Credit juga patut diberikan kepada Mew Choo kerana berjaya melangkah ke final. Walaupun tewas kepada 3rd rank Chinese player. Apa rahsia Cheah Soon Kit merencana peningkatan pemain wanita kita? Bermula dari mix double, kemudian beregu dan nowadays single player. Beside Meh Chew we also have Julia Wong yang baru berusia 20 tahun. Mew Choo juga menyahut seruan Dato’ Punch Gunalan dengan mengenakan pakaian yang sedikit stylish and trendy. Maybe belum sampai tahap player tennis, but nice try and harap-harap pemain wanita lain akan mula ikut. Baru la cun sikit main pakai skirt and baju terbelah-belah..hahahahha…

China tidak hantar their best bunch of player to Malaysia pun still manage to bags three categories. Woman single, woman double and mix double. Aku harap Indonesia boleh mengembalikan kegemilangan zaman Susi Susanti and menyekat dominasi China dalam woman badminton scene. Also, harapan aku kepada Park Joo bong yang membimbing squad Japan, their double players dah tunjukkan peningkatan expecially woman. So, Gou Ling and friends tidak boleh lagi suka-suka control their world ranking point setiap kali mereka berjumpa di final each and single tournament yang mereka masuk.

Australian Open

Jangkaan aku salah, Mouresmo tewas siang tadi. So, cuma tinggal beberapa player je mampu menghalang Maria Sharapova for her 1st major of the year.

Hiburan

Menyampahnya aku dengan TV3 with their Anugerah Juara Lagu 2007. Macam la anugerah yang grand sangat. Dengan red carpet, ada token kepada pakaian paling cantik… alahai, sikit-sikit dah ler…dengan alasan menaiktarafkan industri hiburan, mereka perabis duit kat majlis yang sepatutnya appreciate keindahan dan kesenian sebuah lagu, bukan betapa glamournya industri kita. Bodoh..!

8 comments:

Anonymous said...

bukan berita terpecah la
BERITA TERGEMPAR cuba buang sikit perangai bangsa kau kena jajah beratus tahun itu....
jgn lah terus tukar dari inggeris kpd bahasa..pakai otak pikir dulu...en obes

Mr. Right said...

Haiya.. stupid, plain stupid.. aku buat lawak la ngok...! Aku tiru ntv7 masa cerita peperangan Iraq dulu, mereka tulis berita terpecah..! aku ingat semua org tahu kebodohan ntv7 masa tu, so aku ulang tayang kat sini. Rupanya ada manusia bangang yang tak faham, sorry..!

Anonymous said...

ntahnye..sapela yg bongok n lembap sgt yg bagi 1st komen tu? mmg sah org tu takde sense of humor..org takde perasaan kot..org buat lawak pon tak paham bahasa...hahaha...

Anonymous said...

kau nak tiru org yang "bongok" kau jugak yg jadi "bongok"...tetapi "berita terpecah" mmg sial..sapa la sisundal yg tukar bulat2 dr BI tu.
lain kali buat lawak letak la sikit intro...
sapa mr obes?

Anonymous said...

si bongok adalah ko la..tak faham org buat lawak..ala cam keling..org cakap lain..di faham lain..byk belit2..hahahaha...
-zack, teluk anson mari-

Mr. Right said...

Funny lah. When 2 (or more) people fighting for small thing. Stop it la frens. 1st, I hate people who leave their comment as Anonymous, come on, berani la sikit. At least letak la nick name. 2nd, sorry to stupid people out there yang need a explanation and an intro for any joke yang aku nak buat, terkejut aku ada manusia sebodoh itu.

Camanapun, thanks for the comments.

Anonymous said...

a'a la.funny.leh gaduh2.tapi 1st comment tu aku rasa bukan org melayu tu..sbb die cakap.."bangsa kau dijajah"..nak cakap skit la..if bukan melayu..sedar diri skit la..datang merempat kat tanah melayu...-anak melayu-

Rose said...

HuHu..gaduh..jgn tak gaduh

Total Pageviews

. page counter