Friday, February 16

Menteri Kita Bukan Bodoh, Cuma Pelupa.....

Lanjutan dari kisah Menteri Bodoh or Kita Bangang?

Dalam The Star hari ini Former Home Affairs Minister Datuk Seri Azmi Khalid Azmi said he agrees with his successor decision to cancel the ‘Tukar dan Menang’ contest. Dia kata sememangnya tidak perlu …bla….bla…bla…(nak jaga hati orang kampong la tu)..

Cuma aku tertarik di bahagian yang dia cakap dia TERLUPA nak inform Datuk Seri Radzi Sheikh Ahmad, who has taken charge of the ministry selepas dia pindah ke Natural Resources and Environment Ministry. This contest involves RM350, 000.00 of our money and dia boleh lupa.

“Azmi, who is now Natural Resources and Environment Minister, said when he was transferred to the new ministry he forgot to inform Radzi about the draws…” – TheStar

Dalam mana-mana organisasi pun hand-over tugas adalah salah satu benda penting jika terdapat sebarang pertukaran tugas atau pekerja. Tapi di peringkat kementerian kita pun boleh terlupa urusan yang melibatkan wang sejumlah RM350, 000.00.

Pelik… memang betul-betul pelik.


Another interesting part:

“I believe the (Home Affairs) ministry officials had also forgotten about the issue,” Azmi said in the 60 Minit Bersama Mentri programme over RTM1 on Wednesday night.

Bukan sahaja menteri kita pelupa, pegawai-pegawai disana pun ‘terlupa’ juga. Official yang ‘terlupa’ ini adalah antara 800,000 perkerja sector awam yang minta naik gaji dan beberapa tuntutan lain daripada kerajaan melalui Cuepacs.

“We hope the Government will consider our request once we present our report to him (Pak Lah),” Cuepacs president Datuk Nordin Abdul Hamid said on 28 September 2006 to The Star.

Patutlah Najib minta mereka bersabar...

‘‘Saya menyeru pekerja sektor awam bersabar kerana pihak Cuepacs dan kerajaan sedang berunding mengenai tuntutan-tuntutan ini…Apa yang penting dilakukan oleh anggota sektor awam adalah berusaha memperbaiki kualiti perkhidmatan, memastikan sistem penyampaian lebih berkesan dan memberikan layanan mesra terhadap pelanggan,’’ – Najib told Utusan


3 comments:

AC said...

Aku yang kerja pegawai cabuk ni pun bila nak transfer ke dept. lain bagai nak rak prepare handing over notes. Ini peringkat kabinet ..... main bellah itu aje kot.... Hai boleh lupa bukan singgit dut, ratus ribu beb......

Bagaimana rupa handing over notes bila Kak Pidah (MITI) dgn Uncle Samy resign or transfer ha...

myworld said...

Betullah kata che det, melayu umno mudah lupa...

Mr. Right said...

Tak semua orang keja k'jaan sokong UMNO. Cikgu2 ramai yang berat kearah pembangkang sekarang.

Total Pageviews

. page counter