Thursday, September 13

Berita Lucu Hari Ini

Aku tiada idea nak tulis blog, so aku buka laptop and baca online newspaper. Don’t know hari ini hati aku mudah tercuit atau memang berita-berita ini lucu.


1. Don’t Work, Have Sex
ULYANOVSK, Russia (Sept 12, 2007): The governor of a central Russian province urged couples to skip work today and make love instead.And if a woman gives birth in exactly nine months time - on Russia's national day on June 12 - she will qualify for a prize. - The Sun

To increase their province population, governor announced a ‘contest’ encourage parent dapatkan anak ramai. Gavernor suruh ponteng kerja dan melakukan hubungan seks, supaya 9 bulan lagi (June next year) bulan kemerdekaan Russia, mereka akan dapat hadiah jika anak lahir pada hari kemerdekaan. Is this funny or what? And we thought our leader stupid? Hahahaa…


2. Berbuka Puasa Ikut Bulu Roma Guru Agama
“Lebih pelik, bagi menentukan waktu berbuka puasa, pengikut hanya perlu melihat bulu romanya (Tok Pa) meremang sebelum boleh menjamah makanan.

“Amalan pelik itu disedari apabila mendapati penghuni di perkampungan itu sudah berbuka puasa lebih awal walaupun belum masuk waktu Maghrib.
- MyMetro

Boleh pula berbuka ikut bulu roma, hahaha… Memang sah la ikut laporan berita itu ahli-ahli kumpulan tersebut dah terkena ilmu hitam. Dah terang-terang berbuka ikut bulu roma salah, lucu dan tak masuk akal. Tak mungkin mereka boleh tertipu sebegitu sekali without black magic influence. Tapi memang banyak perihal ajaran sesat yang sedikit lucu. Have sex dengan anak pengikut, upacara ‘merasa’ bini orang lain, zikir laga-laga lutut, zikir sambil nyanyi… macam-macam.


3. Bukan Suka-suka Bercium
“Apa yang saya lakukan, bukan sekadar nak suka-suka, tapi disertai dengan perasaan. Saya tak boleh nafikan perkara itu.” – Ashraf told Bintang Popular

Rasanya semua orang terima email ada gambar Ashraf bercium dengan Bunga Cinta Lestari (Ini nama orang ke tajuk novel?). Dan ini berita last weekend. Aku sedikit memuji sikap Ashraf yang gentlement dan mengaku dia buat perkara tu. Cuma lucu sedikit pemilihan tajuk article oleh wartawan Bintang Popular. Aku ingatkan mereka bercium kerana berlakon ke, kerana terpaksa ke… sebab ditulis bukan 'suka-suka'. Tapi bukan 'suka- suka' pada dia bermaksud ciuman yang ‘disertai perasaan cinta suci murni’. Cewahhh… Hahahaha… Remaja kita pun akan pakat-pakat ikut.


Senang rupanya nak tersenyum... baca lah berita banyak-banyak.


13 comments:

sukun said...

ni perasaan ke nafsu?
cis.

AC said...

Komen Berita No.1
- Bangangnya pemimipin tu... ingat sekali tembak dah jadi ke...

Komen Berita No. 2
- Dia ikut bulu roma yang mana satu...

Komen Berita No. 3
- Alamak..kurang pahala pose aku tengok bontot BCL... Next day aku kena buka blog kau kat rumah waktu malam la lepas terawih... he he he he

Komen aku kat kau.... apasl story kau hari ini 18 sx.....

Mr. Right said...

sukun,
Tak faham, ini bukan tempat berjiwang.

AC,
Hahahaha...yg no 2 tu pasal makan, buka pose. no 3 pulak pasal cinta sejati.. hahhaa...mana ada sex. Lepas terawih buka blog aku pun ok gak.

rose said...

bagusnye dapat pemimpin camtuh..dia nak memperamaikan anak2 merdeka la tuh..ehehhe..
tapi..tak masuk akal la plak smpai suh have sex n ponteng keje..tu keje gile namanya..tapi kan..leh dapat adiah ar..hehhe..syiok tu..dapat anak..dapat adiah.2 benda leh dapat..ekekkeke

pasal yg Asyraf ngan BCL tu..meremang bulu roma tgk..dibulan pose lak tu..ahahah..eh, if bulu roma naik leh buke pose la kalu camni..ehehehe

Incey Aku Betul ni nak kene nih..ade ke letak post camni di bulan pose..

p/s: Incey Aku Betul!..1st day pose..leh buke sama tak ni?

Fid said...

komen aku utk ko dood..
rajin sungguh ko baca berita2 ni....

rose
susah ke nak berbuka ngan dia?dia ni busy tahap gaban erk?ish ish....

rose said...

Bz tahap gaban tu kdg2 je Fid..
bukan takleh nak buka ari2 sama..tapi as mentioned by Mr. Right..
nak buke ngan kwn2 ofis, universiti, sekolah, girlfriend, family..tu yg menjadikan dia namapk Bz (BZ ler sgt2...)mueheheheh...

satu lagi..susah la nak buka sama Fid..dia kene kuar awal dari ofis..kuar lmbt skit...alamatnya..buka dalam kete ler..JEM teruk bulan pose nih..

tahun ni aku cuti panjang...seminggu sebelum raya dah balik..yahooooooo!!!

teek said...

at first, i don't really care about that kissing pic because i think that's the lifestyle that he used to and familiar with. but my respect for him as fellow human beings down a notch when i read that "apa yang berlaku adalah diluar kawalan dan hasil perasaan tulus cinta masing-masing".

alamaaaakkkk. that was an embarassing statement la and not smart too.

Mr. Right said...

Rose,
Saje je... gurau2. Cuti raya awal ke, terpaksa cuti sebab tiket bas dah abis? Hahaha.. lain kali beli la sehari sebelum raya, banyak tiket kot.

Fid,
Mana ada busy. Tengok, hari2 leh update blog. Cuma kadang2 balik lambat, jem, benda2 cam tu lah.

Teek,
Sebab suasana yang begitu indah meransang dia. Matahari terbenam di ufuk timur. Memancarkan cahaya kuning ke dada laut... Ombak-ombak umpama cairan emas yang menghempas pantai...Hahaha...

rose said...

Cuti Panjang merangkap sbb lmbt beli tiket..huhuhu..

sukun said...

???
ni blog ke forum?

Mr. Right said...

Ini blog.

adar said...

dood, gmbr bercium tu bln posa ke? aku rasa aku penah tgk gmbr tu sblm bulan posa. tak sangka lak tu artis? artis ke? tak penah dgr pun nama ashraf? hehe...sori la. aku jarang tgk tv kecuali tgk csi kat axn.

Mr. Right said...

Adar,
Bukanlah, gambar tu ntah bila. Bukan bulan puasa. Ashraf Sinclair tak kenal? Budak2 pompuan ramai la kenal kot, budak laki cun.

Total Pageviews

. page counter