Monday, December 17

Sea Games – How to Create an Ultimate Record?

Sea Games memadamkan obornya kelmarin. Walaupun kalau sesiapa menyaksikan upacara perasmian last weekend akan perasan semasa last runner bawa obor Sukan Sea dalam stadium, obor tiba-tiba terpadam. She acts cool and teruskan larian. Half way, an official came and gave her new torch. Rasa nak gelak pun ada. Satu lagi aku nak sebut, walaupun official website nampak cantik dan update selalu. Tapi all the news just concentrate for Thailand visitor and there is almost no video footage at all. Lame…

Malaysian performed quite well la. Best ever result outside Malaysia. As usual host country clinches the overall title. Don’t know because of bias judging, semangat, ridiculous sport like Muay THAI or any other reason, but host country selalunya akan johan except for minnows like Brunei or Singapore…. I repeat… SINGAPORE, even with all the import athletes they still not a powerhouse and will never is. Dah la surrenders the chance to host the Games. Yes, sepatutnya this year Singapore turn, but they pass it to Korat. Bodoh.

So, I believe for next Malaysia host Sea Games (2015) we can plan something to make sure not just we become overall champion but we also broke the number of gold medal harvested by any participant. Lazy to check the record, but obviously if we managed to bagged around 300 to 400 gold medals I believed we good to broke the record. Total number of gold should be around 4 to 5 hundreds, so if we collected 80% of the gold surely we will become the best ever performer in Sea Games history.

Ok… here my ideas.

1. Concentrate on Our Favour Sport
As everybody has in mind, we should maximum our potential in our favourite sport. Let say, field
hockey, we are a class above the rest of ASEAN countries. So, bukan sahaja kita include both men and women categories. But, also maximize it. Lelaki, perempuan, campuran, 5-a-side, 7-a-side, 9-a-side, indoor, outdoor, best flicker event, ball juggling, fastest hitter, etc. Senang-senang kita boleh dapat lebih 20 pingat emas. Same thing goes for squash, diving and equestrian. Kalau betul-betul plan kita boleh dapat lebih 100 emas dari tactic ini.


2.
Introduce New Sport

Previous Sea Games they introduced funny swimming sport. Berenang pakai sirip. Host nation swept away semua pingat emas. So, we should do the same. Introduce all our traditional sport; galah panjang, congkak, dam haji. Martial arts sports like Taekwondo and Karate always offer more than 20 gold medal each, imagine we introduce sukan beladiri macam silambam, SilatCekak, Silat Gayong, Tai Chi. We can easily get at least another 100 gold medals. Not to mention if we dare enough to introduce seni tarian seperti zapin, dikir barat, mak yong. But we need to check 1st, and make sure Indons not good at those events. Or worst then sue us for claim their heritage. Funny Indons. Also we can start create new sport now, so by the time we host the Games in 2015 we will has plenty of new sport to introduce.


3. Buang Acara yang Kita Hampeh.
Bolasepak 1st in the list. Bina badan, golf, tennis, weightlifting. Semua ini kita jangan pertandingkan. Make a bold move; simply replace those sports with sports in point 1 and 2. Dengan ini kita bukan hanya jadi johan keseluruhan, tapi kita juga boleh memperayam-ayamkan negara lain, just like what Thais did to our futsal team this year. After lead 5-0 and few minutes before final whistle they play with no goalkeeper. They brought in outfield player to replace their goalie. How rude is that? So, we must make sure we eliminate all other countries gold potential and tunjukan sifat angkuh secara maximum. Squash for example, we sent Nicol to play in men category, or include few under 12 players in our hockey squad, we the host we can bend the rules. Hahahha…


4. Prepare Better Incentive Scheme.

Instead of few thousand ringgit of money, Malaysia should come out with more lucrative rewarding system. Endorsement deal, front page of Mangga, dinner with Mawi or their own talk show since I believe our athletes love those things.


5. Dirty Tactics.

(Since above mentioned strategy not dirty enough). Other tactics include ban other countries's top athlete to enter our country. Curi passport mereka, relate them to any illegal movement, we got plenty in ASEAN. Abu Sayyaf, Gerakan Acheh Merdeka or even Hindraf or BERSIH. Also we should start planning right now by sending our judges to apply citizenship at other ASEAN countries. So, by 2015 even their judges will support us. If thing out of control, by that means still their athlete manage to make it into the starting list, we always has ISA to detain them. How cool is that?

