Thursday, April 24

CLEO 50 Most Eligible Bachelor - Answer to Kenny Sia

Subtitle: No Such Thing as Bad Publicity?

Macam biasa, kadang-kadang aku suka komen pasal dunia hiburan. Reasonnya adalah aku memang suka follow cerita dunia hiburan dan second, sebab aku nak jadikan blog ni search engine friendly sikit. Ramai orang search pasal dunia hiburan so, harap-harap mereka boleh terjumpa blog ini. Tak salah rasanya aku mengaku mengSEOkan blog ini, ini kan?

Faizal Tahir

How on earth Faizal Tahir boleh beat Mawi dalam Anugerah Planet Music for Most Popular Male Singer? Mawi kan Raja SMS. Jawapannya mudah, orang ramai lebih teruja dengan isu Faizal buka baju dan kena ban daripada cerita “Mawi dah ada girlfriend”. Faizal Tahir betul-betul dapat untung ekoran dari kes tayang dada dulu.


Edi Kornelis

Aku ingin menjawap kemusykilan blogger terkenal, Kenny Sia pasal popularity Ebi Kornelis. Kalau sesiapa yang biasa baca blog Kenny Sia, dalam beberapa minggu yang lepas dia heboh pasal dia terpilih jadi salah seorang CLEO Most Eligible Bachelor of the year. Top 50 kot…. Then, among the 50 bachelor ada pula beberapa award-award kecil yang akan diberikan selain daripada award utama. Award-award ini akan ditentukan dengan undian di laman web CLEO. Kenny Sia dengan peminatnya yang beribu pasti merasakan dia ada peluang untuk menang. Dia beberapa kali promote dirinya sendiri, merayu agar pembacanya vote beliau. Hasilnya, semua 5 anugerah kecil melalui undian dimenangi oleh Ebi Kornelis. Kenny Sia dalam posting terbaru seakan-akan blur dengan kejayaan Ebi Kornelis. Apa la mangkuk Kenny ni. Dia tak kenal Ebi Kornelis. Mamat ni peserta AF musim lepas. Sekarang ni tengah panas cerita pasal dia clash dengan Mila, juara AF 5. Every weekend akan keluar cerita dia di semua newspaper Bahasa Melayu. Dalam Melodi di TV3 pun setiap Ahad ada cerita dia. So, pastinya isu putus cinta, bergaduh, tuduh menuduh dan ludah meludah membuatkan beliau famous. Kenny Sia yang ada beribu-ribu loyal reader pun gagal kalahkan dia. Infect, Kenny gagal berada dalam top 5 untuk semua jenis kategori. Kesian… Hahahhaha…. Check the result here: http://special.time.net.my/eb08/results.cfm

So, betullah there are no such thing as bad publicity dalam entertainment industry.

10 comments:

~YM~ said...

haha.. encik kenny sia tu tak yah lah masuk sana. Fans dia pun cuma suka tengok dia buat lawak jer, bukanlah lelaki idaman pun. Tapi kenny Sia mmg lah popular, walaupun saya bukan peminatnya.

Sebab tu la, no publicity is bad publicity, sebab tu skandal skandal menjadikan bintang bintang luar negara begitu popular. X'D

teek said...

it is ridiculous that he won all the sub titles.

i think Cleo now is not as selective of its bachelor as compared to the yesteryears. Or maybe the good bachelors opted not to participate in it.

Dood, you kennot participate enimor. :P

rose said...

teek..tak pelik la if Ebi Kornelis tu leh menang semua. Dia punya fans out theres..yg penah vote dia via SMs masa Akademi Fantasia ramai giler tuuuu...mesti org2 yg sama gak vote utk dia..hehehehhe..agaknyer lerr...

Anonymous said...

