Thursday, May 17

Tiap-tiap Bulan Bocor....Hahahaha..

Aku rasa ramai dah tahu dalam persidangan parlimen kadang-kadang MP kita bertindak macam budak-budak sekolah sedang bertengkar. Walaupun tidak extreme sampai baling-baling kerusi seperti di sesetengah negara, tapi ‘kenakalan’ MP kita tidak kurang menarik juga.

I believe last year while MP Batu Gajah ‘kutuk’ kerajaan, some MP ask her to stop talking and balik rumah hisap susu (since tak salah aku dia adalah antara MP paling muda sekarang). And dua hari lepas again Fong Po Kuan kena main dengan MP Barisan Nasional. Hahahhaha… very funny.


Isu itu timbul pada persidangan Dewan Rakyat pada Rabu lepas, ketika dalam keriuhan wakil BN dan pembangkang sedang hangat memperkata isu kebocoran siling bangunan Parlimen,


Bung Moktar (BN-Kinabatangan) kedengaran berkata:
“Mana ada bocor... Batu Gajah tiap-tiap bulan pun bocor (datang haid) juga.”


Source: Utusan


"Where is the leak, the member for Batu Gajah also leaks once a month," - NSTP

Hahahahha…. Is that funny or what?

Actually, not just Bung Moktar throw that joke, several other MPs also laughs and repeats his words.

So, beberapa badan wanita pun berdemonstrasilah di depan office their ‘hero’, Sharizat. And Sharizat manage to calm them down and promise to seek a proper channel to solve their ‘problem’.


While defending the BN’s MPs,

“Sebenarnya mereka (Mohd. Said dan Bung Moktar) tidak bertujuan untuk menghiris atau menyinggung perasaaan kaum wanita….Itu kenyataan yang disampuk oleh mereka dalam perbahasan kerana marah kepada MP Batu Gajah (Fong Po Kuan),” - Utusan

Najib on behave of Jemaah Menteri will ask all the MPs to apologies for the ‘funny’ behavior.

Maybe Najib bertindak sebab takut kena denda RM10,000… Since dalam TheStar ada report ini:

PUTRAJAYA: Employers will face a RM10, 000 fines if they fail to act or investigate complaints of sexual harassment in the workplace.

Pada aku mungkin perangai MPs BN dalam parlimen kadang-kadang melampau, tapi cracking a simple joke like that apa lah salahnya… sekadar melepaskan tension.

MP Batu Gajah pun bocor tiap-tiap bulan…..

Hahaahahaha….

Aku hormat kaum hawa, cuma tak salah rasanya aku appreciate a good not so bad joke, right? Cuma aku sedikit confuse apa maksud MP BN bila cakap 'mana ada bocor'? habis tu yang dilaporkan paip bocor, ceiling pecah... itu semua rekaan ke? Bodoh betul la ...




2 comments:

teek said...

it's not even supposed to be a joke la dood.

last weekend, in Sunday times..there was a male columnist wrote about this. (can't rmmber his name). When he was in US (if i'm not mistaken), in front of his colleagues, he commented that Nancy pelosi (speaker of house of rep) is beautiful at her age. his colleagues were shock and gasped as he shouldn't be commenting on her beauty like that, instead he should talk about her intelligence.

rasanya, mindset of men around the world sgt lain. the columnist kata, M'sia men are chauvinist. Betul jugak. :) and i think kalau malaysian male politicians hidup kat US (or western countries) memang kena sembur la hari2.

Mr. Right said...

Yeah, lepas fikir-fikirkan balik memang tak lawak pun. Maybe lawak, but bukan taraf pak menteri la. Budak remaja or pakcik kedai kopi la kot.

US tu dah melampau sangat la pulak. Tak faham, kadang-kadang terlalu open, kadang-kadang terlalu sensitive.

Total Pageviews

. page counter