Wednesday, January 16

Faizal Tahir Buka Baju

Aku rasa nak gelak baca berita Utusan hari ini. Faizal Tahir dikritik dan didenda kerana terlalu asyik dan taksub semasa membuat persembahan. Dia didenda sebab buka baju dan menayangkan dada semasa menyanyi. Ermm… aku kurang faham dimana ‘keterlaluan’ yang dimaksudkan? Adakah dada lelaki kini dah jadi bahan lucah. Kalau ada aksi lelaki buka baju dalam drama, filem atau dalam rancangan sukan tidak mengapa, tetapi kerana rancangan hiburan itu live so dia dicemuh dan didenda. Pelik pun ada rasanya. Ok, mungkin aksi ganasnya yang seolah-olah artis barat sedikit tidak baik untuk ditonton oleh kanak-kanak kecil, tapi ia cuma dada seorang lelaki… bukan dada perempuan…! Adakah drama atau filem yang ada adegan lelaki tidak berbaju dikategorikan sebagai 18SX?

Bila terbaca cerita ini, aku teringat kes Janet Jackson yang mengalami nasib yang sama. Dada dia jugak terbuka masa persembahan live half time super bawl. Kalau Faizal tunjukan symbol Superman didada, Janet pula tayang lambang bintang di buah dada, lebih tepat di putting buah dada. Wardrobe malfunction konon.

Sememangnya artis barat biasa menayangkan buah dada apabila ingin menarik perhatian umum. Drew Barrymore kembali popular selepas menayangkan buah dada diatas meja David Lettermen.

Mungkin Faizal Tahir pun nak jadi popular dengan menayangkan dada…. Hahaha…

Aku rasa kalau dada lelaki di’haram’kan di atas stage, bagaimana pula dengan dada, bontot, dan peha wanita? Daripada kecoh pasal dada Faizal yang bukannya seksi pun (takkan ada perempuan ghairah tengok kot), lebih baik concentrate dengan peha dan dada gebu artis-artis wanita yang tiap hari kita boleh tonton di tv, majalah atau inbox email.


P/S: Aku rasa pembaca blog ini semuanya cukup dewasa untuk melihat dan membaca posting sedikit lucah. Inform me if you think otherwise. Ok.

40 comments:

adar said...

wow seksinya gmbr2 artis perempuan tu. keke... bg aku ok je. tak de pe2 pun. Skrg zaman dah terbalik, perempuan tak tutup aurat dah tak dikisah tp kalo laki tak tutup aurat walaupun skit je dah bising2.

aku rasa kalo nak bising2 baik kita bising kat ahli sukan bina badan tu. just hanya tutup burung "punai" je, apa kes?

mungkin ada yg tak puas hati sbb faizal tak bukak suar skali kot. keke... tp aku suka topik ni sbb topik ni menaikkan hist aku. page view dah cecah lebih 2k ari ni. huhu...

hanfeitsu said...

cayalah bro you punya komen! bagus!

AC said...

Pada aku tak kira ahli sukan, artis, pegawai, CEO, Board of Directors, ahli politik, pak bilal even pak Imam kalau salah tetap salah in what ever medium sekali pun. Bukan soal ghairah atau teransang tapi soal hukum hakam tak boleh diperlekehkan dan dipersendakan.

Sila rujuk balik berhubung batas aurat lelaki atau perempuan.

p/s - sekadar tazkirah utk diri sendiri...

Ipoh lads said...

Being a typical Malaysian or person, we tend to look at unnecessary issues rather than serious one.Well, we should have guess..

rose said...

ish2...
banyoknye gambor seksis...
huhuhu...

tiang lampu said...

hm, buka baju. ni la artis malaysia, pompuan lelaki sama je..

1.kalau lelaki memang no problem buka baju.. tapi tuuuu..jeng jeng jeng, terlebih aurat la pula. tengok btol2 hahaha (pusat dan 2 inch ke bawah).siap nampak seluar sotong. jangan lupa, dada lelaki sebenarnya mengghairahkan pompuan (top 5 hotspot lelaki).

