Monday, February 25

PRU 12 - Kartun Pasca Penamaan Calon

Sorry, busy with office and personal stuff today, no serious writing...

I Really enjoying myself watching drama PRU 12. Balik kampong last weekend, dengar cerita dari member-member kampong, my sis, my bro... Syok..syok.... Tengok bendera party bersilang-silang sepanjang perjalanan dari Perak ke Selangor, tolong kawan panjat pokok untuk naikkan bendera. Damn... like a fiesta. Some say it is a democracy's fiesta... Maybe...

I summarized hari penamaan calon as pictures below. Enjoy...


Tidak puas hati senarai calon


Pakatan pembangkang, PAS - DAP - PKR


Datuk Ibrahim Ali - P22 Pasir Mas



Khairy Jamaluddin – P131 Rembau


Chua Tee Yong (BN) – P142 Labis

Roselinda Abdul Jamil - N46 Pelabuhan Klang

Awang Adek - Bakal Menteri Besar Kelantan?


And aku suka untuk mengajak friend here to read Visi dan Misi Radio Television Malaysia (RTM)

http://www.rtm.net.my/corporate/Html/bi/vnm.html

Tengok ayat terakhir,

To have an open and positive attitude.

Muahhahaahahha… RTM memang sial…

One last thing...

Semua orang UMNO cakap pemilihan calon dipilih personally oleh pucuk pimpinan party. Then, menteri besar dan ketua menteri silih berganti meeting dengan Pak Lah. Maksudnya Pak Lah kenal each calon personally. Ok... simple calculation, there is more than 700 seats, each seat surely Pak Lah kena kenal calon dan mereka yang berpeluang jadi calon. So, at least Pak Lah kena ingat, hafal dan faham around 1500 names, faces, their attitude, behavior, quality and so on. Rasa-rasanya boleh ke dia ingat? Dont think so... Patutla ramai orang UMNO tak puas hati, mereka sedar ada orang lain tolong ingat untuk Pak Lah.

6 comments:

nasir said...

Ha Ha. Cuci2 mata sambil2 buat kerja. Mana ko Dapat Gambar2 ni Mr. Rite?
Ada-Ada jah..

Anonymous said...

Mustahil ke paklah ingat semua nama calon? itulah bezanya perdana menteri dengan orang lemah i.q macam kau. sori

rose said...

Urrgghhh....politik lagik.
tak paham la katun2 tu...incey aku betul. elaborate la skit..huhuhu..

** Tak bape minat politik..huhuh

nasir said...

ano,

Ko kot yg i.q lemah..Sbb ko hanya pandai kutuk2 org, kritik org..ha ha ha.
org yg i.q tinggi mcm mr. rite ni aku rasa tak reti duk diam otak dia. Sbb tu ade je benda dia nak bebel dalam blog dia.

Bukan hanya Seperti menjadi pemimpin negara tapi tidoooo je ZZzzzZZ..Cakap pon dah Mcm org kurang upaya. Ha Ha ha. ZZZZzzZZ

Untuk Mr. Right, teruskan menulis. Aku suka baca blog ko. He he he..

Mr. Right said...

nasir,
Gambar dari ketawa.com.

ano,
Ko org BN ke atau ko just menyampah dgn aku? Aku rasa sesiapa pun akan confuse kalau kena betul2 kenal lebih dari 1500 org. Tak kisah la tinggi mana iq dia.

rose,
Kalau tak faham, maksudnya tak minat la.

nasir,
Tanks. Ala, org jenis ni just nak puaskan hati sendri dengan tinggalkan komen yg konon2 gempak.

Anonymous said...

"Undilah utk negara yg aman dan selamat"..... Selamat untuk sapa???

Anak2 kecil aku skrg nak main depan rumah pun tak bole takut kena culik dan bunuh!!! Sapa yg selamat kat Malaysia ni melainkan Pemimpin BN dan artis2 porno yg terus menerus menafikan ....?????!!!!!

Total Pageviews

. page counter