Wednesday, November 14

Stupid Man


1. Drunk driving, arrested, wearing bikini…


Name: Steven S. Cole
Age: 46
Occupation: Fire fighter
Nationality: USA
News Link: News.Cincinati – article no longer available.


2. Reporter bring loaded gun to school while covering school’s violence story.

Name: Jeff Weinsier
Age: 40
Occupation: Investigation Reporter
Nationality: USA
News Link: Local10.com


3. Forgot car at gas station.

Name: Unknown
Age: 63
Occupation: unknown
Nationality: German
News Link: Yahoo! News


4. Comical comment and opinion.

Ops... wrong pic, sorry


Name: Zainuddin Maidin
Age: Can’t find anywhere, let’s assume 7 years old.
Occupation: Minister
Nationality: Malaysia…maybe
News Link:

“Datuk Seri Zainuddin Maidin mendakwa ada pihak memanipulasi kes klip video perbualan telefon seorang peguam kanan mengenai pelantikan hakim bertujuan meraih populariti.”Utusan 26/10/07

(Anwar Ibrahim inginkan popularity?...Errmmm..)

“Rakyat Malaysia dan Asia perlu mengenepikan rating kebebasan akhbar yang dibuat oleh Reporters Without Borders (RSF) yang berpejabat di Paris kerana badan itu bukan hakim bagi nilai-nilai tempatan, kata Menteri Penerangan Datuk Seri Zainuddin Maidin hari ini.”Utusan 19/10/07

(Media kita bebas ke?...)


And the latest, his live telephone interview with Al-Jazeera reporter/presenter that Astro censored during delayed telecast. Below copy and paste from Kennysia.com. Go there to watch the clip and read the transcript.



-----------------

Minister: I commend yo-yo-your journalists trying to project... to exaggerate more than what actually happened. That-that-that-that's it. We are not the-the and I-I congratulate your journalists behaving like an actor, that-that's it...

Reporter: As you say that, sir, we're watching scenes of protesters being sprayed by chemical-filled water!

Minister: YA! I am watching! I'm here! You've been trying... trying to do it this - to do this everywhere but in Malaysia people are allowed to, you know? We know our police head our colleague...

-----------------

More here…

Serious version here....

Datuk Zam version of the story here: Kementerian Penerangan Malaysia


Macam ini punya orang pun boleh jadi menteri ke? English bertarabur… tergagap-gagap, bagi pandangan tanpa fikir panjang. Masuk sekolah balik la Datuk. (Nasihat ikhlas ni)

10 comments:

alexi said...

malu tul aku dengar menteri cakap camtu...baik le cakap in malay..biar org tu cari translator utk terangkan balik isi interview ni....dah le interviewer tu tak sempat abis soal dah pegi jawap yg ntah ape2...haru haru..:D

RAMONEZ said...

wat malu je...kata kementerian penerangan...ape yg di terangkan?????

adar said...

haha...lawak tul yg dia komen pasal perhimpunan bersih tu kat al-jazeera. mmg mcm bdk umur 7 thn. bdk umur 7 thn pun tak jwp mcm tu.

anamiraa said...

ha ha ha.. dia ni seiring dan sejalan ngan siti norhaliza. tapi at least siti tu penyanyi. so boleh maap la kan... ha ha ha ha..

disaat ni macam malu nak mengaku dia ni malaysian. kita pakat buat tak mengaku aje buleh dak..

rose said...

Eerrrrrr...malunya nak ngaku itula menteri penerangan negara ku yang tercintah!...uhuk!

Hafifi said...

haha..ko rase btul ke tentang klip video 2?nk je aku tau kebenarannya..

alexi said...

don't know la..tak tau le kot2 ade org yang pandai manipulate seme benda ni..tp dari suara dia aku rasa mcm sah je dia tu zainudin maidin..wallahuallam la...kalu ade genius yang pandai edit seme ni..(tp kalu dia genius sgt takkan le dia rajin sungguh nak buek benda2 camnie...???)ntah le...kite kene dengar le lagi penerangan dari kementerian penerangan..nanti lambat laun mesti kuar gak benda ni kat parlimen ke mana2 ke...mcm kes lagu negaraku gak le...mesti ade jalan diorg nak pertahankan credibility diorg tu...tunggu je la

Anonymous said...

a,a,aku,ku,ku,ma,ma,lu,lu,me,men,te,teri,pe,pe,pe ( weh...payah nak sebut )ne,ne,rangan, me,me.ley,sia,ga,ga,gap...phew !

Mr. Right said...

alexi,
Dia terkejut tu. Tak sangka TV akan call dia. Malumlah, selalunya anak2 buah (rtm) je yg interview.

ramonez,
Dia memang terang-terang bodoh. Kah..kah..kah..

adar,
Aku memang betul2 rasa mental dia sama ngn budak 7 tahun.

anamiraa,
Lagipun siti bukan study oversea. Mungkin sijil dia sijil beli kot.

Rose,
Aik, tgh bercuti pun masuk akubetul jugak?..

hafifi,
Memang betul lah. Kalau tak betul dah lama dia mengamok dlm paper dan TV. Lagipun, beberapa jam lepas perhimpunan BERSIH dah ada clip tu kat youtube.

alexi,
confirm betul. Aku pun harap parti pembangkang akan bawa ke parlimen. Biar padan sikit muka dia.

ano,
Wakakakaka...

Mr. Right said...

All,
Semalam aku jumpa page wiki untuk datuk Zam ni. Kenapa hari ni dah hilang. Pelik betul... aku ingat tukang update wiki semua anti kerajaan.

Total Pageviews

. page counter