Thursday, March 13

Lim Kit Siang - Apek Yang Kurang Ajar

Notice: Sensitive issue. Use your wise judgments to understand and most importantly DO NOT leaves any stupid comment.

I believe some of my BN supporter friends will tell me I TOLD YOU SO…. But to be honest I have stated here in this blog so many times, that I never put my 100% trust on DAP. Safely said, I not really clear with their political agenda. Nobody explain it to me and I can’t find any reliable source to satisfy my curiosity.

But Lim Kit Siang statement last night is plain STUPID. What the hell that apek thinking? He represent DAP Central Executive Committee (CEC) indicate that they not agree with PAS assemblyman to become Perak Menteri Besar. They or in particular he, Lim Kit Siang himself want DAP or PKR rep instead. Stupid Apek…!

I understand his argument and politically frustration. PAS won merely 6 seats compare to PKR 7 and DAP 18. But, he can’t direct his stupid view to press or in this case, publicly posted it on his blog. By all people, he should understand how desperate PAS-PKR-DAP need our confident right now. All eyes in Malaysia currently looking at this alliance with full of interest. For over 40 years involvement in Malaysia politic he must be able to stay calm and bring this thing to discussion table. Stupid Apek…!

Beside demolished PAS-PKR-DAP reputation Lim Kit Siang also prove to rest of Malaysia how arrogant he is. After Raja Nazrin appointed Ir. Nizar as MB then Lim Kit Siang outrageously demonstrates his unhappiness and dare to challenge the decision by instructed DAP assemblyman to boycott the swearing ceremony. This also shows his disrespect to Raja Nazrin as ruler of Perak. I want to ask Lim Kit Siang one thing, did he know what the letter D in PDRM, TUDM and TLDM stand for?...Diraja. Royal Malaysian Airforce, Polis Diraja Malaysia, Royal Malaysian Navy. So, please la. Raja Nazrin lead by Sultan Mizan as Agong have an ultimate power in military. Think wisely and do not challenge them. Last thing you want is the whole Malaysian Army and Police attack you. What is the heaviest criminal charge in Malaysia? “Melawan Yang Dipertuan Agong”. Stupid apek…!

Also come to my knowledge, this Lim Kit Siang protest just a drama set up by DAP leadership to maintain their popularity among Chinese. So, Chinese that support them will know that DAP not tie any kind of alliance with PAS, since most Chinese hate PAS. Honestly DAP not really care what happen in Perak, Selangor and Kedah. They just want Penang and they succeed that. Even before official result for Ipoh Timur, Lim Kit Siang already on his way by car to Penang. He and all DAP taiko stay there until now. That’s why Lim Guan Eng managed to exhibit DAP plan for Penang just 3 days after general election.

What ever the reason, but I can’t accept Lim Kit Siang try to challenge my beloved Raja Nazrin Shah. I believe most Perakian also share same feeling with me. Thanks God 18 Perak DAP DUN members refuse to follow his instruction. Stupid apek…!


Update (noon):
Lim Kit Siang posted an apology to Perak Sultan. But sorry la apek, aku tahu kau memang kurang ajar. Damage has been done.

30 comments:

Fid said...

dood
abih tu mcm mn ni?

tapi tang bab org bkn silam tak suka PAS tu itu disbbkan oleh derang takut hukum Islam dilaksanakan
dan disbbkan kurang pendedahan ttg Islam....

Hudu...
bukankah hudud hanya akan dilaksanakan ke atas umat Islama SAHAJA...
yg bkn Islam tak de nye nak kena potong tgn kalu mencuri..Hanya utk org Islam....

