Tuesday, May 20

Dr. Mahathir Keluar UMNO

Aku damn busy hari ini, banyak gila kerja. Cuma cerita terbaru ini memang sungguh menarik untuk diperkatakan. Tahun lepas aku ada tulis posting pasal telenovela menarik melibatkan tiga watak utama bernama Mahathir, Anwar dan Abdullah….

http://www.akubetul.com/2007/03/telenoveladr-m-anwar-and-pak-lah_07.html


Nampaknya telenovela tu berlaku one big twist dalam storyline
….Dr. Mahathir umum keluar dari UMNO…

http://www.chedet.com/2008/05/pengumuman-keluar-dari-umno.html


Watak utama pula mengharapkan sokongan watak-watak pembantu
Pak Lah minta semua orang bertenang.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2008&dt=0520&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_01.htm


Watak penting seorang lagi nak rampas watak hero…

Pemimpin UMNO Berebut, Rakyat Tidak Terbela – Anwar Ibrahim

http://www.keadilanrakyat.org/index.php/content/view/622/1/


Sekarang muncul pula watak baru yang teringin memegang watak penting
….Najib nak jumpa Dr. M.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2008&dt=0520&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_03.htm


Seronok melihat telenovela yang semakin berkembang dan menarik makin ramai penonton.

Dulu...


Sekarang...


15 comments:

AC said...

Kalu MP lain pun keluar UMNO dan tak masuk mana-mana parti bak kata Dr M, bertenang dan masuk balik UMNO bila dah OK maknanya that MP holding tiket bebas. Kalau 30 MP keluar UMNO maknanya kerajaan Pak Lah boleh tumbang walaupun 30 MP tu tak join Pakatan Rakyat.

Weih... bahya senario ni.... DSAI tak perlu lobi MP Sabah coz MP kat Semenanjung pun tengah goyang. Tu lah nasib negarawan macam TDM.... habis sepah madu dibuang...

Hidup PR....

Anonymous said...

1. Inilah realiti politik.Dulu kawan sekarang lawan.

2. Tunggu dan lihat.Senario politik sekarang semakin hari semakin menarik.Ada-ada sahaja kejutan baru.

3. Hari bahagia akan menjelma.


Joe Scapula.

Anonymous said...

Macam nak tak nak je salam tu...

-Ipoh lads-

Anonymous said...

salam...

Kita selalu menguar-uarkan supaya taat setia, bersatu padu, menghormati orang yang lebih tua dan orang yang telah berjasa tetapi kepada bekas Perdana Menteri Malaysia yang telah berkhidmat selama 22 tahun ini, kita tidak pula mahu memberi sekurang-kurangnya sedikit penghormatan dan bertimbang rasa sebelum kita melemparkan tohmahan kepada beliau.

Kekecewaanlah yang membuatkan Dr. Mahathir keluar daripada parti dan harapan kita agar pemimpin-pemimpin kita tidak terlalu ghairah dengan politik semasa dan kuasa sehingga terlupa yang baik dan buruk.

Jagalah ‘satu jasa yang hilang’ ini supaya kita tidak diperlekehkan pada masa hadapan dan sentiasa menjadi bangsa yang berwibawa

Kalau kita dah tak pandai menghormati 'orang tua'...nak cakap macam mana lagi...
Dan ingatlah...suatu hari kalau panjang umur...kita semua akan jadi 'orang tua'......

Fikirlah..

zackos

Anonymous said...

Laa...

Tak siap-siap lagi blog si Zackos ni!!!

Anonymous said...

KUALA LUMPUR, 21 Mei (Hrkh) - Dato' Mokhzani Mahathir, 47, mengumumkan keluar dari Umno pagi ini, dua hari selepas bapanya, Tun Dr Mahathir Mohamad meninggalkan parti tersebut.

Jowo Kerinchi said...

Bro,
Orang Politik ni bergaduh macam budak-budak kecik bergaduh. Hari ni gaduh esok baik balik. Lepas tu gaduh, lepas tu baik balik. So, Jangan terikut sangat rentak orang politik ni. Apa yang dia orang nak hanya kuasa supaya dapat penuhkan perut diri sendiri and keluarga mereka.

teek said...

well well well...

i kinda agree with zackos this time. Well...98% of it. but agree nevertheless.

To ipoh lad, that was exactly my thought upon seeing the pic for the first time in the Star.

Bunga said...

Dr. M dah nyanyuk dan dah kembali ke alam kanak2..sian dia..
merajuk dan sker if dipujuk..

nah amek cekelat nih..g main jauh2 yep..

Anonymous said...

he is far away from being senile, i believe. Cunning, sly, smart, sharp but not senile, not yet la.

~teek.

rose said...

Dr. M bikin sensasi lagi la..hehhe..

mcm kisah artis lak...kisah2 sensasi..hehhehe..surat kabor sure laris..

ha?? nyanyok? dah hampir2 la kot..dia pon dah 80+++

Anonymous said...

Create tension to attract attention..That's what Dr.M is doing right now,smart.Dia pun ada think tank dia sendiri.


Joe Scapula.

Mr. Right said...

AC,
Betul... Pak Lah memang dalam bahaya. But somebody told me, this move somehow made Pak Lah even stronger. Without much work dia boleh get rid off Mahathir's people sesuka hati.

Joe Scapula,
Hari bahagia untuk siapa? Kita ke? Hopefully lah...

ipoh lads,
1st tu salam masa sayang, 2nd tu salam tak ikhlas kot.

zackos,
Adakah semua org tua perlu dihormati? Kalau org tua tu pernah buat jahat, dan still belum terbukti insaf perlu ke juga dihormati? Takde siapa tau alasan sebenar Dr. M ambil tindakan keluar UMNO. Adakah dia ikhlas nak UMNO jadi 'bersih' dan kembali kuat? Atau dia ada agenda sendiri? Atau 'pekong' beliau dah nak terbuka dan inilah saja desperate move yang dia boleh ambil. Nobody knows the true story. Nasib baik aku bukan ahli UMNO, jenuh juga nak kaji semua ni.

ano,
Tgh pilih Blog Title kot.

ano2,
Anak bapak...

jowo kerinchi,
Betul... setuju sangat dengan kau.

teek,
Come on, takkan kau setuju dengan Zackos kot. Ermm... let me try to remember, ooooh... yes, kau memang minat Dr. M. kan?

bunga,
Betul, org nyanyuk patut biarkan je. Tak payah layan.

rose,
Dr. M memang suka buat sensasi.

Joe,
Create tension to attract attention.... and sympathy.

botaksart said...

Memang sekarang nih dah jadik telenovela.Tak pepasal ngan rakyat jadi pening ngan karenah diorang nih.Dah macam bebudak pulak jadinya perangai diorang.Padahal leh aje setel.Aku harap wakil rakyat pasnih leh ler pk perangai memasing..

teek said...

ala dood,

i do agree with zacko in term of respecting someone older and have poured everything for the nation.

I do agree with the leaders nowadays are blantantly, in open are too obsess with their position and power.

i do agree with him about respecting the elders.

correct or not? ;)

Total Pageviews

. page counter