Friday, April 25

Bekas Menteri Dituduh Meraba Pelayan Restaurant

Notice: Nak buat dosa jap sebelum pergi masjid. Hahaha….

KUALA LUMPUR: A hotel restaurant waitress has lodged a police report against a former cabinet minister, accusing him of molesting her at her workplace in Brickfields

- Malaysian Bar

Itu lah nasib politician. Kalau orang suka, apa jenis jenayah pun boleh dicover. Tapi bila dah tak disukai raba pelayan restaurant kat hotel pun boleh dijadikan umpama kes besar.

Aku rasa ramai dah dengar berita ini. Sehari lepas press conference tu, pelayan terbabit pula buat statement yang agak mengelirukan. Ok… biarlah polis buat siasatan apa sebenarnya yang berlaku. Samada ada pihak nak perangkap bekas menteri tersebut atau memang dia tak mampu kawal nafsu malam tu.

Persoalannya, siapakah bekas menteri tersebut? Clue yang ramai blogger bagi adalah dia seorang ahli parlimen, dulu menteri tapi sekarang dah kena drop.

Dalam pengiraan aku, bekas menteri yang masih ahli parlimen adalah:

Rafidah Aziz
Tengku Adnan
Jamaluddin Jarjis
Abdullah Md Zin
Azmi Khalid
Radzi Sheikh Ahmad

Tolak Rafidah Aziz, tinggal 5 orang lagi lelaki yang boleh disyaki. Isteri Azmi Khalid cantik gila (Normala, kan?), so tak mungkin dia kot. Lebih baik dia raba isteri sendiri daripada raba pelayan tu. Jadi tinggal 4 orang suspect. Sedang aku search Net cari jawapan, aku terjumpa posting ini diblog YB Jeff Ooi:

http://www.jeffooi.com/2008/04/the_scientific_technological_a.php

Bukan nak tuduh atau meletakkan diri aku dalam risiko diambil tindakan kerana kacau urusan siasatan police, tapi rasanya YB Jeff Ooi telah memberikan jawapan. Sila perhatikan Title posting tersebut. Nampak?

Selamat berhujung minggu.

Aku juga nak ucapkan Selamat Pengantin Baru kepada housemate dan ex-classmate aku, Shuk yang akan berkahwin Ahad ini. All the best bro….

8 comments:

teek said...

b4 jeff ooi's entry, there was a a hint on the former menteri in a newspaper column; he was the one who made disparaging remark against one particular race while he was in US. Memang dia lah kot.

he too has a reputation of a ladies man.

Nasir said...

Fuhh...tak cukup isteri kat rumah la tuu...selain tu tak ingat kubur...(memang kubur asing-asing...tapi sekurang-kurangnya jangan laa ganggu kubur kat sebelah !!!)- jawapan kpd mereka yang kata "kubur masing-masing"

AC said...

Tak payah nak berteka teki... orang tu selalu pergi Moscow City dan Kazakhstan recently, sebelum PRU.

akukaya said...

Jamaluddin Jarjis ke? sori la dood, aku tak berapa ingat saper yg jadi menteri sains dan teknologi yg lepas. tp kalo bab menteri soglap duit, mkn rasuah, insyaALLAH aku ingat.

kangaroo said...

huahua..aku dgr di satu stesen radio, dj tu bg clue..yg bekas menteri ni pernah ada kes menjatuhkan maruah seorg pelajar india malaysia di US.dj tu kata sila lah cek wikipedia. Aku pun google lah! Haha..dah tak rahsia lagi.Best ar internet!buang je tanda soal tu.

Juga ditulis di situ yg dia dalam keadaan mabuk ketika kejadian itu berlaku. Dan dia juga seorang islam.hmm..

p/s: yg mana yang lebih memalukan? meraba atau mabuk?

tiang lampu said...

kangaroo,

ahahah dua-dua fakta tu memalukan, bila dah mabuk, gerenti hilang kewarasan. tu yg jadi sewel nk meraba tu. ataupun, tak payah nk di-triger oleh arak, dah memang 'sifat semulajadi' depa sorang ni :D

dulu kes s** affair, skg molesting.. esok2 ape, rogol lak, frust kalah pru ke ni? kihkihkih

Mr. Right said...

teek,
Yup... banyak lagi hint yang blogger dan wartawan berikan. Confirm dia la tu.

nasir,
Hahaha.. betul, kalau kubur sebelah bising sangat dgn seksaan yang kat sebelah pun susah nak 'tidor'. Kan?

ac,
Betul2.

akukaya,
Aku tidak berani menafi atau mengiakan.

kangaroo,
Mabuk lebih memalukan. Sebab aku pernah meraba tapi aku tak pernah mabuk. Hahahhaa...

tiang lampu,
Ya kot, nak lepaskan kesedihan kalah la tu.

karat said...

bro,

bile cakap pasal raba2 ni teringat plak hari merdeka masa zaman2 muda dulu..... ingat tak??

Total Pageviews

. page counter