Islam ni adil...
hatta dilaksanakan pun..org yg bkn Islam ttp akan dapat hak masing2..maka seruan aku....kita kena clearkan cara derang pk ttg Islam....(malahan org Islam pun ramai yg masih blur bab gini)

ttg itu apek....
korang pernah tgk pokok kaduk naik junjung????
hakikat sebenar nnt kaduk akan melata tinggalkan junjung juga.so....
PRU13 nak kena tukar lg le ni??
heheheee

Fid said...

cehh silam plak.ISLAM

anggerik ungu said...

erm..apek o apek..haiya..manyak susah ooo..dh mnang, ni plk jdinyer aek..btol2 cuak dia..peratikan jerlh yer teman2..

tiang lampu said...

aku sangat tertuggu2 sape jadi MB perak. ahaha. apek ni..sedap cakap dia je nk declare perang ngan agong/raja ke.. mesti laa dia x puas ati, DAP menang majoriti kt sana. kalau pun PKR naik, aku jamin dia akan protes juga. inikan pula PAS. tapi keputusan kt tangan Raja Nazrin. Tahniah to Raja Nazrin sebab jalankan tanggungjawab dengan amanah.

hehehe PAS cool rilek je. takde nk bising2. bagus.

adar said...

muhahaa...

skrg saper yg bodoh?

Org johor yg setia kat UMNO atau org perak yang mengundi PEMBANGKANG?

Dood, aku org perak tp sedih tgk DAP banyak kerusi disana. Aku tak kisah PKR atau PAS atau BN tp DAP. Alahai....

Nasir said...

Pesanan utk Kit Siang: JADILAH AHLI POLITIK YANG MATANG, FAHAMI PERLEMBAGAAN & UNDANG2 sebelum keluar statement...Sdr FID, org keliru pasal hudud sebab gambaran negatif yang org melayu sendiri berikan terhadap hudud (terutamanya orang BN-ingat lagi cerita pasal sup tangan, etc etc??..KIT SIANG, ANDA TELAH MEROSAKKAN BARISAN RAKYAT..!!!!!KAMI KECEWA DENGAN ANDA...!!!

teek said...

First of all, upon submission they already knew there were 3 names from DAP, PKR and PAS respectively. To say that they are shocked over it is stupid. It was as if the PAS ppl submit the name of their candidate behind DAP back without their knowledge.

Anyway, LKS is old and he's no longer relevant. He's just like the some old ppl in BN- racist, arrogant, ignorant, paranoid, greedy lot. I think he has an old school mind and should resign to take care of your grandchildren, go holiday or something. It is sad tht the people campign for you, put a trust on you and you spat back everything on our faces only a few days in power. The ppl make an effort for you and you simply dismisses everything.

I'm very disappointed how narrow minded he is. If what have been written in the Star on wednesday was true, now i'm disappointed with at least 2 DAP ppl- LKS and Teresa Kok. How can such smart ppl who get such high regards can be so stupid and narrow minded? I think these people have been influenced by all those nasty things uttered by the BN; making them islamophobes. How gullible.

i think he should rename his party's name coz he is a shame to the word "democratic".

susah sgt, break the unofficial coalition and appoint back tajol rosli or anyone from BN. BN afterall won the most seats.

rose said...

In this case, aku tak rasa ada org yang bodoh sbb pangkah pembangkang...i mean PAS or PKR (excluded DAP k..aku tak suker depa)

rakyat dah bersuara. nakkan pembaharuan..aku sedih sbb UMNO sekarang dah tak mcm yg dulu2. Aku still ingat arwah pak cik aku..Die Hard of UMNO. Jatuh bangun dia untuk berbakti pada UMNO. tapi tu dulu...15 years back!

kat kampung aku, Kebanyakkan org2 UMNO hanya nak kenyangkan perot sedara mara depa je. Bayangkan, makcik2 yg miskin tak dapat bantuan sbb 'Pernah' pangkah PAS..sedara mara depa yg umah dah bertingkat2 ponnnn stil dapat bantuan. Hape kejadahnye tuh!

Ada jugak org PAS kat kampung aku tu aku nyampah gile2. belajar agama je tinggi, tapi kdg2 tindakan melulu, mulut celupar tak jaga ati org. Mak aku pernah terkena..hmm..sedih aku.

ramai tokoh UMNO yg aku suka..tapi yg dulu2 laaa...bukan yg sekarang!

bertapa seronoknya if BN, PAS, PKR bergabung...takdelaaaa duk bergaduh2, rebut2 kuasa..hmmmmmm..skang ni aku takut Cina akan kuasai negara kita.