2.hm tapi btol gak ckp adar, peserta bina badan lagi 'sexy' ape. kot2 ada juri gay.. ahahah

3.atau mungkin sebab faizal tahir tu MELAYU? ..nk kene ikut cara mxwaxwwxwixw? (<--bagi encrypt sikit huahahha) yang kononnyer belia contoh? (satu lagi hint)

4.lantak la, yg penting aku tak layan lagu2 artis2 melayu ahahah. 98.5% jiwang keparat meleleh patah hati.. aku yg nk hidup hepi bila terdengar lagu2 tu jadi down.

5.hm, baik samam artis2 pompuan MeLaYu yg pakai seksi2 masa tv show ke, masa hari anugerah ke.. kan? tak ke sama kes ngan faizal ni kan?

p/ss: simbol superman kt dada tu.. body art? temporary 'tatoo' washable? ntah ler..kita fiki-fikirkan juga ;)

(maaf kalau aku tersilap kata tersilap taip)

Anonymous said...

good point

fyra fadhli said...

Biase la...dunia da nak kiamat..
Sume seolah-olah dah lupe...
dunia ni hanya sementara..

zen non said...

kahkahkahkah...harharharhar....
lawak lawak...
memang badut...terlebih gimmicks.. saman
terlebih cakap.. saman... terlebih gosip aka mengumpat.. tak makan saman.

teek said...

i know why ppl make fuss of it.

just look at his body! oklah...it's not THAT bad, still consider ok tapi, those love handles should be remain unseen. and that red undies?! should remain in the jeans, out of the view of the ppl of world. sangat turn off la.

That's why the picture of Maya Karin in bikini top didn't cause an uproar, sbb, she looks pretty darn good in it! no love handles..no turn-off red undies.

heh.

and en. faizal tahir, next time get a water (sweat)-proof paint la weh!

Mr. Right said...

adar,
Wah, dasyat SEO ko. Dah beberapa hari still maintain top position di Google. Share la ilmu sikit.

hanfeitsu,
Tq.

ac,
Aku sedar ada ternampak aurat Faizal. Tapi kenapa Faizal didenda sebab dedahkan aurat beberap inci sedangkan artis wanita hanya menutup beberapa inci tubuh badan tidak pula dikenakan tindakan apa2.

ipoh lads,
yeah.. damn true.

rose,
Hehe.. sekadar contoh untuk menguatkan kenyataan.

tiang lampu,
Betul...betul dan betul.

ano,
Thanks.

fyra fadhli,
Setuju.

zen non,
Takde pulak org nak saman aku, leh glamer kejap.

teek,
Next time you tawar diri lah jadi pelukis tattoo dia. k?



Damn.. dah lambat, nak g sembahyang Jumaat, makan bihun sup, makan kebab, makan kacang, dll. Datang ahh masjid bulat sec 14, PJ. Meriah...

~sHaH2u.CoM~ said...

hi malaysian...x patut faizal didenda mcm tu. kalau nak denda pun, ramai lagi artis atau ahli sukan melayu lain yang patut terdahulu. yang lebih daripada tu.

terutama artis wanita yang membuka aurat. at least faizal tak tunjuk aurat dia. ahli sukan yg pakai seluar dalam atau swimming trunk jer macamana?

masa konsert pulak kenapa tak pisahkan antara tempat duduk lelaki dan wanita? dlm panggung wayang?

for me that is not too much!

yui said...

hai
eh memang best..
aq kerja kt skulah agama
dak2 kat situ p0n xbyk bunyik..plus aq p0n leh terima ape yg die wat..juz a gimmick..bkn nk wat aksi gairah p0n..
tp aq tgk aurat die nmpk kan pusat ke bawah sket...
tapi
tu lah kalo di tgk dr sudut yg laen...
'eight tivi' yg dapat publisiti...
yg jadi mngsa faizal..
dsbbkn persepsi org k0n0nya lah...

aq ckp camni bukan sbb aq nak bela die sbb aq peminat berhemah dy tapi... ni la kenyataan nye kan...
artis wnta tayang aurah..bulih plak lepas...

wallahualam....
dunia nak kiamat nih

yui said...