This article inspired by this news report:

http://www.bernama.com/bernama/v3/news_sports.php?id=302868

P/S: Please, hope nobody will leave a comment and said how stupid I am. I knew there is an organising committee, host country need support from participants countries and not simply alter the Games to suit them.

12 comments:

cik henr said...

jus luv ur ideas man...that wat we supposed to do kalo kita nk break total gold winning kan...bes bes...

AC said...

Acara paling bodoh kat Sukan Sea tak kira negara mana yang jadi host ialah sukan tarian, renang sirip (berenang pakai kaki itik), arnis (apa punya sukan da)dan main takraw bulatan dan sepak takraw masukkan dalam gol mcm bola keranjang.. Acara apa tah hoop kot. Memang bodoh tahap gaban....

teek said...

konda-kondi takmo? baling slipar, tutup oren.

anyway, host country selalunye menang acara 'subjective'; gymnastic, synchronised swimming, diving, performance martial arts, dancing (in sport ke?!), etc therefore, bina badan takleh buang.

AC said...

Tapi kat Korat tahun ini Malaysia hampir sapu bersih acara subjective such as diving, gymnastic and karate-do.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ramonez said...

mhhmmhmhmh

ramonez said...

semenjak 2 menjak ni makin menjadi2 game yg bukan2 tuan umah buat...kot ye pon nk amik sume gold jangan la sampe acara yg merapu2 di masukkan...camne la asean nak maju kot acara sirip itik dh masuk event kat sea game...hampeh..
next time kena ada organise yg kena semak acara yg akan dipertandingkan sebelum sea game dimulakan...ban ke je host country yg bagi game yg merapu2...

rose said...

Aku duduk ngan budak2 umah yg antu TV n antu Movie..balik2 HBO..AXN..Star Movies..Cinemax..UURRGggghhhhhhHHH boringgg!!..

Aku nak tgk sukan pon takleh..sukan Sea Lagi laaa tak nampak bayang...even Buletin UTama..time2 tu la dia bukak channel movie..poning..poning...sib baik ade Incey Aku Betul..jadi penyampai berita setia aku...kuang3x

Badrul Hisham said...

oit! ape ni..tak tulis ape yg patut!!haha!!ko patut tulis ikut perkembangan semasa..isu bola mlm td..

Kata Tak Nak said...

Nanti bila kita jadi tuan rumah kita buat acara 'Rempit, Sumbang Mahram, Mat Jenin coconut tree climb, Stupid Pak Pandir race, dan Luncai and Labu Dive. Mesti kita menang banyak punya.

Mr. Right said...

cik henr,
tq..tq..

ac,
Hahaha... a'ah...Mcm sial. mmg keja la Thailand, dah la wujudkan category wanita, takraw bulatan, diorg leh tambah lagi acara bodoh sepak masuk jaring.

teek,
konda kondi ok gak. Namapun catchy...

Apsal takleh buang bina badan? Gateinya anak dara ni...

ac,
Kita menang sebab acara tu Thai tak kuat, tgk macam boxing. Pinoy siap tarik diri dari final tu.

ramonez,
Nampak macam nak ada perubahan. Semua org sedar dah jadi critikal skrg ni. Tuan rumah semuanya nak menang. Takpe, next sea games Laos, melampau la Laos pun nak menang gak.

rose,
Takpe la... tgk movie n tv series pun best gak.

bad,
Hehehe.. aku dah komen panjang lebar kat previous entry. Cukup la tu. Hehehe...

KTK,
Good idea... cuma cam mana nak buat acara sumbang mahram? Lagipun aku takut Thai akan sapu bersih pingat emas... Hahahhaa...

rose said...

tgk cite2 tu mmg bes..tapi if dah berita tak nak tgk langsung..dokumentari pon tak suka..
ape ke heeee nye
otak tak berkembang..mcm katak bawah tempurung..huhuhu

Total Pageviews

. page counter