Semoga lepas ape yang terjadi ni..pemimpin2 BN..UMNO khususnya, bukak mata skit. Rakyat nakkan perubahan!!

To Dear PAK LAH..Wake up!! Wake Up!!

AC said...

LKS tu tak lama lagi jalan la tu, Dia pun dah tua @ nyanyuk....!! Karpal Sing pun sama dah nak tenggelam...

MalayMind said...

Fid,

Pembetulan: Hudud ni untuk semua lah. Bukan untuk orang Islam aje.

Cuba bayangkan, kalau hudud untuk orang Islam aje, lagi ramai le orang takut masuk Islam beb.

Rose,

Tentang orang PAS bermulut celupar itu tu, kali ni aku rasa mereka dah belajar lah kot. Kalau tidak, kena gelombang biru la Perak/Selangor musim PRU13 nnt hehehe


Korang plak,

Alah apa sangatlah yang LKS buat tu, sedangkan lidah lagi tergigit orang kata hehehe

Kemenangan ni datang berpakej. Ada buruk ada baiknya. Itu cume satu buruk yang kecik je, kan kan kan?


Malaymind: Wave pertama, kasi BA menang dulu, wave kedua - cina undi cina, melayu undi melayu sebab semua dah sakit hati.

Wave ketiga ?

Tak kisahlah sebab masa tu entah aku ada lagi ke tak dah. Sukati hangpa la apa nak jadi.

rose said...

OMG!
Malay Mind Backing kate2 Apek tu?? @#%*&<>@*&^...~~~

ye ke HUDUD akan dilaksanakan untuk org bukan Islam gak??? Mcm tak percaya jek..

Anyone..Plzz..Stand up n Xplain!~~

Bunga said...

LIM KIT SIANG tua kutuk!
Kau tu duduk kat malaysia.
Tak hafal Rukun Negara Ker?
Rukun negara ke-2 = KESETIAAN KEPADA RAJA DAN NEGARA
if ko dah hafal n lupa, Memang sah ko dah nyanyok!!
Dah.shoohh..kuar dari negara AKU!

Syabas buat Sultan Perak Coz terus menegakkan peruntukan Perlembagaan..

utk Raja Nazrin.. Tahniah, Dikurniakan Seorang Putera hari ini.

Fid said...

ye ke hudud semua kena?
ada lain2 kan?utk yg Islam dan bukan Islam..
cth berzina...
org islam ajakan?kena rejam etc2 tu?


aku pun tak pandai sgt bab nih....

nanti aku kaji balik

tiang lampu said...

hudud untuk islam. tapi if dlm negara islam, non muslim setuju kerajaan negara islam tu nk guna hudud, boleh je. if diorang tak nak hukum hudud, then guna undang2 agama diorang. negara Islam, kalau betul2 implement hukum hudud, takde yg berani nk buat salah. pencuri pun sayang kt tangan dia. masa tu la baru nampak cantiknyer islam. takde kacau bilau. orang non muslim pun takde nk phobia ngan orang islam.

Mr. Right said...

fid,
Aku rasa hudud kalau ingin diamalkan akan meliputi yang Islam dan bukan Islam. Secara detailnya, aku tidak tahu. Tak study lagi.

anggerik ungu,
Correct, correct, correct...

tiang lampu,
Memang Raja Nazrin cool.

adar,
Lim Kit Siang yang bodoh. Orang lain masing2 share kebodohan.

nasir1,
Yup...setuju.

teek,
Betul apek ni dah tak relevan. Sama macam mahathir. Ok gak ambil Tajul Rosli jadi MB. Perak buat kerajaan campuran la. Tajol Rosli pun baik orangnya.

rose,
"Kebanyakkan org2 UMNO hanya nak kenyangkan perot sedara mara depa je"

Memang majority orang UMNO gila nak kenyangkan perut.

ac,
Betul2. Hidup pun bikin orang lain susah je.

malaymind,
"Wave pertama, kasi BA menang dulu, wave kedua - cina undi cina, melayu undi melayu"

