Friday, September 21

Apa Yang Mereka Cari?

Maybe ada yang dah tahu, but to make everybody understand biar aku cakap juga. Ok, as most blog, aku juga install or letak code untuk track visitor datang dari mana. The origin of the visitor not just limited to their geographic location and their I.P address, aku juga tahu from which site they came from. Ada yang datang dari webpage yang letak link ke blog aku (thanks!) or most people came from Search Page. I don’t know why, but Yahoo! Seem like to rate this blog higher than Google, so ramai orang berakhir disini setelah search some keyword dari Yahoo! Search page. Yang menariknya aku boleh tahu what keyword they key in yang membuatkan mereka kesini. Maksudnya aku boleh tahu apa mereka search.

So, sepanjang seminggu puasa ini terkejut juga aku masih ramai manusia yang search perkataan lucah di Internet. And lebih menjadi misteri how on earth their search end up at my blog? Confuse aku. Tak bijak mana search engine rupanya.

(Firefox akan paparkan sebahagian sahaja link yang panjang, tapi I.E akan tunjuk full. Tapi for both browser, link functioning well, click akan pergi ke search page.)


http://malaysia.search.yahoo.com/search?ei=UTF-8&fr=yfp-t-web&p=aksi%20lubuk%20tapah%20gadis&rs=2&fr2=rs-bottom

Manusia ini try to search “aksi lubuk tapah gadis”, referring to video yang pernah popular sekejap satu masa dahulu. Rakaman aksi remaja melayu beromen di kawasan air terjun nama Lubuk Tapah. Yang ajaibnya, bagaimana blog aku boleh berada di tempat pertama dalam result page? Video ini hanya popular dikalangan remaja Melayu, jadi mestinya Melayu yang buat carian ini. Apa kejadahnya dia search benda lucah tersebut dalam bulan yang mulia ini? Pelik betul.


http://malaysia.search.yahoo.com/search?p=sex%20pertama&ei=UTF-8&fr=yfp-t-web&xargs=0&pstart=1&b=71

Ini pula search “Sex Pertama”. Tapi blog aku tidak berada dalam ranking atas-atas pun. Tapi manusia yang search ini rajin sampai ke result page ke 8, then terjumpa blog aku. Hahaaha… bersungguh dia cari kisah sex pertama. Maybe bakal pengantin baru kot. Hehehehe…


http://malaysia.search.yahoo.com/search?ei=UTF-8&p=cerita%20malam%20pengantin&y=Malaysia&fr=yfp-t-web&fr2=tab-img

Ini seorang lagi bakal pengantin agaknya. Dia search “Malam Pengantin”. Dan blog aku berada di nombor 4 dalam pencarian dia. Hahahaha… Thanks to this posting: akubetul.blogspot.com/2006/12/malam-pertama.html. Dulu, aku pernah tulis kisah lucu malam pertama, and still that entry mendapat perhatian, kerana rating tinggi dalam search engine.


http://malaysia.search.yahoo.com/search?ei=UTF-8&y=Malaysia&fr=yfp-t-web&p=video%20lucah%20uitm%20gadis&rs=0&fr2=rs-bottom

Ini pula sudah pasti pencarian remaja gatal. Dia cari “video lucah uitm gadis”. Aku tak tahu pula gadis UiTM ada buat video lucah, but again student university kita sekarang memang advance semuanya. Mungkin ada kot video mereka. Sekali lagi aku confuse, kenapa lah blog aku berada dipetak pertama dalam result page? Kesian manusia gatal tersebut, dia mati-mati ingat ini blog lucah agaknya. Tengok-tengok cuma ada celoteh aku, hahahaha….

http://malaysia.search.yahoo.com/search?ei=UTF-8&fr=yfp-t-web&p=free%20video%20lucah%20uitm&rs=1&fr2=rs-top

http://malaysia.search.yahoo.com/search?ei=UTF-8&y=All%20the%20Web&fr=yfp-t-web&p=video%20lucah%20student%20uitm&rs=2&fr2=rs-top

Lagi 2 search video lucah budak UiTM, memang budak UiTM banyak buat video ke sekarang? Pelik..pelik.....


http://search.yahoo.com/search;_ylt=A0oGkxdWCvJGCtIAizxXNyoA?p=video%20ella%20atas%20kapal%20YOUTUBE%20BLOG&y=Search&fr=yfp-t-501-s&fp_ip=MY&rd=r1&meta=vc%3Dmy

Isu baru, “video ella atas kapal YOUTUBE BLOG”. Dia search ayat tersebut, mencari clip video yang kononnya ada Ella dengan Jojie. Aku ada dapat clip itu, nampak memang macam Ella, tapi rasanya bukan. Wallahualam. Tapi kenapa lah bulan puasa ini ada manusia gatal nak tengok clip tersebut? Pelik...pelik... Mungkin dia nak buat kajian, mungkin. Aku tidak pernah mention pun pasal clip tersebut disini, tapi still blog aku top ten dalam result. Sesiapa rakan disini ingin clip tersebut, sekadar untuk nak ambil tahu dan bukan nak naikkan syahwat, boleh email aku. Aku boleh bagi.


http://search.yahoo.com/search?p=persatuan%20datin%20datin&fr=yfp-t-104-s&toggle=1&cop=mss&ei=UTF-8&vc=&fp_ip=MY

Ini pula sedikit lawak. Kenapa ada orang search “Persatuan Datin-datin”?. Hehehe… dan boleh juga terselit blog aku dicelah-celah result. Nombor 4 pula tu. Confirm la aku rasa search engine dah gila.