hai
eh memang best..
aq kerja kt skulah agama
dak2 kat situ p0n xbyk bunyik..plus aq p0n leh terima ape yg die wat..juz a gimmick..bkn nk wat aksi gairah p0n..
tp aq tgk aurat die nmpk kan pusat ke bawah sket...
tapi
tu lah kalo di tgk dr sudut yg laen...
'eight tivi' yg dapat publisiti...
yg jadi mngsa faizal..
dsbbkn persepsi org k0n0nya lah...

aq ckp camni bukan sbb aq nak bela die sbb aq peminat berhemah dy tapi... ni la kenyataan nye kan...
artis wnta tayang aurah..bulih plak lepas...

wallahualam....
dunia nak kiamat nih

redscences said...

think in the positive ways

..maybe this is what malaysia needs,
a transformation in a musicsplays acceptance..
..so when will it be, when we always judges people who wants makes a differents..
..takes a step back, what did you really thinks about what the real intention of faizal tahir doing that,don't you really think he can't think? and want to blow off his career?

by the way, not our opinion is matters but faizal opinion that is count...., maybe we can't break the rules but does those rules "rule" your heart?

super meera said...

hmm..faizal tahir buka baju pun nak kecoh ke???kenapa pemain bola sepak bila masukan gol buka baju ,takm kecoh???sama je la dengan kes faizal tahir,ramai penonton??kalau nak dengki dengan faizal tahir pun,fikir la dulu...tak logik kan...mungkin org tu takut faizal tahir menang AJL...atau apa ke.satu lagi pasal aksi slide dekat muzik2 tu,kalau sape peminat faizal atau pernah tengok dia dkt o.i.a.m,mesti diaorg tahu yg aksi tu dari o.i.a.m lagi dia buat..bukan setakat slide,baring dkt lantai pun dia buat...setakat tunjuk dada je..dia cuma nak tunjuk dia punya logo 's' dkt dada dia je..cuba korang hayati dan fahami lagu yang dia nyanyi pada malam tu..'batu dan golek'..contohnya biar kau rasa revolasi irama sebenar ataudan ku tak pernah tewas,menjadi diri ku,biar aku mula kan baru..dia cuma nak tunjuk sesuatu pada persembahan dia je..tak payah la nak kecoh satu kampung..artis pompuan pakai baju tak tutup aurat,tak kecoh pun..kalau korang nak tau,peminat faizal tak kecewa faizal buka baju atau tayang dada,tapi peminat faizal kecewa dengan wartawan yang lebih-lebih nak besarkan kes ni..cuma nak cari point je.....walauapapun kami tak nak faizal di denda..setakat tayang dada pun nak sekat faizal ke?????

sya said...

ish...aku dh lame panassss arr ngn isu ni,mkn lame mkn melampau n aku dh bosan ngn dak2 hipokrit yg de kt M'sia ni..stkat 5zal buka baju kowang nk kecoh, aku tau arr dia dulu artis nasyid tp de ke manusia yg xwat silap, manusia tu malaikat ke? ni baru buka baju dh wat mcm2 kt 5zal, kowang sape nk mnghukum org???? buat wartawan yg dengki sgt kt 5zal tu, yg saje je nk kecoh2kn hal ni supaya 5zal jatuh, aku nk ckp kit, dr dulu lg aku dh sdr kowang mmg panas sgt ngn 5zal, pe yg 5zal wt semua xkene, kowang sape arr, baik sgt ke? alim sgt ke? xpnh wt slh ke? lebey mulia dr nabi Muhammad ke? eee...kit tul hati aku tgk melayu yg ske tgk melayu jth ni.. pe yg pompuan tergoda sgt tengok dada faizal tu? nonsense sial.. wei..aku pompuan laa, lau kate pompuan tergoda tgk dada lelaki rasenyer sepanjang idup dh ramai dh laki yg aku tergoda, bodoh sial isu ni, laki yg xpakai baju kt luar umah berlambak, kekadang siap pkai towel je, bknnyer org lain yg lalu lalang xnmpk, nape xkene mik tndkn?sbb bkn artis kn..yg brlakon xpkai baju, nape kowang xkecoh,owh sbb diaowang berlakon, xsame ke? arrgghh!! lau aku nk ckp yg xpuas ati byk sgt, tp yg aku tau kbyakkan org M'sia mmg hipokrit, semua xkene,semua xley,lau diaowang sndiri wat ley lak.. bodo arr.. semua nk mik kesempatan atas kesusahan org lain.. aku kesian sgt kat 5zal, aku harap dia sabar, walau cmne pn aku ttp sokong dia, aku ttp ske dia sbb xbyk artis M'sia yg aku layan, dia best sgt.. aku harap sgt dia sabar ngn ujian Allah.. ustaz aku penah ckp, manusia bkn malaikat so lau org wat salah, jgn pijak2 dia g, bantu dia.. faham!! xskolah ke????

