Thursday, February 21

Jurugambar Perkahwinan and Billboard Loh Seng Kok

Sorry few days without update. Busy sikit. Lagipun aku takde idea, everywhere cerita pasal pilihanraya. Kutuk sana, maki sini, ampu sana, jilat bontot sini. Boring la pulak rasanya. So, lets talk benda lain pula.

Aku pernah berjanji there will be no ads dalam posting aku. Semua ads free. Aku rasa tidak adil mengambil kesempatan dengan menyelitkan iklan dalam posting. That’s another issue to be discuss some other time.

Cuma posting kali ini memang iklan. Promosi bisnes kawan aku. Kepada sesiapa yang biasa lawat blog ini dan prihatin akan perasan aku ada buat bahagian baru dibelah tepi. “Busines Rakan-rakan”… dan ada satu link ke website member aku. Dia buat bisnes photography. Ambil gambar untuk majlis-majlis atau untuk orang kahwin. Boleh la tengok website dia di
http://www.melatiputeh.com.my/. Dia buat website tu pun free, sistem barter dengan web designer tu. Member aku ambil gambar untuk dia in return web designer tu buat web untuk member aku. Bijak…bijak.
This posting not simply promoting bisnes member aku tu. Infect aku ada tawaran untuk pembaca blog ini. Sesiapa yang berminat untuk dapatkan servis photography Melati Puteh boleh contact dia dan berurusan. Lepas agreed everything, just mention you guys know about his website through Akubetul.com. With that, you entitle for 3-5% discount depends on package yang dipilih. No if and but. Aku rasa that’s not a bad offer.

I have to mention here that aku tak related to that business what so ever. Aku juga tidak meminta sebarang bayaran atau komisen dari dia untuk mention bisnes dia disini. Akubetul.com not that glamour dan aku just suka melihat kawan-kawan ada idea buat bisnes. So, kepada kawan-kawan yang lain, ada sebarang bisnes baru yang ingin dipromosikan, let me know. Kalau business dah besar, kaya raya, tak perlulah promote kat sini, pergi la promote dalam TV atau pergi ganti billboard ahli politik yang kecewa di Sunway. Kesian apek tu, dia confident dia akan tercalon sehingga spend puluhan ribu tempah billboard besar bangunan di sebelah ‘jambatan pulau pinang’ di Sunway, tengok-tengok ada pula manusia gatal tangan
conteng muka dia di billboard tu. Kesian…kesian. Berita hari ini pula menyatakan dia tidak akan dicalonkan lagi untuk pilihanraya kali ini. Lagi lah kesian.... hahahaha...

Agak-agak mana Loh Seng Kok dapat duit puluhan ribu untuk beriklan disana? Dan siapa lah pula si keji yang pergi vandalized that billboard? Musuh dari pembangkang atau dari dalam Barisan sendiri?


Ok… aku nak sambung kerja. All the best to Melati Puteh and kepada yang berminat bolehlah dapatkan servis dia.

Gila jiwang nama, Melati Puteh... hahaha... but again, orang minat photography ni memang jiwang-jiwang, kan?...Hahaha.... (dalam tolong promote sempat kutuk lagi tu... sorry bro, gurau... hahahhaha...)

10 comments:

Anonymous said...

bagus juga mr.right ni. tolong kawan niaga.

atau tolong ada makna, you kahwin nanti minta dia tolong ke?

rose said...

Kesiannya org tu..dah la tak tersenarai untuk bertanding...muka lak kene conteng..huhuhu..sian..sian..

agak2 angkara sapela ni ek?

adekah org2 BN sendiri yang tak suka dia?
or..org2 non BN?
or..dia sendiri g upah org untuk g conteng muka dia kat poster tu..yela..sbb malu tak dapat bertanding kan...hahahhahah...LOL!

nasir said...

rose,

logik gak tuh! leh terima alasan tu.
Ha Ha ha. Brapa ribu la dia abis untuk billboard sebesar itu. Tp tula, bukan senang nak jadi menteri or YB nih..He he he.Banyak dugaannya. Bila org suka kat kita, kita akan disanjung. Bila dah tak suka, tu la bahananya..tak tercalon langsung!

AC said...

Ada sorang apek tu pulak proposed nak kahwin dengan awek dia pun perabih RM40 ribu buat iklan kat billboard (pasang kat LDP) masa malam valetine hari tu plus another RM14 k for diamond rings.

Ramai juga blogger yang kutuk dia...

Hampeh....

Bunga said...

ac, sape apek tu??

Satu billboard cecah puluhan ribu???
agak2 yg billboard Loh Seng Kok tu bape hengget ek? sian tak tercalon. hehe

Mr. Rite skang dah iklan2kan kawn2 punya bisnes.
bagut2..:-D

AC said...

To bunga...

Ada keluar dlm muka depan The Star & The Sun on the 14 or 15 Feb lalu. Geli geleman aku baca.

Melat@Pinky said...

Assalamualaikum....

Terima kasih en fendi a.k.a dood,kerana mempromote my site kat blog ko ni, bukan senang org nak bg platform free utk marketing kan, so, i appreciate ur budi baik ni, btw pada sesapa yg nak kawen@bertunang@besday ke atau ape aje la purpose nak pakai my service just give me a call dan diskaun tu mmg real, x tipu punya....

regards,
melat@pinky
founder MelatiPuteh Photography

Mr. Right said...

ano,
Ikhlas... ikhlas ni... Hahaha..

rose,
Mungkin jugak dia yg conteng sendri.

nasir,
Betul2. Susah.. mmg susah.

ac,
Sanggup berabih puluhan ribu tu. Dah la umur baru 26 tahun, mana la apek tu cari duit bebyk.

bunga,
maybe billboard ahli politik tu ada org sponsor.

melati,
Ala.. apa sgt la promote kat sini. Bukan famous mana pun blog aku ni. Good luck bro.

All,
Selamat berhujung minggu. Aku nak balik kampung. Sepanjang weekend ni jgn ahh bukak TV1, buat sakit hati je tgk RTM di perkudakan oleh BN.

Anonymous said...

Ni 1st time aku baca blog ni.... suka sgt2 sbb aku pun selalu rasa diri aku je yg betul.

Cuma yg aku tak suka sbb ko org Perak... jgn tanya kenapa, aku mmg tak suka orang Perak... huhuhu... racist ke aku ni?

Helena said...

perasannya mamat tu. confiden je konon jadi calon.

Total Pageviews

. page counter