Thursday, May 29

Ezam Masuk UMNO

Ok… seriously malas nak menulis. But then rasa macam nak komen je pasal Ezam masuk UMNO semula.

Since tengah mood seronok copy and paste gambar (read previous posting), aku terfikir nak susun muka-muka yang aku rasa ada memberikan sedikit makna.

Aku tahu gambar tu tak secantik yang ramai lagi blogger lain buat. Aku pun tak berniat nak berkecimpung dalam bidang ‘kutukan sinis melalui gambar’ secara serius.

Pada aku Ezam memang orang tiada penderian lah. Lompat, lompat dan lompat. Hampeh… Walau apa pun alasan, tak kiralah desakan hidup, nak memperjuangkan bangsa, nak tunjuk pandai atau apa sahaja. Tapi menjilat semula ludah…. Damn, malu siot. Dulu bukan main kutuk, buat laporan polis cukup punya banyak, hampir semua pemimpin BN beliau ada simpan 'rahsia ' mereka, konon....

This also show how desperate Pak Lah and geng to fight against Mahathir’s team. Bukan semua orang boleh submit borang keahlian UMNO kepada presiden party.

Lepas Pak Lah cakap nothing special about Ezam and UMNO will never offer any post, Hishammudin terus pergi jumpa Ezam. Hahaha... lawak badut apa mereka sedang pentaskan ni? Pergi check Utusan hari ini, ada both news.

8 comments:

Anonymous said...

Esok nasib dia end up macam Ruslan Kasim la tu.Desakan hidup.

Inilah namanya politik.Politik adalah survival diorang ,macam kerjaya jugak.Diorang cari makan dengan main politik.Bukan ada kerja tetap macam ko Mr. Right.

Betullah..dah ludah jilat balik,tui.

Baik aku sokong Tuk Guru Nik Aziz ngan Datuk Seri Nizar.Hidup islam.


Joe Scapula.

Fid said...

dood
kalu buleh next time ko tok sah le buh muka pak lah ni kat blog kau nyampah aku tgk muka dia
hahhaaaaaaaaaaaa

sib baik le ni aku dah tak tonton tv..baik aku join anak aku tonton DVD magic english..hahahahaaa

lalala.Inc said...

hahaha...
ntah haper2 la depa neh...
tak paham haku..
siap nak merujuk blek la..
aper laa...
hahahahaha.....
aku tak tau la nak sokong yang maner...
yang penting kebahagiaan kite rakyat mesia neh terjamin...
hahahaha....
ko wat fiber optik eak??
aku macam ader projek untuk fiber optik... leh sub kat ko??
or kier jumper ker....


lalalalala..... ;p

lankapo said...

ke pasni PKR nak gabung UMNO haha

maybe?

mr right dah siap kat sini

Join for free my online euro 2008 and win 20 usd and 125 card ad http://euro2008newz.blogspot.com/2008/05/euro-2008-online-contest.html

The Return of Budak Nakal said...

dood.. aku rasa ada udang disebalik batu la mamat tu masuk umno.. kot2 la nak selidik apa2 ke.. merisik ke.. hahaha.. merisik. cam nak kawen plak.. pehtu.. bila dah dpt bukti.. pap.. kecoh satu malaya...

Mr. Right said...

Joe,
Kalau desakan hidup, lebih baik la si Ezam tu jadi businessman. Tak kiralah jual nasi lemak tepi jalan ke, buat MLM ke, jadi supplier tahi lembu ke. Daripada menjilat ludah sendiri. Malu siot.

Kalau disebabkan desakan hidup lah.

fid,
Mana ada muka paklah fid oi...

lalala.inc,
Merujuk semula, macam cerai berai je ye. Tapi rasanya dulu macam cerai talak 3 je.

A'ah, aku keja company buat, install, terminate fiber optic cable. Boleh bincang la, contact la aku.

Phone: 0162266654
Email: affandi (at) ocesb.com.my
Website: www.ocesb.com.my

lankapo,
PKR gabung ngn UMNO? Sapa presiden? PakLah ke Anwar?

TRoBN,
Wah, dia keja spy la pulak. Mungkin.

Anonymous said...

emm..gud guide 4 someone pengecut..actually,i x skong mana2 pihak..pd sy,krjaan n pmbgkg sama saja..ada lbih n kurgnyer..n sy tharu if mr right x dlete my comment...i jus wanna bring the malaysians 2 thnk out of the box..ezam dhulunya pnh mhina,mcaci n mmusuhi barisan sehabis2nya ktika bliau di bwh pnji dsai..namun akhrnya beliau berjuang di meja krjaan..plbgai tohmahan n cacian yg di diterimanya..nmn sy ckup ykin n pasti bhwa ezam tlah pun bfikir akn sgla habuan yg bkal duterima dr pelbgai perspektif rkyt..nmun demi sbuah kpstian bginya,,d rela dimaki walau apapun rupa..ezam dhulunya adalah seorg pengikut setia dsai,jika kita tgk,cara ckp pun sama..nmun,demi sbuah kbenaran,bnda yg tlh diludah dia snggup utk jilat semula..memetik hujahnya"pkr adalah prti keadilan rakyat yg sekadar diatas nama shj,agendanya utk mbwa keadilan x di jlnkn sprti mana yg dihebahkan,mmg rkyt berhak mdpt keadiln,tp bukn parti keadilan"..lbih kurg mcm 2 la bunyinya..n saya hrap comment ni dpt di bc oleh smua vsitor blog,if mr rght dlete,mr right x mampu buktikan pda msian u x pgecut

Mr. Right said...

Ano,
Aku tak pernah delete komen sebegini. Even yg lebih pedas pun aku biarkan. Asal tidak langgar 'peraturan' kat atas tu sudah lah.

Total Pageviews

. page counter