Monday, January 8

What Woman Want?

I’m not talking about woman’s needs or their expectations towards man. I just a little bit confuse how to treat them, why? Read on…

"There should be no differences between men and women"

- e-RHAM

"Di Malaysia kita menuntut perseimbangan hak dan keadilan di antara lelaki dan perempuan....."

- Dr.M

Kita selalu dengar pihak-pihak yang memperjuangkan kaum hawa menegakkan kesaksamaan layanan terhadap lelaki dan wanita. For instance, there are cases where NGO kutuk company yang neglects to promote their female workers to managerial role even she qualified and ada yang sampai masuk mahkamah. There also cases where in Kelantan sometimes ago, tukang canang dalam wanita and puteri UMNO marah bila kerajaan Kelantan tidak menggalakan wanita perkerja sehingga larut malam. Also bila lelaki main bolasepak, perempuan pun main juga, woman nowadays believe anything can be achieved by any man also within their reach. In simple words, perempuan mahu diberi layanan yang sama seperti lelaki. Ok, I can take that, no problem.

Here the beautiful part….It is a gentlemen act for a guy to offer a seat to a woman dalam train or bus, right? See where I heading to? Then, social rule also indicate, any expenses masa dating should be cover by lelaki. Dalam family pun the main bread gainer also lelaki..memang tanggungjawap lelaki. Kalau main futsal dengan perempuan guys a not allow to play rough, need to be a little bit gentle. Even boss yang maki staff perempuan pun akan dikatakan lebih kejam compare to yang hanya mencarut kat muka staff lelaki. I not saying perempuan lemah, I just write what I believe a common thing dalam masyarakat kita.

At one point they fight for equality, jangan ada gender discrimination at all. But sometime they aspect special attention from us.

My conclusion:

Woman is a complicated creature and I love the quest to understand them....!

9 comments:

badboy said...

bob, aku sokong ape ko ckp..haha!!

Mr. Right said...

Wah.. sejak bila sokong aku ni Bad?

NaSaSuKe said...

yups , woman is complicated .. one day can be gorgon that need to avoid .. one day can be a cute teddy bear that can't resist to hug .. luv u woman !!!

badboy said...

haha!!nasa, yeke ko luv woman??!!

NaSaSuKe said...

haha .. ko tak payah ragu dgn aku nyer status .. ko lebih aku ragui .. hoho aper kabor *k ..hoho

Mr. Right said...

Oi..!
Dah jadi chat box pulak ye..

Nasa,
Bila nak ambil coklat?

Nadia said...

mr. right,
bagi aku plak, aku cuma tak suka ngan sekelompok pompuan yg sibuk nak perjuangkan women's right membuta tuli. bagi aku, aku nak lelaki tolong panjat tangga & ganti bulb lampu yg terbako, tuko tayar pancit, bagi tempat duduk..bla..bla..heh..aku ni species pompuan manje maaa...;-)
btw, mekacih sbb singgah blog aku.
KEJOR YOP KEJOR!

rizal_bee said...

Huh.. Perempuan ni memang susah nak diagak.. tapi yang pasti tanpa lelaki diorang xkan lengkap idupnya..

Mr. Right said...

Nadia,
Kan best if semua pompuan mcm ko... aman dunia.. hehehe.. Kenapa yob sekarang susah nak score? Harap Keita je dari dulu lagi.

Rizal,
Aku rasa, pada org pompuan org laki lak susah nak diagak...

Total Pageviews

. page counter