Monday, October 22

Good, Bad and Ugly

Notice: Short one, aku kurang sihat.

Newspaper The Sun ada ruangan macam ini (good, bad and ugly) rasanya, so consider aku meniru lah ni. Whatever lah.


Good.

Both our beloved Dr. M selamat. Referring to Dr. angkasawan dan Dr. Mahathir. Angkasawan kita dan balik ke bumi dan selepas seminggu quarantine akan bermulalah sessi perarakan kesana-kesini. Semua orang akan try ambil credit atas kejayaan dia. Lantak lah. Yang penting he managed to craft our nation name at world stage. Then, pemimpin yang initiate program angkasawan, Dr Mahathir telah discharge from IJN. Walaupun aku tak suka sangat dengan bekas PM kita ni, tapi tak kira sesiapa pun aku happy dengar ada orang yang bertambah sihat.


Bad.

Today I’m not feeling well, terpaksa MC. Tak dapat nak tayang laptop baru aku kepada budak-budak office. Hahahha… But seriously Malaysia kena belasah dengan Bahrain semalan… aku sedih. Yesterday newspaper Khairy Jamaludin yang baru dapat jawatan dalam FAM confident cakap anak-anak buah jurulatih bidan terjun, Sathianathan dah prepare dan akan membanggakan. Hahaha… now KJ knew what he gonna face in the future. Talking abaut KJ, MyTeam pun kena belasah dengan team under-17 Indonesia. Aku ulang, under-17, bawah 17 tahun. Maybe not all but majority player mereka belum ada sijil SPM or SMA lagi. Hahahaha... buat malu je.


Ugly.

Ok, not exactly for me or for us. Tetapi untuk peminat sukan dari England sememangnya last week bukan minggu yang menyeronokkan. Ugly disini adalah ahli sukan mereka. First, squad bola mereka kalah 2-1 dengan Russia. Most probably England will not qualify to next year Euro Championship. Now they need Israel to do them a favour and at least hold Russia to a draw and England themselves must beat Croatia. Then, pasukan rugby mereka kena belasah dengan Afrika Selatan. Johnny Wilkinson failed to guide his friends to give England desperately needed victory. Mereka diperayam-ayamkan oleh South Africa, I really hope Australia or New Zealand plays South Africa in final instead of boring England team that gave ‘drop goal’ away new meaning. Then, yesterday high flying Brits, Lewis Hamilton failed to become the youngest and the best rookie of all time when he crack under tremendous pressure, surrendered the F1 driver title to Kimi Raikkonen. Kimi beat Lewis and Alonso by merely one point to add joy in Ferrari camp after capturing constructor title. Nasib baik aku bukan orang England….bola kena belasah, rugby kena belasah, driver F1 pun kena belasah juga. Hahaha…

Aku juga nak ucapkan selamat kembali bekerja kepada rakan-rakan yang berjaya membodek boss dan dapat cuti raya lebih seminggu. Hahaha…

7 comments:

me likey Tun M said...

aku sedih pelumba mclaren tak menang championship. chet!

as for england, i have no idea la why ppl favour them so much. as compared to the rest, english team takde flair. and because of me not liking the footie team, i have this tendency of supporting the springboks...sian english rugby team...tak semena-mena je.

aku said...

hahaha..menarik!!

Mr. Right said...

peminat dr.m,
Ada chance lagi mclaren nak menang. Just wait and see la. Season paling gempak dalam sejarah F1 dah makin controversi. Best2.

aku,
sapa kau ni?

poyotito's said...

aku da agk myteam2 akn kalah!
aku lebey rela maen snuker dri tgok dorang maen.hahah
player kita elok simpan duit buat bisnes lg bagus aku rsa.

Anonymous said...

FERRARI 4EVA... The prancing horse will never sleep while standing like donkey... (pliz dont refer that phrase to APEC at Australia 2007) wakakakak..

I hate Brits in any form.. Let be thier so call "world class fussball", rug bee, and F1. BTW its a shame to McLaren coz using stolen Ferrari technology through sacked Ferrari engineer. heheheheh I respect Spyker more than McLaren... huhuhuhu

Anonymous said...

MyTeam patut masuk Piala MB N9 bagi Daerah Rombau jer... huhuhuhuh

Mr. Right said...

potito's,
Memang ramai player kita yg dah buka bisnes. Standard la, kedai makan...

ano 1,
Wah.. kejam tu, compare Spyker dengan McLaren. But, credit to Alonso yang report the illegal xtvt in McLaren camp.

ano 2,
Hahaha.. kau pun kejam juga. At least bagi la daerah bandar2 sikit, boleh dorg melepak di club malam bila free.

Total Pageviews

. page counter