Dasyat kau, boleh jadi penganalisis politik ni. Semua pakar2 dari university yg RTM dan TV3 jemput pun dah ngaku kalah sebab semua prediction mereka pada PRU 12 tak tepat. Maybe TV station patut panggil kau, sebab kau pandai predict apa yang akan berlaku. Cheers...!

rose,
malaymind tak sokong apek tu. Dia sarcastically cakap macam tu. Susah PAS nak explain hudud secara terbuka. Kerajaan patut pelan2 masukan di peringkat sekolah rasanya. Then, bila ramai dah faham insyaallah boleh dilaksanakan. Tak kisah la ambil masa berpuluh-puluh tahun, at least ada usaha.

bunga,
LKS agaknya rasakan diri dia raja. Yup, tahniah kepada Raja Nazrin Shah sebab dapat putera. Mesti hensem macam aku putera tu. Hahahahha...

tiang lampu,
Thanks for the explanation.

All,
Aku bangga sebab semua org boleh komen secara bijak. Tiada sebarang racist remarks yang aku terpaksa komen.

Anonymous said...

Bagus bagus api apikan lagi semangat perkauman dan kita angkat Anwar sebagai PM

Melayu Pulau Pinang tinggalkan mereka dalam kedaifan besama sahabat cina komunis kita Guan Eng

Bos kita anwar pula tak akan bersuara kerana takut Barisan Rakyat tak jadi

PErgi mampus Melayu Pulau Pinang.

Tak lama lagi kita akan melihat Palestin versi kedua di depan mata kita sendiri iatu di Penang. Contoh yang ada di Singapore….

hahahahahahahahahahaha

padan muka melayu

Anonymous said...

first aku baru je review blog ni.. ok gak content n respek kat komen2 maut tu..
apa yg apek tu cakap mmg melampau layak kena hukum sbb derhaka pada raja..tapi dulu sapa2 yg sibuk2 nak kurang kuasa kedaulatan sultan di tanah melayu ni.. Sebab utama Ir Nizar dipilih ialah kerana berbanding PKR, pas mempunyai organisasi poltik yg lebih tersusun di perak.. PKR samada di perak atau s'ngor hanya ada parti pada nama tp tiada grass root yang baik bg membolehkan mereka memimpin sebuah kerajaan.. kalu xde grass root yg baik camna nk turun sampai peringkat kg, lantik ketua kg dll... Dlm hal rukun negara kesetiaan kpd Raja dan negara.. ini turut apply to those kat perlis yg xnak trima watikah pelantikan MB oleh sultan.. JGN NAK DERHAKA.. nanti kena TULAH. x yah dah nak jumpa2 PM nak try lwn keputusan SULTAN.. sama gak kt trganu tu..
last.. TSUNAMI politik yg melanda PRU12 ni masih belum tau samada ianya adalah satu rahmat kpd UMAT ISLAM atau satu permulaan bala yg akan melanda.. kena ingat bala Allah itu turun x kira siapa, seorg yg buat salah, satu kampung kena..
Sama-samalah bedoa ni satu rahmat perubahan untuk kita umat islam...

Anonymous said...

hari ni ada lagi org yg x setuju dgn pemangku sultan perak aka Dr Raja Nazrin.. Mangkuk betul 9 NGO wanita melayu ni... Sultan dan buleh bagi kepercayaan kat org melayu untuk jadi MB ko nak g lawan lagi... dan penubuhan kerajaan campuran ni dah sah ikut law dan dipersetujui oleh sultan masih ko nak lawan...
bangang!!!

Anonymous said...

MB crisis deepens in Terengganu
http://www.malaysiakini.com/news/80263

Kijal assemblyperson Ahmad Said this morning officially received his appointment letter as the Terengganu menteri besar but a constitutional crisis looms as he was sacked from ruling party Umno.

The head of the Regency Advisory Council Raja Tengku Baderulzaman gave Ahmad his appointment letter in a ceremony at Istana Terengganu at 8.30am today. None of the other 22 BN state representatives were present at the ceremony.