lankapo said...
This comment has been removed by the author.
lankapo said...

hahaha..korang tak tahu ker..
5zal ni bukan makhluk bumi, dia telah tercampak ke bumi setelah planetnya di musnahkan 29 tahun yang lalu.

Selama ini dia hanya menyamar menjadi penyanyi nasyid...kini dia perlu menyelamatkan bumi hahahaha

rilek lah, mmg ada rule pun tak leh bukak baju masa di konsert live. Ingat tak Beyonce reject buat show kat Malaysia sebab strict sangat.

5zal ni mmg poyo pun, takkan dia tak tahu guideline semua. Memang nak cari publisiti murahan pun hahahah

Padan muka tk masuk AJL hahah

tukang kasut said...

ermm ok gak pesanan ko ni,,,tapi bagi aku aksi macam tu dah terebih daripada kebiasaan artis lain...nak hits pun banyak cara lain gak...bukan sampai buka baju tu memang memalukan..awie,mawi,dato' siti dan banyak lagi artis yang malatop!!! dengan cara yang biasa bukan dengan cara buka baju...kalau dikata terlalu rock...awie,amy pun rock jugak tapi tak laa sampai buka baju...ok gak laa ini sebagai pengajaran bagi semua artis yang cuba melepasi garisan ketimuran kita...

Mr. Right said...

shah2u,
Wah... domain ko macam jual diri je. Hahaha...Betul2, kenapa tindakan tidak konsisten kepada semua org?

yui,
Dunia mmg akan kiamat.:)

redscences,
Yup damn true. I dont think there are any rules that 'rule' our heart. Good point.

super meera,
So, ko tak puas hati Faizal didenda sebab buka dada sedangkan orang lain buka macam2? Tapi kalau semua kena denda susah la jugak. Camana kita nak cuci mata? Hahaha...

sya,
Panjang komen ko. Aku rasa aku setuju lah dgn point2 ko. Cuma aku tanya, kenapa tulis 5zal? Payah sgt ke nak taip FAI? Just curious sikit.

kapo,
Betul2 padan muka dia. Mana ko tau ada rule ni? Ko dulu penyanyi ke? Hahaha...

ferfly90 said...

c'mon...give the guy a chance..frm my perspective,biasa je act dia tu..its not like he masturbate or wat strip tease kat ats pentas tu..looking at the female artist kat atas tu, kenapa kita senyap pasal u?..c'mon people..........OPEN YOUR EYES...i'm not supporting him to do that at any shows but i'ts not a big issue...don't make a big fuss about it...perenang2 dlam tv yg separuh bogel tu bleh plak msuk tv..pkir2kanla...

Anonymous said...

Hey Faizal,,, U r the champ for AJL
This stupid fools are actually feeling threat on your existance,
The female artist in Malaysia should be banned too, and most of them,
Chills

lankapo said...

dud,
caya lah bro, ulasan ko mengenai 5zal tahir ni masuk harakah daily hahah.cuma takder back link lah

ler aku memang penyanyi pun dulu masa sekolah,(artis harapan shah pekan) nyanyi lagu jamal abdilah hahah

tak caya tanya budak sekolah

sya said...

hah.. btlkan komen aku tu.. =) aku bknnyer xmo tulis "FAIZAL" tu.. lau aku tulis nnti komen aku jd lg panjang, so aku ringkaskn
"5zal".. haa... kan sng.. hehehhe..

mims said...

entri yang bagus sekali...
haih
aku pun tak paham ape masalah org2 nih..
mmg faizal tuh over...tak dinafikan..
tapi...takkan sebab tu je die di gam?
artis laen jauh lagi teruk...
huhu

Alan said...

AC said...

