Wednesday, January 24

Driver Bodoh..!

Remember my entry regarding Malaysia motorcyclist bodoh? Some friends cakap driver pun bodoh, damn true. So, last few weeks aku berjaya merakamkan kebodohan pemandu Malaysia. Scenario biasa yang kita dalam lihat setiap kali ada kemalangan. Sebiji kereta terbabas dan masuk lonkang di Subang Airport Highway menuju ke NKVE. Kereta tu terbabas terkeluar dari jalanraya, ada la 2-3 orang penunggang motosikal yang baik, stop and help the driver. They also managed to call an ambulance. Tapi yang misterinya, even before ambulance and police came to block half of the road, pemandu-pemandu kita yang prihatin sudah menghalang lalulintas dengan memperlahankan kenderaan hanya untuk melihat apa yang berlaku. Aku malas nak komen panjang since I believe everybody knows and pernah melihat perkara sebegini. Sebab apa pemandu-pemandu slow and intai apa yang berlaku? Aku tidak tahu, aku sendiri selalu buat macam tu. Although dah tahu we will cause a jammed by doing so, still our level of curiosity too high to been ignore.

Malaysia vs Singapooooooraaah..!
Aku still sedih sebab kalah bet and tengok kebodohan striker Malaysia semalam. So, maybe next time aku akan cerita pasal pengalaman pergi stadium semalam.

1 comment:

bad said...

dats y la jln jem..next time ko jgn wat2 nak kesian ke kat org yg accident tu..kalo rasa tak nak tlg, better ko jln je terus, jgn slow..haha!!

Total Pageviews

. page counter