Thursday, June 21

Atlantuya Sharibuu


For the past few days, all newspaper, I means ALL… covered murder trial of Atlantuya Sharibuu like that the only news we all Malaysian interested to read. Front page for almost one whole week…! Seriously, I can’t figure out why it becomes such a big polemic. Ok, it is a very tragic murder incident, no doubt about that, but all media attention channel to this case, why?

Abdul Razak Baginda is not a big celebrity, he just a political analyst, that girl also just a part time model. The big excitement about Najib and his wife involvement also not contribute much, since no mainstream media dare to touch that angle of news. I also can’t recall any international conflict occurs between Malaysia and Mongolia government due to this case.

This media hype, really make me sick. And the best thing is it probably will last for few months or worst…years.

If the story behind the death of that young girl really as juicy and most political observer believes, what we can expect from our mainstream media coverage? Definitely they will cover up all the juicy part of the story, it will end up as normal murder case and hopefully somebody will be prosecuted for his/her wrong doing.

Remember case Hanif Basri and Norita Shamsudin in 2003? With all the fuss about VIP or VVIP involvement, nothing interesting really happen.

Maybe I’m blind to see the main motive or if I want to be paranoid as most of us I would say, some big shark directed the whole high budget ‘drama’.

This is my answer to few friends’ emails ask me to write about this issue.

Satisfy?

12 comments:

Terang Bulan said...

Dood,
I think the same thing as you.
Buat apa la nak kecoh2 ni, mmg kita dah tahu, byk yg ditutup oleh pihak2 tertentu, last2 keluar la somebody jadi scapegoat...

wassalam

Anonymous said...

Aku pun sama rasa mcm tu...
Terlalu perfect secara bukti dan saksi.. aku ingat la si India tu dah di rasuah. Ini lah mahkamah Malaysia. Tengok la macam kes Anwar tu, macam2 bukti dan saksi telah dikemukakan dan nampak macam di ada2kan. Sama macam kes ketuk ketampi, entah berapa di bayar kat perempuan melayu yang mengaku tu. Rasanya memang lumayan. Entah la.. ada lagi kah orang luar percaya akan keadilan di Malaysia ni.

anamiraa said...

eh aku tak tau la kau sengaja ke atau typo error..tapi apsal hang tulih "Atlantuya" padahal "Altantuya"...

lagi satu sebut pasal hanif basree aku dah dua kali jumpa dia kat MBSA buat presentation pasal produk yang kitaorang supply...gemuruh siut....ha..ha..ha..

Mr. Right said...

Terang Bulan,
Kalau ada scapegoat takpe jugak, if senyap macam tu je lagi best.

Anonymous,
Wah.. lagi parah ni, sistem kehakiman kita seteruk itu ke?

anamiraa,
Laaa.. ye ke aku salah eja? Thanks sebab bagitau. Aku mmg macam ni, careless. Malas nak check. Biorlah, malas lak nak betulkan. Ermmm... org ckp Hanif tu nampak hensem and macho. Betul ke?

AC said...

Apa pulak Hensem... Mr Aku Betul kagi hensen siuttt...

rose said...

Hanif Basri ek?? hensem....ahahahah..(jgn mare incey aku betul!) dia selalu gak deal ngan timbalan dekan kat fakulti aku keje nih..dia kan engineer kanan kat MBSA tu..putih..tinggi orgnya..tinggi lebey kurang Incey Aku Betul! la..(at least ade gak same kan Incey Aku betul!..) hik hik hik

Mr. Right said...

AC,
Errr... yeke? Aku setuju je. Hahahahaha

Rose,
Oooo.. ngutuk ye. Malam ni tidor luar. Haahhaha..

All,
Aku pernah ternampak jgk dia masa dia nak belikan kereta untuk isteri dia betul2 lepas kes tu setel. Nampak dari jauh cam macho la.

rose said...

Ala..org yg cakap dia tak hensem tu..dengki namanya..hahahaha

ape tido luar? horeeyyyy....

sukun said...

hahaha
ac=betul le tu akubetul lg hensem..kalau camtu aku ni bapa segala kehenseman le agaknya.
anamiraa=ko penjenayah itu pasal ko takut
rose=si tua tu hensem apa punya buruk selera ko cik rose
terang bulan=ko le yg kecoh
sekian

Mr. Right said...

Rose,
Oooooh.. ok..ok..

Sukun,
Oi..! Selera Rose tak pernah buruk.

rose said...

sukun ni sape ek?? pengkritik yg tak reti nak kritik org kot..muahahahah...

suke aku ler nak buruk selera ke ape ke..muehehhehe

Mr. Right said...

Cool...cool..

Total Pageviews

. page counter