Thursday, November 1

Aku Ingat Aku Power

Posting ini sememangnga 100% untuk sahabat karib aku sahaja dan mereka yang merasakan mereka sahabat aku. Kepada visitor-visitor biasa mungkin anda akan rasa boring dan menyampah. I totally understand why and I will not blame you guys for that. So, before proceed better scan through the whole article first and leave this posting immediately if you not consider yourself as my friend. Wah! sound so serious?. Yes.

Aku sentiasa rasa diri aku power dalam menyelesaikan masalah. Dalam merungkaikan sesuatu perkara. Sifat sebegitulah yang membawa kepada kewujudan blog Aku Betul…! ini. Aku rasa pendapat aku memang betul dan tepat, kerana aku bijak dan power. If you familiar with this blog or even if you just read my declaimer atas tu you can guest my attitude and style. Sememangnya aku seorang manusia yang confident dengan diri sendiri bila bercerita pasal masalah, memberi pendapat, idea, buah fikiran. Aku rasa sifat sebegini perlu untuk menjalani hidup, dalam alam pekerjaan, dalam bersocial… just not too confident dah lah, right?


Sekarang aku dah rasa macam tak power je. Macam nak kalah je. Selalunya aku menang. Tahu kenapa 3-4 previous posting aku suka post bahan lucu dan lawak? Aku sebenarnya nak hiburkan hati aku sendiri. Isu kematian adik angkasawan, isu politik, isu sukan, dan beberapa benda-benda serious lain aku letak tepi. Aku penat nak fikirkan. Aku malas nak minta otak aku kerja lebih masa.


Actually I also have no idea how to say this. No joke… I’m in serious trouble now. Not related to this blog or related dengan kerja. Just another part of my life really in dip shit. So far nobody knows about this problem, even my closest friend. Aku pun tidak berniat nak reveal everything here. Kalau kawan baik pun aku tak cerita, apa gila aku nak cerita kepada beberapa ratus strangers yang terjumpa blog aku setiap hari. Tulis posting sebegini pun aku kena fikir berpuluh kali, maybe aku akan menyesal lepas click button POST dibawah tu. Tapi aku try ikut cakap most motivator yang suruh share our problem with somebody to release some burdens. Kalau tak, mahu gila aku. Aku jarang-jarang ikut nasihat motivator, for me they just all bunch of craps yang mencuri duit orang bermasalah. Keji. But, this time I think it worth trying la. Malu sikit pun tak pe. Asalkan hati aku lega sikit.


No, as I mention earlier, I will not tell the whole story even a hint pun aku tak berani nak beritahu. Too personal lah. But just to cancel all what you probably have in mind, allow me to say, bukan pasal kewangan, bukan pasal kesihatan, bukan pasal kegemukan (aku tak pernah anggap sebagai masalah pun) dan bukan pasal benda-benda sulit (if you know what I mean, hahahaha…). Masalah ini juga bukan pasal percintaan atau masalah keluarga. Ianya lebih kepada gabungan semua perkara diatas. Sound fun and interesting, kan?


Dulu pun ada sekali jadi sebegini, aku ada masalah. Aku kiaskan dengan cerita pasal warna-warni kehidupan. Tapi itu bukan besar sangat, just sedikit masalah kewangan dan pekerjaan. Masalah sebegitu sememangnya akan hilang dimakan waktu. Bulan 4 dulu. So, after 6 month ada problem lain pula. Every 6 month ada problem besar, I think I can consider myself lucky, right? Orang lain kadang kala every month or week ada major problem in life. Cuma kali ini masalahnya aku lagi besar, lagi memeningkan kepala, lagi complicated.


Seperti dulu juga, aku kena beritahu mungkin 2-3 hari tiada posting diblog ini. Jika ada pun mungkin yang simple dan santai. Aku betul-betul tiada idea, mood dan kekuatan untuk menulis panjang lebar. Semua saraf otak aku perlu focuskan kepada masalah besar yang aku hadapi. Let me have all the ‘fun’ to settle the problem.


So, aku chow dulu… next few days aku akan update, update blog ini dan update keadaan diri aku. Maybe aku akan ceritakan the wonderful experience to handle the problem.