...

Kalau LKS kurang Ajar,
AAB dan 22 BN DUN di Terengganu itu apa?

Anonymous said...

maka sahlah perlantikan MB t'ganu..
Rukun negara kata...Kesetiaan kepada Raja dan Negara..sapa x setia namanya derhaka..jadi itulah yg MB T'ganu skang ni wat..tapi ada jugak org takut nak jadi derhaka kpd parti..ha..sape nak jawab nie..???

myexin said...

malaysiakini ari nie pun citer lagi pasal appoinment MB t'ganu..apalah si ex-mb nie..tak patut cakap cam tue..dah mintak maaf tapi mcm x khlas jek....

Anonymous said...

Yang kuran ajar to Sultan. Malaysia tak perlu Sultan dan Raja. Semuanya bodoh belaka. Tak ada negara di dunia ini yang ada 9 Sultan.

Anonymous said...

Anonymous... aku sedih kau ni melayu ke bukan. Sultan-Raja2 adalah satu2nya pihak yg sebenarnya memelihara hak melayu. kau nak mb post sume pegi ke non-melayu.

UMNO cakap je bantu melayu tp utk kenyangkan perut di0rang. contoh - tanya org pantai dlm kl, buat rumah rakyat, yg dpt ketua cwg umno sampai semua anak bini dpt rumah padahal ramai lg jiran dia tak dpt.

Berapa belion habis masuk poket diorang. Buget buat projek klu tak belion tak sah. Harga selalu mesti untung 200% klu tak tak buat.

Jd menteri duit rakyat macam bapak dia punya 'pardon my french'. Kontrak suka2 award kat anak cucu tak ya tender. Sebab nak cepat jd negara maju.

Aku sebnarnya sedih UMNO kalah teruk tp org melayu yg menjangkau 70% penduduk dah bersuara. Ingat Malaysia ni maknanya Tanah Melayu. Org Melayu menentukan hala tuju Malaysia, usah gusar. Tp klu org Melayu jd baik sgt nak bg semua kat org asing aku tak tau la. Spore dah lepas, Penang dulu lg???? Perak nasib baik ada Raja Nazrin.

Klu tanya org Melayu semua kata nak Ketuanan Melayu. Tanya Cina Tamil nak hak dia org.

1. Hak apa dia org ckp.
Tok nenek dia org lawan ke Protugis, Belanda masa kat dulu. Pahlawan Melayu dulu semua dah lupa. Sejarah melayu sekrg 5 PM UMNO. Pengorbanan org lama semua lupa.

2. Org Melayu mudah lupa.
Aku minta dah slalu ingatkan anak aku ni Tanah Melayu jgn semua nak tukar. Skrg yg tinggal tanah melayu ialah Keretapi Tanah Melayu. LLN dah tak de dah, logo pun mcm hindu punya logo.

3. BN-UMNO-PRK-DAP-PAS
PRU13 tunjuk BN tu sebenarnya UMNO.
Bos-bos MIC MCA tumpang undi melayu selama ni. Penang pun jgn ingat klu org melayu tak undi DAP boleh menang. Kenapa DAP kalah teruk dulu 2004. Sedarlah UMNO, korang ckp nak bela Melayu skrg tunjuk.... Ni tak lwn ckp sultan. Ingat PM tu raja ke. PM keluar watikah. aku ingatkan masa aku sekolah dulu 'beta, mangkat, watikah' perkataan utk raja2. Tp aku rasa sejarah akan tunjuk PakLah org yg berani dan menjadi turning point kebangkitan org Melayu dari dijajah mentaliti mamak bendahara. aku tabik Pak Lah - 'free press, good PRU' org keliling dia semua tak sekolah. PhD master beli, tu pasal. Masa PRU pun panggil diri Menteri, pelik lah melayu jenis ni. Aku melayu juga, jd kita kena bezakan jenis-jenis melayu.

