Wednesday, May 16

Raja Nazrin - Putera Paling Cool di Malaysia


Macam aku pernah cerita disini: Raja Azlan & Permaisuri Bainun. Aku bersekolah menengah di dua sekolah. Sekolah Raja Permaisuri Bainun, Ipoh and Sekolah Menengah Sains Raja Tun Azlan Shah, Taiping. Semasa di Ipoh, dua kali Raja Nazrin datang melawat sekolah bagi pihak ibundanya. So, memang budak-budak perempuan sekolah aku ramai yang jatuh cinta dengan putera raja handsome ini. Selepas gossip dengan Wan Zaleha reda tiada lagi sebarang cerita pasal percintaan putera kesayangan rakyat ini, walaupun ada desas desus mengatakan percintaan dengan kerabat Kedah sudah berputik. Then, last week confirm desas desus itu menjadi kenyataan. Ramai juga anak gadis yang terluka hati kerana the most eligible bacholer in Malaysia dah kena sambar.

Semasa lawatan ke sekolah aku, memang aku dapat lihat Raja Nazrin memang baik, budak-budak sekolah kerumun dia untuk bersalam and bergambar. Raja Nazrin senyum je. Tapi tak mungkin aku boleh buat conclusion sifat Raja Nazrin simply base on these two occasions, right. But, news in recent week membuktikan Raja Nazrin adalah putera raja paling cool di Malaysia.

Raja Muda Perak, Raja Dr. Nazrin Shah akan melangsungkan perkahwinan pada 17 Mei ini di Istana Iskandariah, Bukit Chandan di sini.Utusan 07/05/07


Pejabat Sultan Perak Sultan Azlan Shah melahirkan rasa kesal dan dukacita terhadap Utusan Malaysia dan KOSMO! kerana menyiarkan gambar bakal isteri Raja Muda Perak Raja Dr. Nazrin Shah sebelum namanya diumumkan oleh pihak istana. – Utusan 09/05/07


Memang badut la Utusan Malaysia, mereka dengan confidentnya published wajah bakal isteri Raja Nazrin then tanpa rasa bersalah siarkan laporan kekesalan Istana Perak. Si badut yang kurang ajar….Tapi Raja Nazrin cool je, tiada sebarang berita menunjukkan Raja Nazrin melenting.


“…Raja Nazrin politely thanked the state government for allocating funds for the royal wedding….Instead, he advised the state government to spend the money for development projects to meet the needs of the people,”
– MB Perak told Malaysian press (NST)


"Tuanku wants a simple and moderate ceremony. Nevertheless, we will ensure that the royal customs and traditions are adhered to," -
Datuk Pengelola Bijaya Diraja Istana Iskandariah, Raja Datuk Seri Mansur Raja Razman told Bernama


Is that cool or what? Raja Nazrin up to his reputation as “People-Centered Prince” by politely refuse to use government money for the wedding. All expenses related to his wedding would be borne by him… Cool… betul-betul cool. He even advise all corporate parties do not over spend while congratulate him through media advertisement.

  • Sambil sesetengah pihak mewah berbelanja hanya untuk memancing undi pilihanraya.
  • Sambil sesetangah putera raja berseronok menghabiskan duit rakyat dengan ber FIESTA bersama media dan artis.
  • Putera bujang telajak Perak ini merendah diri walaupun untuk hari paling bersejarah dalam hidup dia.

Bangganya aku jadi rakyat Perak

Complete coverage of Raja Nazrin wedding: Perak - Wedding


P/S: Aku bukan cuba main semangat negeri, aku cuma bangga negeri aku ada putera yang cool...!

25 comments:

MR. said...

Aku lahir kat perak, lepas mak aku abis pantang, terus balik puchong dan aku dibesarkan di puchong ... kiranya aku orang perak jugak la kan? hehehe ...

mmg cool ... putera raja berjiwa rakyat!! daulat tuanku!!

Anonymous said...

Saya pn orang Perak...and i am proud to be one!!!

Daulat Tuanku...
p/s Bapak die muda2 lagi handsome..
putera raja yang hand some..ade ke kat tempat lain?..tak dapat ler..

lankapo said...

hehe
aku kawin dgn org Perak, bini aku cakap dia keturuna raja terbuang Perak so kira sedara lah lebih kurang dgn Raja Nazrin nih heheh.

So conclusionnya, aku ada bau2 bacanglah dgn dia hahahah

Mr. Right said...

mr,
Ok lah, kira kau org Perak jugak lah..

anonymous,
Betul, org Perak semua hensem2.. hahaha..

Kapo,
Ewah2... tetiba je kau ada bau2 bacang ngn Raja Nazrin. Takde2.. jgn nak ngada2. Ko anak jati Johor. Sedara Ghani lagi, mana ada Ghani ngn Raja Nazrin kena-mengena.