Ok, that’s it. Manusia-manusia pelik yang search benda pelik-pelik dan dengan sedihnya berakhir diblog aku yang tak pelik. Mungkin ada diantara pengunjung setia blog ini pun pada mulanya juga ‘terjumpa’ blog aku selepas search apa-apa keyword yang mungkin tak berkaitan pun dengan blog ini. Kalau ada share lah your story….

Aku boleh check I.P address mereka yang search perkataan-perkataan lucah tersebut, tapi malas. Just hope mereka insaf setelah tahu orang lain boleh tahu apa mereka cari. Nanti aku paparkan pencarian lain yang aku rasa lucu dan pelik. Ada macam-macam.

Ok, selamat berbuka puasa dengan family, saudara-mara, mak, mak mertua, rakan-rakan lama, member university, member sekolah atau kekasih-kekasih hati. Since during weekdays masing-masing busy. Tak sempat nak rushing untuk berbuka bersama, jadi weekend pastinya dipenuhi dengan aktiviti berbuka beramai-ramai. Alhamdullilah… merapatkan sirratulrahim. Ingat, during weekend aku akan offlinekan blog ini, ada urusan sedikit. Monday nanti everything akan jadi seperti biasa, don't aspect anything special pula. Not much different pun. Selamat berhujung minggu. Kepada manusia-manusia pelik yang search result anda aku paparkan diatas, insaf lah...

P/S: Search result berbeza dari masa ke semasa, or dalam technical term people said ‘time sensitive’. So, jangan kata aku tipu if penerangan aku tidak sama dengan result yang dipaparkan jika korang click link tersebut.

16 comments:

Trexis said...

Bro,
Kau memang creative. Kepada pencari bahan lucah, seperti kata mr right, insaflah. Aku jumpa blog kau masa search berita bola Malaysia bulan lepas.

Farhan said...

aku jumpa blog ko masa cari berita psl raja nadzrin kawin.lps tu aku msk dlm google reader n baca n komen smp sekarang.

Anonymous said...

kreatif...

rose said...

huhuhu...kesiannya pencari laman2 weh tak senonoh tu..alih2 jumpe Aku Betul!..hahaha..

diaorang terjumpe blog Aku Betul! sbb dalam posting2 sebelum ni mmg terselit perkataan sex, lucah, aksi, pengantin, persatuan etc kot..tu yg terangking dalam list of search diaorang tu..ehehehe..logik tak?

khys said...

yang pastinya, perkataan/ayat tu semua dah pun confirmed ada dlm entry hari ni. jadi, lepas ni lebih ramai lagi "manusia-manusia pelik" akan datang baca blog kau. tunggulah dlm beberapa minggu lagi. hahaha...

-aku jumpa blog kau dari komen kau kat blog orang lain (disclaimer ni, penting)

Mr. Right said...

trexis,
Uniknya nama kau.

farhan,
Thanks.

ano,
Thanks.

rose,
Ye kot.

khys,
Satu lagi nama unik. Hahaha... kau pandai, kau nampak apa niat aku.

sukun said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Badrul Hisham said...

hampes..ni ko nak cerita 'Apa yg mereka cari?' ke, nak ckp blog ko nye ranking tinggi??ahahha!!

mananye perubahan ni??aku ingat ari jumaat dah ada perubahan dah..sama je??bile nak bertukar simbol tu??huhu!!

Mr. Right said...

Takde perubahan apa2 la Bad. Aku just nak relatekan www.akubetul.com dengan akubetul.blogspot.com. Sekarang 100% dah ok.

adie said...
This comment has been removed by the author.
Helena said...

Mak oi..... nak tulis comment pun ada rules and regulation....

Just want to wish u Selamat berpuasa.

I cant remember how i came to yr site, i think tru one of yr comments kat some blog kut, and yr nick caught my eye..... confident ajer aku betul..... so terpikirla.... what does this mamat yg konon terror ni have to say..... hehe.... sampai la sekarang ni i dok memvisit....

rose said...

dah makin parah nih..nak komen pon ade rules..uhuhuhu

Fid said...

hahhahaaaa
ada undang2 le pula...
aku tau blog ni tak lain dan tak bukan dari tuan empunya blog nih....dia bagi masa chat YM.
dah akubetul.com dah ya....bagus2

Mr. Right said...

Helena,
Not really rule and regulation. Sekadar peringatan. Confident je ye, akubetul.. hahaha.. yeah2.. hidup kena confident.

zuzyedy said...

aku cari pasal pak lah
pastu jmpa blog ko...
last2 aku lupa wat keje aku
duk sibuk selak2 blog ko dari waktu lunch td smpi dh waktu nk balik ni...
mcm2 aku baca...best arr plak...hahaha...keep it real!~

ummi said...

Kepada akubetul, saya sekarang buntu kerana tak tahu cara yang betul supaya blog kita tersenarai dalam yahoo ke, google ke, atau search engine lain. Dah abis cara guna, tapi mungkin ada something yang tak betul kat blog saya, atau memang saya belum jumpa cara yang betul. Tolong bagi info kat saya. Minta tak perlu lah show comment saya ni

Total Pageviews

. page counter