Monday, July 9

Al Rajhi Bank

Notice: Very short, aku gila-gila busy.

I don’t know others la, but every time I come out from Mandarin Hotel near KLCC (donno why I have a lot of meeting there nowadays, but the food is really…really good), I always smile bila tengok Al Rajhi Bank’s logo. Maybe I’m the only one think this way… Ermm… Nevermind, better you guys judge it yourself la.


I wonder how Malaysian government approved them to use this logo. But, on second thought it is their well established logo and Al Rajhi not a small investment group. In Malaysia alone they already open 14 branches, jauh lebih banyak compare to Citybank. Kalau Arab Saudi tak banned logo ini why kerajaan Malaysia bother to do so, kan. So, tak pe la… at least aku ada bahan nak hiburkan hati lepas meeting.

For those yang kurang jelas, ini bigger and clearer picture.


Hahahahaha…

14 comments:

AC said...

Apahal dengan logo tu... Biasa je as a logo kan? Apa yang kau nampak Mr Right...?

Helena said...

HAHA!

Helena tak pikir apa2 pun dgn logo tu tau! But thanks to you, I will now smile bila tgk logo tu.... hillarious.... and it confirms also yg otak u a bit kuning..... haha

Fid said...

ko ni teliti siot.....rocket?

lankapo said...

hahaha, the bigger the better

Mr. Right said...

AC,
Ye ke tak nampak?

Helena,
Hahaha...

Fid,
Yup, rocket... Sebab tu la kerajaan kena haramkan, sama macam DAP.

Kapo,
Kenapa besar lagi bagus?

rose said...

Hmmmm...ehehhehehehhe...hhmmmm....

edi said...

Dood, kau baru peringkat pertengahan. Sebelum mencapai kronik, kawin je le. Aku pun dah beratus kali tengok iklan Ar Rajhi bank tu kat jalan sultan ismail, tapi tak pernah pun terpikir ke arah tu. Adakah aku sudah tidak normal??????

Mr. Right said...

Rose,
Nape gelak?

Edi,
Belom kronik lagi ke? Ok..ok..

Anonymous said...

Sila Rujuk Kepada Laman Kebenaran Ini

http://www.answering-islam.de/Main/Bahasa/index.html

utt said...

gulp!..tul gak tu..semcm jer..mcm selalu sgt perasan..hahahahha..

MR. said...

lankapo,

semayang jumaat biasa lepak tgk org jual "minyak" kat tepi masjid ker?

dood ... ari jumaat sblom semayang pekena cendol tepi masjid... peh tu ader ko tgk org jual "minyak"?

pesal aku tanya pasal org jual minyak tepi masjid nih?

Anonymous said...

ok lagi kot sbb logo ni utk budak2 punyer.. kecik je..bukan org dewasa..ahahahhaha....

emphbone said...

hahah..
hilarious!

kuning betul otak kau ni..
patut la betul

Anonymous said...

Aku dah lama perasan. Tapi tu la. Teruk beetul designer logo ni kebodohan tahan cipan x RND betul2. Sampai org high rank boleh x perasan dan approve logo ni menyerupai benda tut... Hahaha...

Total Pageviews

. page counter