Mr.Right,
Rajin ko update blog ko ye.Banyaknye masa ko ada.
Semua orang tahu publisiti itu penting.Artis Malaysia selalu cakap yg diorang tak cari publisiti murahan.Betul ke.Bagitau kat aku apa publisiti yg mahal dan bezanya yg murah.Sama juga dgn publisiti baik dan buruk.Sebenarnya asal keluar je berita dan cerita kat Media,itu publisiti la tu.Dalam arena politik,sebelum pilihanraya pun ramai calon2 berebut nak keluar berita kat suratkhabar,rasmi program itu dan ini,rasmi mesyuarat agong dll.Untuk apa semua itu? Of course publisity la tu,supaya orang tahu mereka ujud.
Filem congkak pun keluar cerita kat surat khabar minggu lepas.Berceritalah Riezman pasal gangguan kat banglo tu.Apa ni,benda remeh pun nak cerita sampai bab tak boleh bawak ayam dgn kuih lapis ke banglo tu pun harus diceritakan di dalam akhbar.Sebabnya supaya orang tahu cerita tu nak keluar panggung tak lama lagi.Aku yang bongok ni pun baca la cerita tu,kan diorang dah dapat sorang customer.
Underground Indie band pun merayu kat Melodi TV3 supaya bagi publisiti kat diorang,bagi laluan media untuk giggs diorang.Pendek kata semua orang nak publisiti,baru boleh meletup macam band Meet Uncle Hussain dgn Hujan.Tapi Uncle Hussain tu memang bagus la live diorang.Aku yang minat band macam Smokie,Loudness Metallica dan banyak lagi pun terjebak layan show diorang.Ha tu,aku bagi publisiti kat Uncle Hussain dgn Hujan gak tu.
Ko pun perlukan publisiti gak supaya kau punya hit boleh sampai sejuta.Baru boleh dipanggil Milionaire.Pandai-pandai la ko buat ke,reka ke,cipta la kontreversi yang logik.Yang tak logik pun boleh asal cerita tu diulang ulang.Moga moga budak-budak yg surf internet terjumpa blog kau ni.Macam aku ni la,tersesat kat blog kau ni,nanti aku tolongla bagi publisiti untuk kau kat member2 aku.Diorang tu memang perasan asal bercakap je,diorang aje betul.Macam aku,macam kau.Itu pasal aku boleh layan blog kau ni.

Nota kaki;Aku teringat cerita kau pasal kilang kat China guna kipas utk detact kotak sabun kosong.Good stuff.

Mat Rodd.

lalala.inc said...

eeemmmmm...
aku ase kali neh ko salah la mr.rite...
bkan edi kornelis..
waakakkakaa...
kidding dude...
banyak gak menda yang ko tau sal hiburan eak...
tapi yang penting aku nak ketengah kan sal liverpool..
layak ker mereka ke final Champion League???
lalalalalala.... ;p

nz said...
This comment has been removed by the author.
Mr. Right said...

ym,
Yup, kenny sia just a funny blogger. Tapi dia terlalu kecewa dengan kekalahan tersebut sampai tuduh ada penipuan dalam undian. Lawak..lawak.

teek,
Wahh... kau follow CLEO award every year ke? Hehehe... Apsal lak aku tak layak? Aku still bujang wat.. Hujung taun je akan tukar status, insyaallah.

rose,
Yela... peminat dari AF akan vote dia la.

mat rodd,
Mungkin aku pun kena buat 'bad publicity' utk jadi famous. Ermm... Kalau dengar berita ada budak gemuk lari bogel keliling KLCC sambil bawa kertas tertulis www.akubetul.com. Jgn la pelik...ok.. hahahhaha...

lalala.inc,
Hahaha... kalau tgk record lama memang payah Pool nak beat Chelshit. Sejak Benitez ambil alih, Pool tak penah score kat sana. Tai bak kata Steven Gerrard, sekarang kami ada El Nino... Hahaha.. masa league game this season pun Torres tak main.

all,
eh... dah terdelete lah satu comment yg tanya sapa kenny sia. Utk yg tak tau, kenny sia adalah blogger terkenal gila dari Kuching. www.kennysia.com. Hits dia daily around 15 - 20 ribu.

lankapo said...

mm aku mmg agak menyampah jugak dgn kenny sia ni, nak2 bila dia jadik judge utk malysian dream girlz..

aku rasa dia ingat dia jadi judge tu dah cukup hot lah haha pegii dah

org suka tgk lawak badut dia jerk

lalala.inc said...

adeh...
tak der keje ke nak merabe orang..
tak paham aku ngan manusia2 neh...
hahahaha...
aku x brape bekenan sket ngan perangai macam tuh...
aku sokong tindakan pelayan tuh....
emmm...
aku ase taun neh final kompem MAN U ngan LIVERPOOL...
stuju ker beb??
lalalalala.... ;p

cik tekan said...

kpd cik yg x bernama tu,
publisiti murahan tu kiranya benda yg x spatutnya dpt liputan.. mcm artis A bercinta dgn seorg petani.. Itupun nk masuk brita ka?? Semua org pn bercinta, kan??

Kalo kawin, kiranya ada la nilainya, org tau la artis tu dh kawin, kalo diorg berpegang2 tgn masa p beli-belah, xdala org pandang -ve. Kalu diorg p berbulan madu, masa ops khalwat; pihak JAKIM xdala tangkap diorg, sbb dah tau diorg kahwin. (katakanla diorg lupa bawa kad kahwin)

Total Pageviews

. page counter