BA ni aku tak tau nak bela apa. Nuar ckp dlm The Sun BA mesti ada basic understanding, Melayu punya hak must be priority. Kita tengok!!! Cine tua nyanyok tu mmg camtu. Korang klu masuk Parlimen sakit telinga dgr dia cakap. 'Lu Melayu ingat ini lu punya negeri ka. Mampus la Melayu' Kapal Karam Sing tu pun sama. Org DAP aku respek Guan Eng - bela nasib budak Melayu melaka yg diceroboh ganas Thambi gile seks, Lee Lam Tai - mamat ni tak kira siapa dia mesti tolong tanya org melayu kat tempat dia. semua syg dia, aku kesal tak de org dakwah kat die org ni.

PAS - Hadi kena resign, dia ni mcm cine tua gile tu juga, ckp tak nak guna otak. Ustaz! Allah kurniakan otak utk berfikir. Aku paling syg tok guru.... Sumber ilhamku.

4. 13 Mei
Ramai org kata klu BN kalah ada 13 Mei baru. Syukur Cina tak teruk kurang ajar cuma apek gila tu, dia ni aku rasa dah lupa 13 Mei padahal dia hidup masa tu, dia geram nakkan 13 Mei lg skali gaknye. Anak dia pun malu tgk bapak camtu. Ingat pecahan penduduk - pDRm, tuDm, tlDm.

Aku ada gi Negeri China, org China sana tak de le kurang ajar mcm apek kat Malaysia ni,. Aku rasa MP yg tak tau ckp Melayu tak layak jd MP. Lg bagus klu tak tau ckp Melayu kena kursus dan ambil ujian - tak lulus undi sekali lg.

Nak jd 13 Mei pun Melayu kena marah tp kali ni Melayu yg buat keputusan. cina ke hindu ke nak besar kepala juga 13 Mei la kita. Tapi tak jd kut. Aku rasa dia org pun tau kedudukan masing-masing.

Negara kita ni dah 600 kali pinda perlembagaan umur 50 tahun. aku minta jgn pinda mana2 ada kena dgn org melayu lagi. Tanah dah habis bagi YTL, Berjaya. Nasib baik kampung baru selamat kalau tak habis bagi kat diorg juga. tahniah UMNO buat org Melayu marah.

Penutup:

Aku rasa Malaysia takyah buat PRU. Klu kat kampung tu rotate tiap 2 thn ketua keluarga kampung sebagai wakil rakyat jd semua org akan rasa dpt rumah baru, jln baru, buat business. Kekayaan di bagi sama rata.

Anonymous said...

lim kit siang...ermmm...keturunan komunis yang beragama..masjid akan diubah sebab bising..akan didirikan kedai2 untuk diaorg minum arak..akan penuh monumen2 berupa kepala singa..gajah..monyet..kura2 ular..cabang 3..bau setanggi..muka syaitan..pokok tebu untuk diaorg sembah....dan..org2 UMNO (BN) juga telah dijatuhkan hukum terlebih dahulu (lebih sesat daripada binatang dan masuk neraka) oleh PAS..contoh kat kampung aku tu, sebelum ni BN yang memerintah..kurang je orang kat masjid...tapi bila PAS menang (ermm PAS menang ke kat PERAK ni?) tetiba je ramai org depa..dan "RIAK" pulak tu..sombong..apa yang depa laungkan sebelum ni..menguatkan lagi taqwa dan mengeratkan sillaturrahim..(TAQWA...bertaqwa kerana ALLAH ataupun parti?) "ADAKAH BACAAN DOA2 DALAM MASJID YANG SEBELUM INI DIPERINTAH OLEH BN TAK SAMA DENGAN DOA2 ORG PAS"? Aku sedih sebab aku org melayu dan bangsa aku byk yang buta sejarah..contoh SINGAPURA..x lama lagi PENANG..sori bahasa terabur

Mr. Right said...

ano1,
Kau ni Chinese ke atau stupid try-to-be-sarcastic Malay? Mangkuk!

ano2,
Thanks for the info.

ano3,
Betul Setuju bebenor teman dengan mike.

ano4,
Aku dah jawap dalam next posting. Mereka tu penderhaka!

ano5,
Betul2.

myexin,
Dia tu konon2 buat gaya cool dan redha.

ano6,
Panjangnya komen. Berminat nak jadi penulis jemputan ke? Aku suka bagi peluang kat kawan2 yang berminat. Boleh la contact aku melalui email. K?. No joke...

ano7,
Jangan la paranoid sangat. Kalau kita dah tau ada potensi nak jadi seperti Singapore, kita berusahalah agar Penang maju macam Singapore but nasib org Melayu akan terus terbela. Jangan jadikan ketakutan sebagai alasan utk berdiam diri.