Anonymous said...

pasal baik sume nak ngaku sedara..
org johor pon nak ngaku perak jugak
tau le team bola hancus..
dari negeri mana pon kita
dari negara mana pon kita
semua sama keturunan.
keturunan Adam

zam said...

yik ko skola bainun mr.right..
ko ni super senior aku kot..huhuu
wuwuwu...raja nazrin telah disambar..xpela bakal puan besar tuh cun dan bijak..kira padan la..idup perakkk!! hu3..

Fid said...

aku tumpang bangga
aku mmg bukan org perak..tp negeri perak tulah tempat aku kenal dunia.....dan kat negeri perak tu juga aku pernah jumpa raja nazrin hehhheee....

alexi said...

puan besar perak tu dulu keje dekat company aku..penah meeting sekali je ngan dia..mmg muka mat saleh gak le..lawa mmg lawa le.:D

ATHIAH ILYANA said...

ya....im proud to be PERAKIAN..kejo yeop kejo!!

ATHIAH ILYANA said...

ya....im proud to be PERAKIAN..kejo yeop kejo!!

Mr. Right said...

zam,
Super senior, macam tua sangat bunyinya... hahaha..

fid,
Kat Perak la jugak kau kenal laki ko sekarang kan.. hahaha..

alexi,
Kenapa kau tak ngorat dulu?

ATHIAH ILYANA,
Bukan sekarang dah jadi score yop score ke? Raja Nazrin tak payah kejor lagi, dia kena 'score' pula...

Anonymous said...

hehehe..my parents memang orang kuala. mak org padang rengas (kat luar sikit laa) and bapak org bukit chandan (everytime we drive up there, he'll say, 'the air is more rarefied here':p).

Tgk2 coverage pasal wedding ni, kemabli rasa nostalgia pulak time2 balik kampung dulu. Teringat ada sembahyang raya kat Masjid Kuala dulu and Nazrin sembahyang sekali, all the ladies rushed to the balcony to catch a glimpse of him!

I wish i were in Kuala to watch the celebrations...sniff..and makan laksa at lembah...

Anak Perak

Fid said...

mr right
sbb tu aku kata perak tu negari aku kenal dunia hahahaaaaa

teek said...

dood! masa aku kat college dulu, aku ada gambar Sultan Azlan masa dia muda2. siap selit kat buku tuh! ensem siot. Mmg even before gambar muda dia keluar pun aku dh minat kat dia. he's the most dashing royalty in Msia.

Masa Raja Nazrin nye wedding, nampak adik dia. I remember watching his wedding dgn noraini jane kat TV dulu but i definitely don't rmmber that he's THAT good looking!!!

a ah la dood, perakian ni ensem2. the other day aku balik perak..saw this one guy, handsome nk mampos, turns out he's my younger cousin. cis.

Mr. Right said...

Anonymous (Anak Perak),
Laksa sana sedap ke?

Fid,
Oooh..Najib tu 'dunia' ko la ye.. jiwang siot.. hahahaha

Teek,
Simpan gambar? hahahaha.. lagi la jiwang.

Org Perak hensem sebab byk mkn tempoyak and durian...

alexi said...

aku lahir dekat sempadan perak...
sekolah dekat perak dari darjah satu smp tingkatan 5...bole dikire org perak gak ke.:D...sbb aku mmg skg perak pun:D>

alexi said...

plus aku penah salam ngan nazrin time dia datang majlis berbuka puasa dekat sekolah dulu..:D...so bole dikira anak perak gak ke

Anonymous said...

org malaysia ni semue org perak ker...adoii

Anonymous said...

aku org penang tapi sokong team selangor kire-kire ade bau2 bacang gak r...bolehh..

IkanStim said...

aku bngga study kat perak! n mak aku org perak walaupun bpk aku org sabah
yeah!

marrang nung! said...

aku lak skit lagi nak berjodoh ngan org perak...
last2 kawen org kampung sendiri...
nasib baik...
kalo tak dah jadi org perak la aku...
guane gamok weh!!!

mama aerish said...

ye perak rock......

banggernyer rs.....best la ko yop....idup perak.....tapi kan, i dari dulu minat kat Sultan Azlan kita tuh dari Raja Nazrin.....profesional sungguh....hensem sgt walaupn rambut putih....'wink'

rindu kat kg...raya nih musti balik...

Anonymous said...

MENYAMPAH BETUL AKU TENGOK PUTERA RAJA TUA NI, DAHLA BINI TAK PAKAI TUDUNG, BUKA AURAT,CAMNE NAK JADI KETUA AGAMA NEGERI KALAU DERHAKA PADA ALLAH??? BINI NABI PUN PAKAI TUDUNG INIKAN PULA DIA BINI DIA YANG MARTABATNYA SEBESAR KUMAN AJE JIKA DIBANDINGKAN DENGAN MARTABAT NABI DAN BINI NABI

Anonymous said...

BINI TAK BERTUDUNG??

Anonymous said...

BINI TAK BERTUDUNG??

Total Pageviews

. page counter