Thursday, May 15

Hand of Hope

Aku jarang post article yang aku ambil dari forwarded email. Kalau tiada idea nak tulis blog, aku just biarkan blog tidak diupdate. Sefaham aku kalau forwarded email tu aku terima maksudnya mesti semua orang juga sudah terima benda yang sama.

But this forwarded email quite special lah. Come to my surprise that this email start circulating dalam inbox perngguna internet seawal tahun 1999 dan early 2000’s. But just last week aku terima.

Many believe this picture adalah big contender for the best picture of all time.

Ini adalah gambar baby dalam perut yang bernama Samuel Alexander Armas, doctor perlu melakukan pembedahan keatas beliau yang masa itu masih berada dalam perut ibu dia. More stories about the picture you can find from these links:

http://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_Armas

http://www.famouspictures.org/mag/index.php?title=Fetus_hand_reaches_out

(Dalam forwarded email tu ada 2 gambar, seperti yang ditulis di website diatas. Satu lagi gambar adalah baby lain, bukan Samuel. Ia adalah gambar Sarah Marie Switzer, yang juga mengalami masalah sama seperti Samuel)

So… enjoy the photos guys. Gambar agak sedikit graphic la, but still tidak meloya atau mengerikan.

Picture copyrighted under this site: http://www.michaelclancy.com

Tangan kecil baby terkeluar dai perut ibunya, seolah-olah mengapai dan gengam tangan doctor yang sedang cuba menyelamatkan nyawa dia. Kalau sesiapa tidak tersentuh dengan gambar diatas, pergi check doctor, kemungkinan besar hati kau diperbuat daripada kepingan besi buruk.

Sekarang baby tu dah menjadi kanak-kanak yang sihat dan hidup happily ever after with his parent. Cewah…


2 comments:

lalala.Inc said...

emmm....
tu la kebesaran Allah....
Allahuakbar!!...
kadang2 menda2 mcam neh leh wat kan kiter terasa kebesaran Allah...
bkan aku nak cakap yang takder kebesaran Allah..
cume kite kadang2 tak sedar aite???

Anonymous said...

ya allah.. miraclenya!!

Total Pageviews

. page counter