Friday, August 10

4J

Notice: Politic sikit.

“ADUN Barisan Nasional (BN) mestilah sanggup mengabdikan diri, sedia berkhidmat dan berjuang untuk rakyat, jangan utamakan perkara-perkara yang dianggap glamor, sukakan sanjungan ketika menghadiri sesuatu majlis tetapi tidak buat kerja… mengamalkan konsep 4J iaitu Jaga Diri, Jaga Rakyat, Jaga Kawasan dan Jaga Parti dalam menjalankan tanggungjawab masing-masing.” kata Datuk Seri Najib Tun Razak menasihatkan Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN)

- Utusan, 10/08/07

Kepada orang sekepala dengan aku, tolong jangan gelak. TPM ikhlas menasihati ADUN UMNO tu. Ikhlas dari lubuk hati yang suci murni. Seorang pemimpin berjiwa rakyat menyeru kepada rakan seperjuangan agar berbakti kepada rakyat. Memperhambakan diri untuk kesejahteraan rakyat, membela nasib mereka yang kurang bernasib baik. Alangkah indahnya sifat TPM kita.

....

....

....

....

....

....

....


On 2nd thought…jom gelak. Hahahahahahahha….


Najib umpama seorang wanita yang mengimpikan lelaki sejati; handsome, baik hati dan banyak duit. Muahahhaha… teruskan bermimpi wahai wanita-wanita loser dan Najib. Admit je lah, impossible to practice konsep 4J yang Najib cadangkan. Most of them will still apply 4J konsep, but slightly different la.

Jaga Diri.

Jaga Kroni.

Jaga Parti

Jaga Bini-bini.

Wah… 4J aku lebih ‘cantik’ dari 4J version Najib. Rhymes… boleh buat lirik lagu. Maybe that Ah Beng from Muar interested to include this lyric in his Malay language version of hip hop Negaraku yang kurang ajar.

Have a fun weekend…! For me, no car… patah kaki. Aaaarrrggghhhhhh….!

3 comments:

Anonymous said...

assalamualaikum,

Saya telah meletakkan link ke blog anda di blog saya.Kalau anda sudi letakkanlah pula link ke blog saya di blog awak.Boleh saling bertukar pelawat.Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi.

Alamat blog saya ialah:
http://tanbihul-ghofilin.blogspot.com

teek said...

dood! aku tak tau lak ko pandai/faham bahasa cina! tabik! ye ke dia insult?


aku rasa lesen NTV7 patut kena revoke sbb dorg insult negaraku jugak, nyanyi versi yg salah. alang2 tu, elok revoke je citizenship penonton2 kat footie match yg mcm hooligan and tak reti hormat national anthem, while at it blog ko pun aku rasa patut di ban sbb ko suka kutuk org. :P

Mr. Right said...

Teek,
Ada translation lah.

Wei, apsal lak blog aku pun kena?

Total Pageviews

. page counter