All,
Wei... pakai la nick. Punya lah payah aku nak jawap komen. Naik juling mata nak kira ano keberapa.

Anonymous said...

Maaf lah ya. Aku bukan penderhaka, tapi Melayu yang ada tulang belakang! Tak perlu Sultan/Agung/Raja membela nasib ku. Sultan Bugis/Agung Bugis/Raja Bugis, kebanyakannya bukan Melayu tulen. Ada yang kahwin org putih/org cina/org thai. Semua nak wang ehsan dari minyak sahaja. Jangan merepek nak jadi jaguh kaum Melayu.

Anonymous said...

Cina memang banyak perkauman, tapi bukanlah semua, rata2 cina yg racist adalah cina yang kampong la, mcm jual babi, jual anjing, jual sayur smua tu.. tp cina yang ok rata2 daripada golongan berjaya dan ini mungkin kerana mereka juga buat business dgn orang melayu dan sudah faham dan ada respect bdengan bangsa lain..

tapi dalam kes ni DAP memanglah sinonim dengan benci Islam/Melayu, dan membanggakan singapura (tak hairanlah DAP dan parti PAP lee kuan yew dr singapore sama maifestonya) dan aku rasa, Mei 13 akn berlaku lagi..

Anonymous said...

Sudah sekian lama Melayu diasuh untuk berfikir secara bodoh yang akhirnya menjahanamkan Melayu itu sendiri. Kalau tengok filem2 melayu diajarnya kita kalau ada harta, mcm mana nak gadai, kalau ada mak, mcm mana nak derhaka, kalau ada bini, mcm mana nak curang, kalau ada kawan, macam mana nak kianat. Dari media2 elektronik sampai laman2 web semua mengajar kita bangsa Melayu jadi pendengki dan bodoh. Disebalik filem2 yang kita tonton dan web2 yang kita baca sebenarnya ada bangsa lain yang menjadikan kita boneka wayang kulit.

Baguslah, berfikirlah ikut perasaan dan akhir sekali gadaikanlah apa yang kita ada. Banyak2 kan lagi filem rempit, banyak2 kan lagi filem bohsia, banyak2 kan lagi filem melayu minum arak, banyakkan lagi filem dengki mendengki, banyakkan lagi filem permpuan melayu pakai skirt singkat sampai nampak lurah jubor, cikgu2 melayu kita kecam biar diorang mampus, tentera2 bia kita maki kaw2, polis2 bia kita hamun kasi diorang tak boleh buat keja, ibubapa kita hasut biar bencikan guru, anak-anak kita tanam dalam pemikiran diorang ibubapa memang macam sial, anak bangsa kita, kita suruh diorang belaja sains math dalam BI bia jahanam basic diorang dalam sains dan math, mamak2 semua bia kita musuhi, peduli ape agama diorang, saudara baru muslim biar diorang terkapai2 mampos .

Melayu semuanya bangang dari rakyat biasa sampai pemimpin2 tak kira UMNO, PAS, PKR semuanya macam sial berlaga macam celaka akhirnya gadaikan bangsa dan agama.

mohdhafifi said...

Macam Tun Mahathir cakap, DAP ni nak wujud kan Singapore Raya..

Anonymous said...

Bohong... orang Islam mana adil... orang lain tak boleh bangun tempat ibadat... ibadat pun diusir2.... klo hendak tuduh oknum, mengapa orang islam yang lain diam saja?diam berarti setuju...setuju dengan yg tak adil..... apalagi klo hukumnya dijalankan...makin tak adil lah....

Total Pageviews

. page counter