Thursday, August 23

Suami Jadi Suri Rumah - Sharizat vs Dr Lo’ Lo’

Notice: Selalunya aku limitkan 1 posting 1 hari. Tapi this one toogood and tak sempat nak tunggu esok.

Print Screen and paste dari website utusan.com.my - 23/08/07


Nak sokong siapa? Tepuk dada tanya kepala otak.


Jangan hukum sebelum nilai? Aku setuju, so sila baca laporan Utusan (23/08/07):

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Dr. Lo’ Lo’ Mohd. Ghazali.

Aku malas nak ulas panjang isu ini. Apa gila suami duduk rumah dan isteri cari rezeki di luar. Dah takde kerja ke diluar sana yang suami boleh buat? Paling tidak pun, mungkin isteri kerja di office besar, suami berniaga nasi lemak pagi-pagi dan pisang goreng petang-petang, kalau tak reti nak buat nasi lemak dan pisang goreng maksudnya kau memang tak layak jadi suami. Belum lagi suruh masak kari kepala ikan atau sambil tumis udang campur petai.

Sharizat ni memang betul-betul bangang. Boleh la kawan dengan Azalina. Ikut Islam ke, ikut adat ke… memang sah tak betul suami jadi suri rumah sepenuh masa. Bodoh…!

Takut aku memikirkan tahap kebodohan menteri kita, lagi takut bila aku kenangkan manusia-manusia bengap yang undi mereka masa pilihanraya dulu dan akan terus undi mereka dalam pilihanraya nanti. Dari takut aku hampir terkencing dalam seluar bila aku teruskan memikir ada makhluk-makhluk kurang-sel-otak yang masih terus menyokong kerajaan pimpinan Barisan Nasional kerana pelbagai alasan yang mereka wujudkan sendiri untuk sedapkan hati sendiri. Bodoh...!

13 comments:

MR. said...

off topic sket ... sesaper rindu dengan puteri reformasi, bolehlah ke web site beliau ..

http://www.nurulizzah.com/site/

dood, ko tak rindu ker? zaman reformasi dulu dialah chick paling hot!!

tapi skang dah kawen pregnant lagi ...

edi said...

Aku ulang balik...menteri kat malaysia ni kan memang banyak yang buat-buat bodoh..ke memang bodoh?

Anonymous said...

Dood,
Dimana salahnya statement si Sharizat tu? Rasanya dia cuma kata "lelaki ke dapur" saja kan? Tak de pulak dia kata kena berhenti kerja dan duduk di rumah seratus peratus kan? Dia cuma mengatakan bahawa zaman sekarang lelaki sudah bijak berkongsi tanggungjawab dengan wanita dalam rumahtangga.
And I believe she doesn't mean that guy should quit his job and do chores instead.And I would have to agree that it is about respect to each couple and taking full responsibility to their marriage and family.And what's wrong with that?
But I think the stupid person here is Dr Ibrahim, whom said that man probably will become the full time "house-husband" in the future.
I could not believe those come-out from someone with the "Dr" in front of his name.

-Ipoh lads-

Mr. Right said...

mr.,
Aku ada gak lawat site dia tu kadang2.

edi,
buat2 je.

ipoh lads,
Aku rasa Sharizat cuba sampaikan benda yg sama macam Dr Ibrahim. At least thats what utusan reporter understand from the interview la. If not dia takkan berani buat tajuk macam tu. Kalau salah tafsiran reporter tu, salah la jugak tafsiran aku.

shah said...

aku suka jawapan Dr Lo' lo'. nampak tak ikut emosi berbanding Sharizat lebih emosi.

bg aku takder isu pun tp Dr ibrahim tu je suka2 besarkan isu ni.

mcm aku mmg keje kat umah, bila ptg kuar amik bini kat ofis.

blk umah kami masak sama2, takder masalah pun. takder la aku kena jd suri rumah sbb dok umah.

aku dok umah bukannya membuta tp buat keje.dah kampeni aku kecik dan guna umah je la.

Fid said...

suami aku hari2 masuk dapur
cuci botol2 anak dan masak nasi..aku masak lauk aja..dia cuci pinggan periuk belanga....

konsep kami...aku tolong dia cari duit dia tolong aku buat kerja rumah..

bg aku suami tak leh harapkan wife 100% cari duit mahupun kerja rumah dan didik anak....dua2 pihak kena kerjasama barulah yg susah akan jadi senang....

rose said...

shah,
ade org tu kan..berangan nak jadi cam ko..umah dijadikan ofis..mueheheh...if nak tahu sape..cube tanya Incey Aku Betul!..

fid,
aku stuju..
berat sama dipikul..ringan same dijinjing...dok gitu Incey Aku Betul!??

syioknye..msak sama2 n semua benda leh buat sama2..dah boring duk bujang loo....tak sabar nak kongsi idup ngan org tersayang....chewaaahhh!!!

sukun said...

kelmarin ada orang kirin salam kat aku...alaikumussalam

Mr. Right said...

Shah,
Takde isu pun. Bukan semua PEKERJA ada lulusan UNIVERSITY. Jadi tak boleh jadikan uni sebagai kayu pengukur lah.

fid,
Laki kau memang baik.

Rose,
Gitu-gitu lah.

Sukun,
Oi... cari la idea buat topic sendiri. Asyik tiru org je.

Fid said...

rose
ajaklah 'orang tersayang' tu kawen cecepat...ahaks..aku dah malas nak tanya org yg ko sayang tu bila dia nak kawen sbb kang dia pot pet pot pet ngan mcm2 reason...
aku sekadar nak tau je ahaks....mmg bzbody sikit la...

Badrul Hisham said...

Dood..cik rose tu dah bg hint dah tu..tak paham2 lg ke??haha!! cepat2 la masuk meminang..aku lama tak makan nasi minyak ni..

Shahrizat tu mmg bengong agak nye..tul tak Dood ape aku ckp..kalo emosi dah control fikiran susah la dunia ni..

Badrul Hisham said...
This comment has been removed by the author.
Mr. Right said...

fid and bad,
Tunggggguuuu... Aku kawen lepas raya.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tapi tak sure lagi tahun bila. :)

Total Pageviews

. page counter