Wednesday, July 18

Celebrity Friends - My Wish

Notice: Quite a long entry, read during free time.

I think, maybe not all but almost everybody have their own friend wish list. I mean someone that you wish to be your friend, sahabat or simply kenalan. Most names in our list adalah celebrity or someone that we admire. So, now I would like to tell you guys who in my list. Remember, I not talking about whose better in their respective field. Since, I not wish to be friend with the best among them all. Cuma, dari apa yang aku lihat dalam kaca tv, baca di internet or newspaper, aku rasa mereka ini cool and mesti seronok jadi kawan mereka.

  1. Local Athlete

Aku rasa most people admire Nicol Ann David. Aku pun sama, but I don’t think aku suit to be her friend. One of Nicol’s best friends used to be my colleague, so aku pernah jugak hang out dengan mereka. Here some clues where our favorite place (here). Aku rasa aku tak sesuai jadi kawan dia, with that I think I go for Alex Yoong. With all the critics people thrown at him, dia still cool and keep doing what he know best. This lady (Teek), use to work with him, I heard a lot about Alex through her. So, for me Alex Yoong adalah atlet paling cool yang kita ada.


  1. International Athlete

Aku minat sukan, jadi memang banyak choice yang bermain dikepala. Most Liverpool fans nak jadi kawan Steven Gerrard. But for me that guy nerd, skema, jiwang. So, sadly aku kena take him out from my list. Then, aku selalu admire Taufik Hidayat not just for his skill, technique and his never-say-die attitude but also his patriotism. Aku masih ingat dia menangis macam budak kecil bila kalah di Olimpik dan menolak pelawaan Singapore apabila dia ada krisis dengan persatuan badminton Indon. Dia juga nampak macam ganas and keras kepala masa berkeras mahukan jurulatih peribadi dia kekal dalam national squad. Tennis teen sensation Rafeal Nadal pun nampak macam cool. This millionaire athlete coolly drives Kia Sorento, one of my dream cars instead of BMW or Ferrari. But the coolest international athlete that I wish to be my friend is… Alex Pagulayan. Maybe not a household name for us, it will never be. But this billiardist seriously, extremely interesting and fun to watch. For serious, tactical and mind twisted sport like billiard, dia boleh gelak-gelak dan bersahaja. Semua player pool around the world loves him. Astro juga selalu cover pool tournament, so kalau dia main aku memang tak tukar siaran, walaupun kadang-kadang ada bolasepak kat ESPN or AstroSport. His skill, passion and humorous character memang betul-betul best. Kalau dia main dalam ‘Trick Tournament’ memang tak kering gusi para penonton ketawa dengan gelagat dia. Last month rasanya, di Singapore dia kena penalize 1 game sebab datang lambat lepas rehat, instead of marah-marah or arguing with the officials, dia boleh gelak and pukul dahi sendiri. Hahaha… simply the best entertaining pool player ever.


  1. Local Artist

Without doubt aku harap untuk jadi kawan kepada Jason Lo. Music dia best, his artworks (song, video clips, and concert) look likes macam kerja artist oversea. Dia juga nampak macam berilmu masa mengacara rancangan Lette at 8 dulu. Then bila dia tunjukkan semangat patriotic dan kesukanan dengan menubuhkan MyTeam dengan Khairy Jamaludin, aku rasa memang best kalau jadi kawan dia.


  1. International Artist

Seriously I have no idea. Aku tak follow international entertainment world that close to choose anybody. Maybe media hype about Paris’s cool life membuatkan aku nak pilih dia. But she just too thin lah. So, aku just pick Lindsay Lohan, simply because I think she damn HOT.


  1. Local Millionaire

Macam pernah aku tulis disini, there are no cool millionaire in Malaysia. Our millionaire still tua, nerd, dah sampai usia senja. Maybe, the best I can choose adalah AirAsia’s CEO, Tonny Fernendes. We all knew his achievement with AirAsia, sehinggkan kerajaan tak senang duduk. Aku pun kenal salah seorang anak buah dia, and she told me dia memang cool. Always know what he wants and how he want it. And sometimes, dia sedikit ganas bila marah pekerja, F words commonly come out bila dia rasakan perlu.


