Tuesday, August 28

Orang Malaysia Memang Pemaaf


Malaysia 3 - 1 Singapore

Betul, kita semua memang pemaaf, termasuk aku. Hahaha… Semalam stadium MBPJ penuh, penuh dengan pemaaf, penuh dengan manusia yang terpesona dengan aksi dan berita membelasah Lesotho 4-0. Walaupun aku pernah cakap aku takkan komen pasal bolasepak Malaysia (sehingga mereka melakukan ‘sesuatu’) - here, tapi aku terlalu gembira. Aku bukan hypocrite yang boleh tipu diri sendiri dan buat tak tahu. Aku die hard fans. - here

Semalam aku pergi stadium. Bukan nak tengok bolasepak niat asalnya, cuma taknak mengecewakan hati member lama. Dia dari
Batu Caves datang nak tengok bola dengan aku. Aku sebagai menjaga hati kawan menerima pelawaan dia. Walaupun rasa nak letupkan je kaunter tiket bila aku terpaksa bayar RM 20.00.

Alhamdullillah, aku dihidangkan dengan permainan harimau lapar. Belasah
Singapore maybe boleh consider sebagai melakukan ‘sesuatu’ dan membuatkan aku terpanggil untuk makan balik kata-kata aku dan komen pasal mereka. Lagipun aku memang BENCI Singapore dan Singaporean. Pergi mampos dengan mereka.


Aku sempat bergambar dengan Peminat No 1 Sukan Malaysia. Pakcik ni siap pakai baju bendera lagi. Kagum...kagum. Dia cakap dia tidak pernah tak yakin dengan Malaysia. Indahnya.


Lepas habis game, peminat-peminat yang terlalu gembira masuk padang. FRU kelam kabut kejar. Badut betul.


Cukup… taknak carried away by the victory, malam esok aku nak main badminton. Aku masih belum percaya. Masih belum yakin. Lagipun aku taknak berebut seat dengan pekerja-pekerja asing dari Myanmar. Mereka busuk, mereka makan biawak.


19 comments:

sukun said...

sumpah kunun.cakap tak serupa bikin.

AC said...

Aku doakan moga kau tak dimakan sumpah.... Nanti tak boleh baca blog kau lagi....

Apasal Pesta Bola Merdeka main kat Stadium second class??? Apasal tak main kat Bukit Jalil atau Stadium Shah Alam...??? Budak-budak CYC pun main kat Shah Alam...

Off Topic

Mana kau tahu Myanmar makan biawak...???

Kau tak boleh nafikan sumbangan dia pada ekonomi negara. Kalau Mat Myanmar, Indon, Bangla, Nepal dan sewaktu dengannya (yang ada permit la...) takde aku tak boleh bayangkan kelumpuhan ekonomi negara.

Mr. Right said...

Sukun,
Aku ada bersumpah ke? Bak kata Jeff dalam filem Ali Setan...

"Jangan main tuduh2"

AC,
Aku ada 20+ foreign workers dari Myanmar bawah jagaan aku. Mereka memang makan biawak, ular dan haiwan2 liar lain. Termasuk kucing, ya mereka makan kucing. Ada sorang pekerja, kami namakan Biawak, memang nickname dia Biawak. Dia pun suka. Dia mmg suka gile makan Biawak. Aku marah sebab hari tu masa Malaysia kalah ngn Myanmar mereka boleh kutuk budak2 Melayu office aku. Cam sial.

ramonez said...

jangan cepat percaya ngt dengan prsetasi derang ni...kalo berharap sgt kang kalah...tu yg maleh tuh...tapi kalo leh balun singapore tu kira k la....congrat malaysiaku...

edi said...

aku dah agak dah, mesti si dood ni akan buat komen pasal Pasukan bola Malaysia..hahahaha...betul orang Malaysia memang pemaaf.Termasuk aku

edi said...

aku dah agak dah, mesti si dood ni akan buat komen pasal Pasukan bola Malaysia..hahahaha...betul orang Malaysia memang pemaaf.Termasuk aku

sukun said...

entri ni agak racist.
myanmar juga adalah sebuah kaum.
jangan racist.

Mr. Right said...

Aku kena reply cepat komen sukun untuk bagi dia faham.

Sila baca posting ini:

http://akubetul.blogspot.com/2007/03/let-defined-racism.html

funnymalaysia pun review, kat sini:

http://www.funnymalaysia.com/2007/06/seinfeld-ology-definition-of-racist-by.html

Baca dulu posting tu then baru komen. Jangan gatal tangan tapi takde otak. Malu.....

Anonymous said...

apa2 pun..ko betul..

izpuri said...

encik aku betul,
mmg org malaysia ade 'sentimental value' bile berkait dgn negara especially lawan singapore. tp, satu je, ad kat dlm blog nih ade jugak malayisa boleh! , singapore pun boleh!?? tak best tul.

Anonymous said...

apa apa jek la encik betul yg cakap tak serupa bikin

Mr. Right said...

ramonez,
Memang aku tak percaya pun.

edi,
Yup. Kita senang nak maafkan orang. Harap org pun senang nak maafkan kita.

ano 1,
Tq. Senang kalau semua visitor mcm ni. Cepat faham. :). Jap, alaaa... cuma masih lemah otak sebab tak reti letak nickname.

izpuri,
Nak buat cam mana. Ads tu aku tak boleh control. Or, aku tak pandai control.

ano 2,
Yeah... cakap tak serupa bikin. Betul. Semangat patriotic aku melebihi ego diri aku sendiri. Salah ke tu?

edd said...

Dood..

Ngko main badminton.. ? Jom ada masa kita sparring......

Mr. Right said...

edd,
Jom... malam ni dewan sek 17, Shah Alam.

Fid said...

dood
ko mmg pemaaf...
kalu aku......

sukun said...

sapa yang defined.orang macam aku juga kan?
aku defined cara aku.
post ni tetap racist.

oi edd,
meh le main badminton.keluarkan peluh sambil berbincang isu global.

pemaaf konon-pirah lu

lankapo said...

aku tak menaruh harapan sangat pada team Malaysia , sebab banyak kali dah terkena..

Tipah tertipu bang !

AC said...

Malaysia menang 3-1. Suka Presiden FAM.......

Aku ada tengok klip FRU belasah penonton yang masuk padang lepas Malaysia lwn Singapore. Sadis betul.... kalau foward kat Suhakam mau jadi kes ni.. Tapi sayang semua akhbar arus perdana tak tulis pasal ini.

Anyway Malaysia menang lawan Myanmar tadi. Aku harap Fendi tak ulas pasal kemenangan ni takut dimakan sumpah....

Mr. Right said...

Fid,
Aku mmg pemaaf.

Kapo,
Betul2.

AC,
Mana ada aku bersumpah.

Total Pageviews

. page counter