Wednesday, December 12

Bangganya Aku – Proton di Syria

Notice: Short one. Busy…

Seorang kawan aku sedang bekerja di Syria. Katanya dia mengajar engineer Syria pasal electric power or something. Bayangkan, pak arab minta tolong orang kita… Bangga kan? Kemudian, dia hantarkan gambar-gambar kereta Proton yang dia jumpa disana. Seperti yang aku selalu cakap, aku ni patriotic so, sekali lagi aku berbangga.

Member aku ni selalu juga baca blog aku, cuma aku rasa seminggu dua ni dia tak baca kot. Since his wife yang dia dah tak jumpa berbulan-bulan baru sampai sana. Confirm dia tak buka laptop for few days, mesti dia busy main…. Maksud aku main dengan anak kecil dia yang datang sekali. Rindu la katakan. Hahaha…

Enjoy the pictures…



Mesti ada yang cakap kenapa aku nak berbangga sedangkan Proton menghadapi pelbagai masalah. Nobody wants to invest and become their partner. Aku tidak tahu the real story, malas nak kaji. So, lebih baik aku berbangga dan tersenyum daripada menyemakkan fikiran dengan masalah mereka.

Agak-agaknya, ada ke blogger dari Korea ke, Japan ke yang bangga tengok kereta Hyundai dan Honda di negara lain? Nahhh…. Damn kita ketinggalan.

Ada sesiapa ingat Iswara pernah jadi guest star dalam Mr. Bean?

7 comments:

Helena said...

iswara in Mr Bean? Biar BEtul?

AC said...

Aku pernah tengok siri tu. Proton Iswara jadi prop utk siri Mr Bean main golf dan bola golf dia tersangkut kat ekzos iswara tu.... ha ha ha ha ha...

lankapo said...

yup, malam kelmarin kut ada kuar berita..proton sudah untung sket skrg..

bleh lah kurang harga kut haha

Anonymous said...

Tak bangga pun iswara dlm mr.bean tu sebab buruk giler....

5zal said...

buruk beb keta wira dlm Mr bean 2....xla bangga sgt aku..hehehe

cik henr said...

tak de la bangga sangat...tp kalo 2Q pun profit cam tu hopefully by the end of period the digit still in black...proton should come out wif trendy design and good quality and of coz wif reasonable price (please please)....keep up good work syed zainal...encik aku betul..u should kaji all GLC yg problem n come out wif good result after drastic changes mcm MAS n Proton ni...

Mr. Right said...

helena,
Ya.. dulu ada keluar dalam siri Mr. Bean. Bukan filem.

ac,
Yup. Bola golf masuk dalam ekzos, kereta tu meletup enjin. Lawak..lawak..

kapo,
Takyah la beli keta M'sia. Loan interest tinggi.

ano,
Hahaha.. mmg pun. Dah la meletup. Buat malu je.

5zal,
Iswara la, bukan wira.

cik henr,
Aku kaji pasal GLC? Tak pandai. Aku math failed masa sekolah dulu. Hahaha...Kau kaji lah, then post kat sini, aku credit atas nama kau. :).

Total Pageviews

. page counter