  1. International Millionaire

Sir Richard Branson (Virgin Empire). This man owns a vacation island but he has no idea how to use a computer. Need I say more?


  1. Politician

Nik Aziz Nik Mat. Truly the best ulama’ plus politician that we can ever find. Forget what media report about Tok Guru ini tak kira dari BN’s media, Harakah or even international media yang aku dengar banyak juga cover cerita dia. Aku pernah pergi rumah dia like 10 years ago, his house smaller than masjid or surau disebelah. Then, there is a group of people waiting for him dalam surau. Bila dia sampai saja, one makcik berikan bubur lambok dalam plastic pada dia. Maksud aku dalam plastic bag without tupperware atau apa-apa bekas, just bubur dalam plastic macam bubur dari masjid dibulan puasa. Dia dengan senang hati terima pemberian makcik tu, sambil bersalam dan bergambar dengan orang lain, plastic tu still ada ditangan dia. Imagine that, someone berikan makanan dalam beg plastic kepada Menteri Besar. Kalau itu bukan cool aku tak tahu apa nak cakap. Maybe aku boleh jadi ‘kawan’ dia and hopefully dia boleh didik aku… Hahahaha…


I’m very much satisfied with my current friend. This list just for fun and please do not take it seriously. Hope to hear yours.

12 comments:

edi said...

Tambahle lagi satu..kalau blogger, sapa kau nak jadi kawan? atau kalau perdana menteri ke? atau raja ke? atau superhero ke....(saja je bagi semak kepala)

rose said...

My Wish = Be friend with Nabi Muhammad S.A.W..ehehehe (I'm Very Sure That All of Us Wanna Be One of His Friend Rite....:-))

eemm...if celebrity..takdela Incey Aku Betul!..takde nak kawan ngan sape2 pon..celebriti skang ni ntah ape2..bukan leh dijadikan idola pon..kehkehkeh

sukun said...

kalau pasal nak kawan mmg ramai sgt kot.aku ada beberapa list yg aku berminat nak jadi kawan.
tapi yg 2 orang ni mmg takleh jadi kawan aku...
1-Ricardo Izecson dos Santos Leite
2-William Bradley Pitt
sebabnya org akan confuse mana satu aku.

shah said...

siot je sukun. haha...

anyway, dlm list ko aku suka 2 org je.

taufik hidayat dan Nik Aziz. Walaupun aku org UMNO, ttp bg aku nik aziz the best pemimpim yg malaysia ada skrg.

kalo nik aziz lwn org umno kat tempat aku, aku kompom undi Beliau.

Anonymous said...

nak jadi kawan kepada siti nurhaliza supaya bole tau semua rahsia buruk die..then akan pass2 kat semua org!!!!
hahahahahahahahahahahahhahaha
aku benci siti nurhaliza!!!!
siti nurhaliza, aku benci kat kau!!!!
nak jadi kawan aku tak?..

-Ipoh lads-

Anonymous said...

eii kejinye si ipoh lads nih...
apela dia dpat ngan mencemuh dan membenci org lain..ish ish ish...

nasir said...

Emm..aku suke Nik Aziz..
aku suke dia punye personaliti..
humble..

anamiraa said...

yes! definitely nik aziz...

sukun said...

apa kau dpt dengan membenci org lain ipoh lads..sudah lupa kah pepatah ïpoh mali talak sombong"
siti-aku cinta padamu

BulaT said...

Betul tu Sukun..nama je ipoh lads..tapi takde pon ciri2 org ipoh..keh keh keh

membenci org lain nak buek apo..satu sen pon tak dapat..rugi ade..sbb dapat doser..

Mr. Right said...

edi,
Mak aiih.. panjang la article ni nanti.

Sukun,
Perasan gila ko ni.

Sukun n Bulat,
Tak salah nak benci orang.

but, Ipoh lads.. pehal ko benci dia? dia tak terima cinta ko ke?

all,
Ramai suka nik aziz rupanya.

sukun said...

aku pon nak kawan ngan ko jugak wahai Nik Azizi Nik Mat-gua caya sama lu

Total Pageviews

. page counter