Pada aku tak kira ahli sukan, artis, pegawai, CEO, Board of Directors, ahli politik, pak bilal even pak Imam kalau salah tetap salah in what ever medium sekali pun. Bukan soal ghairah atau teransang tapi soal hukum hakam tak boleh diperlekehkan dan dipersendakan.

Sila rujuk balik berhubung batas aurat lelaki atau perempuan.

p/s - sekadar tazkirah utk diri sendiri...
January 17, 2008 9:04:00 AM MYT


----------- tu kate si AC ----

tapi bagi aku yang salah mmg tetap salah yang haram tetap haram, tapi isunyer kenapa aurat lelaki yang jarang2 dipertontonkan diperbesar2kan berbanding artis wanita kita yang separuh bogel tu... yang tu tak nak pulak di ban dari juara lagu..??? terang2 tunjuk aurat...kalau cerita pasal aspek islam suara perempuan tu dah aurat...dah tentu tak boleh masuk juara lagu..so isu sekarang bukan pasal agama pun..they not talking about islam at all. now we are talking human rights, yes mmg salah tunjuk aurat tapi kalau dibandingkan dengan perempuan yg menonjol buah dada tu apelah sgt nak dibandingkan ngan dada laki tu..bukan dia tunjuk telur dia pun? yang perempuan sampai nak tersembul puting tu takde sape nak kecoh..dunia2!!! tgk camni dah larr...olimpik kalau balapan tu...yang perempuan lari pakai suar dah cam spender...yang laki ok ajer pakai suar pendek...tenis tu..laki elok ajer pakai suar...nape pompuan pakai skirt pendek sampai lari2 nak bagi nampak spender.. so setakat laki tunjuk dada kerajaan nak kecoh2 bodoh larrr!!! maya karin pakai bikini takde kene ban pun...menteri suke tgk sape nak ban!! hahahaha

haiqal08 said...

apeke buduh sngt...
padan muker ko faizal...
mmg patut pon...
dh katerw dulu kumpulan nasyid skang rock lps tu tyg² dada plak ... tk ker buduh tuh..
pastu yg aku cukup marah skali aslla gmbo siti pun aderw???
siti lngsung tak tunjuk pun pakaian yg seksi²...
dengki sngt ngan siti... mntang²lah bnyk menang award..artis laen takdapat jelous lah tuh....

Anonymous said...

akum....
sy peminat faizal tahir....
sy rase x patut dorang denda abg faizal tahir sebegitu.....
abg mempunyai suara yg lemak berkrim di sukai ramai...
kalau cite rempit tu x per smpai nampak badan aqasha xder masalah pun.......sy harap abg faizal dapat sabar jgn mare.....
sy ttp sokong abg

haiqal08 said...

salam...
..tapi dier kan dulu kumpolan nasyid tpi skang rock pastu tyang² dada.. tak ker tu buduh..???suara dier taklah sdap maner!! tak lah smpai dpt challange dato'siti..
pastu yang aqasha tu pun lagi satu hal..
saya pun tak fhm lah knapa lah org melayu ni makin takder adab..
bukanker melayu ni bnyk budi bahasa dan adab yg baik.. pastu dorang ni nak mncemarkan nama baek melayu pulak...
balik kepada cerita faizal tahir...
tak rasa malu ker kalo tyg² badan kat sumer orang.. kalo nk tyg tak pyh lah sampai nak bukak SELUAR! lagi satu hal! yang bukak baju smpai bawah pusat apehal???
taktau ker aurat lelaki smpai mana???
pastu kat badan dier ader pulak tulis S for Superman..
nmpak sangat nak sangat menayang badan yang berisi&berbau tuh..
pastu maser kat paper nak menangis² pulak tak ker mengong tuh.. dah brani buat berani tanggung lah...

ok lah ENCIK "Anonymous"
sampai disini shj ya!! kalo ader paper sila balas ker>>>>>>

fauna_boys@yahoo.com

haiqal08 said...

