Monday, May 28

Aku Betul...! II


Semalam aku gatal tangan check Technorati. Just want to check blog/site that link to Aku Betul…!. Then come to my surprise I found this weird blog title: Aku Saja Yang Betul. Host in Wordpress.

http://seypet.wordpress.com/

This funny human being starts blogging in December 2006. Not just his blog title similar to mine but this retarded minded person copy and paste few of my articles and republish it there. Pelik…pelik… pelik… Dia bersungguh copy exactly few of my posting and paste the whole article back at Wordpress. Hahahahhahaha….!

Sepet is the title of Yasmin movie, but the blogger nickname is Kodokers (Afdlin follower?), since Afdlin Shauki call himself at his blog as Chief of Kodok. So, maybe this is half functional brain movie buff…. Nevermind.

To this hilarious creature, picture below is for you to analyze.


Maybe he (cannot be a girl) is one of my friends, and tries to explore Wordpress. All the best buddy…!

For all his hardwork, I credit his effort with this posting. Not a bad reward… Right? Hahahahaha….

P/s: I wonder he will copy this posting or not. Ermmm...

12 comments:

Anonymous said...

kau dah glamer

ahaks..

Anonymous said...

spider man bukan mutant la....

Badrul Hisham said...

haha!! aku rasa next time ko kena buat law utk blog ko la.. kalo nak copy right kena bayar loyalty kat ko..hehe!! tp aku tak paham ape kaitan pic tu dgn posting ko kali ni.. explain la sket..

Mr. Right said...

Anonymous 1,
Member-member gurau dengan aku je ni. Kalau aku glamer aku dah kaya makan duit dari adsense or nuffnang.

Anonymous 2,
Kau tau ke maksud mutant? Refer kamus dulu then baru sent comment here. Ok.

Bad,
Mana boleh. Itulah salah satu kelemahan pakai hosting free (blogger, wordpress, blogdrive). Penulisan kita open to semua org. Kalau register domain sendiri then baru leh letak copyright. Aku rasa lah.

Aku suruh empunya blog 'Aku Saja Yang Betul' sahaja fikir kenapa aku letak gambar tu. Ko tak payah la memenatkan fikiran.

shah said...

mr right, tak kisah la pakai free hosting ke atau bayar sendiri, copyright tetap hak anda. sbb itu tulisan anda.

Melainkan jika blogger.com sendiri yg copy tulisan anda, maka itu hak mereka sbb anda guna servis mereka dan ada dalam TOS mereka.

Cuma aku harap, blogger2 sekalian, jika ada copy paste org punya tulisan atau material, tinggalkanla kredit. Just link back ke source dia.tak rugi apa pun.

kat blogmas dulu ada sorang user suka copy paste artikel org lain tanpa kebenaran, kemudian penulis artikel tersebut contact aku dan maki2 aku lak. sedangkan bukan aku yg buat pun. aku just provide servis. Alhamdulillah dlm TOS tu aku dah tulis segala material yg dipost bukan tanggungjawap aku. kalo tak sia2 kena saman.

MR. said...

eh samer la ... pasal racist tu pun sebijik siot ....

aku dah pelik dah ni ... dia copy konyer ke, ko copy dia punyer?

Mr. Right said...

Shah,
Tq for the explanation. Tapi mamat tu pun buat suka-suka je. So, biarkan lah.

Wah ada yg sampai saman ke? Maybe la kot, kalau dah material yg kena copy tu berharga, research bertahun-tahun.

Blogmas makin maju. Congrats.

mr,
Ermmm... mungkin jugak aku yang tiru dia. Hahahaha... apo gilo...!

pirate said...

aku rasa cam korang saling tiru meniru je..ntah2 ko yg copy dia pastu konon2 ada org copy ko..
haha syok sendiri le lu

BulaT said...

Bodohnye si pirate nih..ko tak tgk ke tarikh posting kedua2 artikel tu..mr. right pos dulu.eh bodoynye ko..kahkahkah

budak comey said...

sian kat ko erk..slalu kena buli..bt blog penat2 tetiba jer kena ciplak...tp nak bt camna blog ko yg x best tu pun org ciplak..hahaha..aku pun leh tolong simpati jer kat ko..sebab aper dia ciplak ko punye blog erk???? confuse ni....

Mr. Right said...

Member2 aku cakap, if org tinggalkan komen perlu reply. Jaga hati konon2nya. Tapi aku rasa untuk komen pirate and budak comey tak payah la kot.

Sukar untuk aku fahami tujuan komen sebegitu. Gurau ke? serius ke? bodoh ke? pura2 bodoh ke?

Bulat,
Thanks sebab cakap apa yg aku nak ckp.

BulaT said...

Ala. Buat Derk je ngan si budak comey ngn pirate tu. Ntah Depa Punye Blog kot Yg Aku Saja Yg Betul. Sbb tu Duk Pertahan Blog tu..kah kah kah..Bodoynye depa berdua..keh keh keh..kerana memperbodohkan diri sendiri kih kih kih..

Total Pageviews

. page counter