Saturday, February 3

Bila Rimau Minat Muzik


Muse adalah band rock from U.K yang digilai oleh remaja Malaysia tidak kira Melayu, Cina atau India. It has three members; Matthew Bellamy (singer, guitarist and keyboardist), Chris Wolstenholme (bassist) and Dominic Howard (drummer and percussionist).They will hold a tour concert in Kuala Lumpur this February. Cool..!

Apa yang menyedihkan aku adalah:

Cuba tengok front page website yang sponsor tour mereka. It is the official website of their tour. How dare mereka ‘mengkafirkan’ sesiapa yang masuk website tersebut? Tentunya ramai remaja Melayu yang meminati music mereka will try to find information regarding their tour concert. Where there will end up? Aku bukan ustaz, but aku percaya by clicking the ‘I Agree’ button, ianya membawa satu maksud yang penuh makna dan bahaya.

I’m not being paranoid, but I start to believe there is some well organized agenda untuk merosakkan akhlak remaja Islam dengan unsur-unsur hiburan sebegini. Cuma aku not really sure pihak mana yang bertanggungjawab, yang pasti remaja kita majoritynya dah ramai yang terpengaruh. Bodoh betul..!

5 comments:

NaSaSuKe said...

dood ..serius muse dah ler favorite band aku ... dari sekolah tu minat giler .. nak gi konsert pon kena fikir 2-3 kali nie ..tiger tuh ... tu yg leceh giler nie

Mr. Right said...

Nasa, actually nothing to do with Muse. Cuma Tiger sponsor concert mereka di sini. Aku rasa dapat Tiger free if pergi concert tu. So, tak la haus masa kau menari and jerit kat concert mereka nanti. Hahahaha...

rose said...

kikikik...sekadar nak hilangkan haus di samping kekalkan stamina..huhuhu..emm...Muse tu grup ape? tak nah dengor pong..

Terang Bulan said...

Just my thought, there are two way of looking, bright side and dark side...

Bright side - Yg rasa dia tu muslim, takyah la gi konsert tu sbb ditaja oleh Tiger, and dah dilarang awal2 lagi. Bagus gak, kurang2 ada la gak undang2

Dark Side - Yg rasa nak jugak tgk konsert tuh, hah mengaku la kafir! Taktik mudah dari puak kafir sendiri utk mengkafirkan Malaysian Muslim. The Print screen is just a gateway to hell...

What do u think???

Mr. Right said...

True.. damn true..

Total Pageviews

. page counter