Friday, May 16

Happy Teacher's Day & Please Answer the Poll

First, aku nak ucapkan Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru didunia. Please read my last year postings related to guru.

Pernhayatan Lirik Penting

Contactlah Guru

Funny right, mat salleh gunakan word ‘Guru’ for some sort of very high respectful individual and very much related to spiritual kind of thingy. Macam yoga guru, motivation guru, religious guru. But for us, guru simply means cikgu, teacher, pendidik dan manusia mulia yang dulu aku tak sedar kemuliaan mereka. Cuma bila dan besar gajah ni, barulah terasa. So, again…. Happy Teacher’s Day.

If you guys notice, recent weeks there is a poll running in the right widget of this blog. Actually it’s not created by me, automatically run by Nuffnang. I not bother to change the polling question since I not believe anybody care enough to answer. But, after few weeks, total of 100 plus readers took part. Thanks.

Here the polling results.


Pakcik dan granny pun ada baca blog ni...? Emmm....


Ramai student rupanya, jadi aku ke behave sikit. Tak baik ajar adik-adik buat jahat.

Now I created new poll with my own questions. Please waste spare some of your precious time to answer the questions. I try to be as specific and simplest as I can. As you go through the questions you might see the polling result will determine the look and direction of this blog. So, please answer honestly and help me out here. Ok… Thanks.

Here the questions,

1. This blog perlukan theme baru?
A. Ya
B. Tidak
C. Tidak kisah.


2. I love to read…
A. Artikel pendek dan padat.
B. Artikel berjela-jela.
C. As long as it is Mr. Right’s original writing.


3. Akubetul should focus more on…

A. Politic.
B. Sports.
C. Mr.Right’s personal life.
D. Rojak, macam sekarang.


4. Mr. Right commercializes this blog…
A. I hate all those Ads…Nuffnang sucks!
B. It’s Ok, some sort of ‘tip’ to Mr. Right.
C. Not bothering me at all.
D. Give me your bank account no.


Please answer the poll on your right and/or care enough to leave any constructive comments.

Thanks and selamat bercuti…

9 comments:

Anonymous said...

Kepada Guruku


Dalam hatiku tenang semadi
Menatang pelita hidup bercahaya
Kilat kemilau berbalas hati
Ingin menabur kata berjiwa.
Kupetik kuntum segar baharu
Kusisipkan di atas susunan piala
Namun hatiku disambar sedu
Tidak sebanding usia yang ada
Hendak kuberi harta dan benda
Bukan demikian cara berbakti
Akan kukirim jiwa dan raga
Belum sekurnia bandingannya budi

Tiada dayaku membalas madu
Hanya sebagai kata sembah
Kepada guruku mulia budiman
Aku berjanji sepenuh iman
Menurut patuh nasihat intan
Segala ajaran dari guruku
Tunjuk pimpinan akan kubuat
Menyambung usaha cita guruku
Hingga terkabul bagai dihasrat.
Demi agama, bangsa dan negara..


untuk ayahanda dan bonda guru guru di SMS Bentong Pahang 87'


zackos

lalala.Inc said...

emmm..
kalo dlu aku slalu lawan cekgu2 aku...
tapi bile dah besar2 neh..
kadang aku ase macam nak nages ble teringat blek dose2 yang aku wat kat cekgu aku dlu.....
ase macam aku tak hargai penat lelah diorang untuk jadikan aku insan yang bergunaa...
nak wat macam maner kan..
sesal kendian tak guna beb...
so aku doakan la plak mereka berjaya dalam dunia dan akhirat...

emmmm....
aku ase ko nyer blog neh dah elok...
so tak payah la nak upgrade ker, aper ker...
cumer tambahkan cite2 panas sket...
wakakakkaka.....

P/s:- Malaysia dah kalah piala thomas ngan china... tapi MU lum lagik ngan celsi... lalalalala... ;p

cdason said...

yeah.. hapy teacher's day..

rose said...

Incey Aku Betul punya blog ni kene upgrade ni..dah lama sangat appearance dia lagu tuuuu jugak..
so, leh la wat pembaharuan..if tgk result for latest pools pon mmg ramai nak kelainan kan..hehhe..

ok..selamat meng-UPGRADE..muehhehehe

tiang lampu said...

aku masih ingat masa sekolah rendah cikgu matematik tammpar pipi kanan aku hanya kerna aku tak tau nk jawab soalan kt papan hitam ..(kenapa hitam ek? padahal kaler papan tu hijau). sejak hari tu, asal kelas math je (dari darjah 5 sampai darjah 6), aku tak masuk kelas..malas nk tengok muka cikgu tu. aku duk kt kantin/stor/bilik kokurikulum/perpustakaan.

all the way sampai exam uprs, aku mintak mak aku ajar. aku dapat gak B.

mak aku guru terbaik. first class.

dah aku masuk universiti baru aku citer kt mak bapa aku. hahaha. bapa aku marah aku lak sebab aku tak citer awal2 lol

result of pengalaman cikgu tampar = aku fobia nk masuk kelas math, aku fobia nk jawab soalan kt depan, aku fobia kalau kene tanya cikgu (sebab takut salah jawab, kalau salah nnt kene tampar), aku jadi tak suka bila dengar 'matematik', dan akhir sekali aku jadi tak suka subjek tu! ..sampai la ke hari ni.. aku takkan buat eye contact kt lecturer sebab tak nak dia bagi aku apa2 soalan dlm kelas!! aaaarrghh!!

(aku psycho sendiri ke ni..)

Bunga said...

all the best for my all ex-teachers..semoga Allah sentiasa merahmati mereka walau di mana jua berada dan berjaya dalam semua lapangan...Amin..

mr. right..ur blog ni dah ok ekceli..tapi if nak buat pembaharuan ape salahnyer kan..hek hek

Mr. Right said...

zackos,
Wah.. sedapnya sajak ko buat. Tima kasih.

lalala,
Pergi la cari cikgu2 lama, bertanya khabar. So, called tebus dosa kau balik.

cdason,
Yup..

rose,
nak upgrade apa lagi yang? Tak pandai lah..

tiang lampu,
Kalau aku fobia setiap kali kena tampar, semua class la aku takleh masuk. Hahahhaa...

bunga,
Nanti lah akan diperbaharui sikit2.

Anonymous said...

Eh,Terlupa pulak nak komen.

Untuk cikgu2 aku kat Teknik Cheras,89-90.Selamat hari guru.Tu pun kalau diorang tersesat kat blog ni.

TIKL ngan SMS Selangor tak pernah ngam.

Joe Scapula.

Anonymous said...

I am doing research for my university paper, thanks for your great points, now I am acting on a sudden impulse.

- Kris

Total Pageviews

. page counter