Wish me all the best… I desperately need all the luck. All…semua, kesemuanya tuah didunia aku perlukan saat ini. All the luck a man could possibly asked.


Kalau nak komen, please do not guessing problem apa dan kepada real life friends, tak perlulah tanya aku apa masalahnya tatkala terjumpa aku. Confirm aku tak akan cerita. So, just leave the story here. Aku bercerita pun, seperti aku tulis tadi simply because aku nak releasekan sikit tension. Ok.


Babye…


Assalamua’laikum…

16 comments:

Anonymous said...

Mr. Right,

Mungkin ini membantu.

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya. "
- Surah Al-Baqarah ayat 286

"... ..dan jgnlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yg kafir."
- Surah Yusuf ayat 12

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"
- Surah Al-Baqarah ayat 45

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
rose said...

Semoga masalah yang dihadapi..akan dapat diselesaikan..with flying colours..inysaAllah...

Anonymous said...

dr allah kita dtg....
kepadanya juga kita kembali.....

Fid said...

Aku doakan ko sentiasa bahagia...

ep said...

Selamat menyelesaikan masalah..

Adios..

DeQmA said...

Jangan ada sekuman pun perasaan putus asa sebelum ia berakhir...namun, setiap yang berakhir itu, pastinya akan ada titik permulaan semula

Badrul Hisham said...

Dood, lama aku tak comment dgn masuk blog ko ni..tup-tup, ape cite sedih ni??aku ingat kan ada la cite yg latest..huhu!

lama seh tak beborak dgn ko..bile nak melepak sama??

Ipoh Lads said...

Well, dood,
Life is like that..but there is no need for us to give up.

Anyway, here's something to share..

"Your living is determined not so much by what life brings to you as by the attitude you bring to life; not so much by what happens to you as by the way your mind looks at what happens - Kahlil Gibran "

Besides, what is life with no barrier?

lankapo said...

bro,
heheh cik rose pun tak tahu ker..misteri misteri
anyway for mr dud,
gud luck ok...

malaysia buleh

anamiraa said...

dah sah2 kita tak sepower mana kan? takpe allah nak uji sikit2, kadang2.

may we turn up well in the end!

alongovtx said...

bro kalau kau tak post,aku nak layan apa?aku juga mengalami perkara yang serupa...sebab tu aku layan sini.kalau kau tak post kau layan je apa yang aku post.good luck bro.

Kata Tak Nak said...

Macam la aku tak tau masaalah hang. Kat yang lain jangan dok gadoh nak teka. Aku tau dan aku akan habaq kat semua.

Dia risau menatang di zoo negara tak cukup makan. Betoi tak?

azli said...

dear akubetul..

hang jangan tension2..
hujung minggu depan kalau hang jadi, kite g release tension kat air terjun kat tempat aku.. hang buleh selam lama2 kat sana.. insyAllah semua masalah akan selesai.. hehe

Mr. Right said...

ano,
Thanks.

Rose,
Insyaallah.

ano 2,
Macam aku dah nak mati je nasihat kau ni. Hehehe..

fid,
Takpe, ada masalah pun aku bahagia jugak.

ep,
SElamat...selamat.

deqma,
Tak pernah rasa nak putus asa pun.

bad,
bila2 pun boleh. Tapi time m.u kuat ni rasa maleh nak melepak ngn kau. Kah..kah..kah..

ipoh lads,
Thanks.

lankapo,
Rose tau.

anamiraa,
Syok juga kena uji.

alongovtx,
Aku tak post sekejap je. Sekarang dah start post balik.

Kata tak nak,
Betoi. Cikgu memang power. Hahaha.. aku tengok hyypo and gajah kat sana makin kurus. Risau aku.

azli,
JOMMMMMMM....!

All,
Terima kasih bebanyak... Kepada yg sms dan email aku utk bertanya. Takyah lah. Dah nak setel pun. No big deal. Aku je overreacted. Thanks anyway sebab tunjukkan minat pasa masalah aku. Terharu juga sikit2. Hahahaha...

sukun said...

halal makan minum aku ye

Total Pageviews

. page counter