salam...
..tapi dier kan dulu kumpolan nasyid tpi skang rock pastu tyang² dada.. tak ker tu buduh..???suara dier taklah sdap maner!! tak lah smpai dpt challange dato'siti..
pastu yang aqasha tu pun lagi satu hal..
saya pun tak fhm lah knapa lah org melayu ni makin takder adab..
bukanker melayu ni bnyk budi bahasa dan adab yg baik.. pastu dorang ni nak mncemarkan nama baek melayu pulak...
balik kepada cerita faizal tahir...
tak rasa malu ker kalo tyg² badan kat sumer orang.. kalo nk tyg tak pyh lah sampai nak bukak SELUAR! lagi satu hal! yang bukak baju smpai bawah pusat apehal???
taktau ker aurat lelaki smpai mana???
pastu kat badan dier ader pulak tulis S for Superman..
nmpak sangat nak sangat menayang badan yang berisi&berbau tuh..
pastu maser kat paper nak menangis² pulak tak ker mengong tuh.. dah brani buat berani tanggung lah...

ok lah ENCIK "Anonymous"
sampai disini shj ya!! kalo ader paper sila balas ker>>>>>>

fauna_boys@yahoo.com

haiqal08 said...

salam...
..tapi dier kan dulu kumpolan nasyid tpi skang rock pastu tyang² dada.. tak ker tu buduh..???suara dier taklah sdap maner!! tak lah smpai dpt challange dato'siti..
pastu yang aqasha tu pun lagi satu hal..
saya pun tak fhm lah knapa lah org melayu ni makin takder adab..
bukanker melayu ni bnyk budi bahasa dan adab yg baik.. pastu dorang ni nak mncemarkan nama baek melayu pulak...
balik kepada cerita faizal tahir...
tak rasa malu ker kalo tyg² badan kat sumer orang.. kalo nk tyg tak pyh lah sampai nak bukak SELUAR! lagi satu hal! yang bukak baju smpai bawah pusat apehal???
taktau ker aurat lelaki smpai mana???
pastu kat badan dier ader pulak tulis S for Superman..
nmpak sangat nak sangat menayang badan yang berisi&berbau tuh..
pastu maser kat paper nak menangis² pulak tak ker mengong tuh.. dah brani buat berani tanggung lah...

ok lah ENCIK "Anonymous"
sampai disini shj ya!! kalo ader paper sila balas ker>>>>>>

fauna_boys@yahoo.com

keh3 said...

ekeleh..ape laa..stakat bukak baju ape la sgt? bkn haram pon bg lelaki..aurat lelaki sampai mana je? kepala, pusat smpai lutut..bdn nk dedah smpai mane pun x haram..imam ustad pon bleh bkak baju tu..wakaka..ape da...

RiEPDA said...

ekeleh..ape laa topik cmni pun ade ker?..stakat bukak baju ape la sgt? bkn haram pon bg lelaki..aurat lelaki sampai mana je? kepala, pusat smpai ke lutut..bdn nk dedah smpai mane pun x haram..lau imam n ustad pon bleh r bkak baju tu..wakaka..hape da....

lijialefw said...

Welcome to enter (wow gold) and (wow power leveling) trading site, (wow gold) are cheap, (wow power leveling) credibility Very good! Quickly into the next single! Key words directly to the website click on transactions!

Feefay said...

haha..post ni memang mantap..tak pernah tfikir pun bab2 faizal tahir ni..tym mula2 kuar crita ni i x amik kisah pun..lantak la dia mo wat pa..yg penting bukan i yg buka baju ok!tp bla da jmp blog ni, i tetiba pl tbuka ati utk baca post ni..kalau nak ckp bab aurat ni, xpayah la kot..umum da tau..ramai jg yg da buat, da nampak tp teda pa2 pun..yg lebih dr ni pun ada..tp ntah napa la crita ni jg yg kecoh..pelik tul org m'sia ni..

Anonymous said...

faizal tahir
bengong
mr haikal08 poyo...

Anonymous said...

dalam dunia artis ni jangan berani la korng sentuh pasal hukum2 aurat ni...bukan diorang peduli pun..

mmg bodoh benar la nak buka baju tu,ingat sexy ke?badan berlemak dgn paint Superman lg..ishh,geli aku..
plus,die kan penyayi nasyid dulu?
takkan tak tau kot perbuatan die tu tergolong dlm perbuatan yg memberanak-pinakkan syaitan?

INTAN HOT BABE 0129580298 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
INTAN HOT BABE 0129580298 said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Total Pageviews

. page counter