Tuesday, June 17

Fesyen Berkemban: Artis Berkemban

Iklan
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

I found similar article in few other places, but still I want to throw my stink opinion on this issue.

Zaman dulu gadis-gadis kampong akan berkemban untuk pergi mandi di sungai. Mereka akan malu-malu mandi sambil berkemban dan akan pastikan tiada orang yang melihat. For family yang rumah mereka jauh dari sungai pula, telaga atau perigi akan dibina dibelakang rumah. Again, gadis-gadis akan hanya berkemban semasa mandi ditelaga. Pemuda-pemuda nakal kampong pula akan cuba untuk menjamu mata dengan mengintai dari jauh atau dari celah-celah lubang dinding bilik mandi.

Itu dulu… maybe around 30-40 years ago. But nowadays, pemuda macam aku lebih beruntung. Tidak perlu bersusah payah panjat pokok, tunggu dalam semak lama-lama atau menyorok celah batu untuk mengintai perempuan berkemban. Since ramai celebrity suka mengenakan fesyen berkemban dan tentunya ini menjadi ikutan gadis-gadis. Sedap mata aku memandang. Risiko mengintai perempuan mandi disungai atau perigi pun tinggi, kalau kena tangkap malunya satu kampong. Mungkin juga beberapa kampong. Saham terus jatuh, susah nak meminang anak dara orang. Akan kena lecture dengan pak imam, kena perli di kedai kopi dan akan dikenang sampai ke tua. Malu…malu. Tapi zaman sekarang tiada risiko, sememangnya anak-anak dara suka berkemban dan menayangkan dada mereka. Terima kasih banyak-banyak…

Kalau artis Hollywood pakai fesyan berkemban, aku akan senyum sambil menambah dosa kecil.

Kalau non-muslim local artis ‘berkemban’ pun aku happy sambil menjamu mata.


Jika artis Melayu, muslim, berbody sedap macam Zila Bakarin berkemban, aku akan sedikit sedih but still dalam hati tersenyum.


Tapi bila tengok budak sekolah sudah berani tayang dada (yang belum nak berbuah sangat) aku sedikit risau. Umur baru 17 tahun tapi dah terikut-ikut dengan fesyen sebegini. Mak dia tak malu ke? Bapak dia tak rasa nak lempang dia ke?


Tapi bila jumpa gambar diatas, aku tidak pelik kenapa bakal menantu Yusuf Haslam tu boleh terpengaruh. Makcik yang dah tua bangka pun tidak malu untuk berkemban. Patutnya dia kena tunjukkan contoh yang baik kepada gadis-gadis dalam industry hiburan, tapi tidak. Dia sendiri tak segan silu menayangkan dada yang buahnya dah terlebih masak.

Yang lebih pelik, Apek Senario pun boleh terikut-ikut fesyen berkemban. Aduhai…. Hahahahaa….


P/S: Aku selalu assume pembaca blog ini semuanya matured, so gambar-gambar seksi dan kata-kata sedikit lucah tidak memberi sebarang kesan negatif kepada anda semua, kan?

------------------------------------------------------
Iklan:

13 comments:

lankapo said...

heheehe wei gambar dynaz mana? plus fasha sanda lagi panas itu lah yg dicari2..artis kita ni klu bab pakaian lebih sexy lebih glamor.
KLu tak nanti tka masuk majalah,tak masuk paper...

tapi berlakon tak kemana pun, kayu jugak..harapkan muka jer dgn body jerk upss terlebih sudah

lalala.Inc said...

hahahaha....
menda2 macam neh skunk leh watkan dak2 laki yang tak bape nak matured pon dah leh naik berahi....
tak tau macam maner mak bapak skunk pikir sal anak2 diorang ble tengok anak2 diorang pakai macam tuh.....
maybe dalam hati diorang bangge kot cuz tengok body anak diorang tuh cantik and sedap untuk ditonton umum...
huhuhuhh.....
diorang trus lupe yang dosa tuh still berkait rapat ngan diorang...
ntah laa....
doood....
jum kiter frenly futsal??
amek number aku....

0193818932 (Shaf)

Anonymous said...

haha..gambar plg bwh tu plg lawak...
aha..btl tu..mana gmbr yg lebih seksi ek?.....

dorg xnak ketinggalan kot guna fesyen kemban..maklum la..kan dah di komersil kan..leh buka2 kat public..

-e'[D]-

rose said...

artis skang ni meletop harap seksi je..huhuh...bagi aku..yg suker berkemban ni bini tarzan je..walawei

NTAHAPOAPONTAH!

Anonymous said...

hahahaha...aku rasa gambar apek lagi da boom !

Mr. Right said...

lankapo,
Ingat ni blog lucah atau blog artis ke? Wei, ada jugak yg seksi tapi berlakon best. Nabila anak Amy Search tu. Fuh, berlakon best gila.

lalala,
Aku tak pandai main futsal. But aku akan hantar wakil, hehehhe... Ko nak lawan team power ke team sayur?

e'[D],
Seksi kan apek. Dada macam papan. hahahhaa...

rose,
Pernah berkemban tak?

ano,
Apek tu berlakon, takpe la kan.

era said...

nabila, pls lah wei

baik ko cakap anak pontianak je sexy tapi pandai berlakon

dia bukan berlakon tu mmg dah semulajadi watak dia hahaha tu yg teror tuh

ko tgk klu dia berlakon semua watak sama je kan
hahaha

lankapo.com
shah alam

kangaroo said...

hahaha betul lah skarang tak payah dok mengendap mcm dulu2.. tak payah susah2, kerja ko tinggal nak kelip mata jer..yg lain semua beress..haha perempuan oh perempuan..

Anonymous said...

Si Nabila tu belakon best ?

Nasib baik bapak dia minat kat Nik Aziz.Aku pun buat2 la minat lakonan dia..he he.

Joe Scapula.

miekabo said...

mr right,

topik bagus deh... gambarnya pun bagus-bagus gitu...

yang non muslim aku tak heran sangat kalu dia orang nak berfesyen cenggitu.

yang muslim... terang-terangan....
kalau kita berhujah, dia kata kita tak ikut perkembangan fesyen la, tak open minded la, kolot, gitu gini...

tapi dalam tak sedar, kita dapat dosa free dengan mudah-mudah jer...

hehehe.....

zaki said...

Dasyat org skrg, berkemban dah jadi fesyen baru, terikut2 zaman dulu. alahai

carwashku said...

gambar apek paling cute dalam banyak-2 gambar kat situ,tang dada tu yang bahagian paling best...klu jumpa apek tanyalah dia, dia gosok ke dia punya dada tu...
APEK JANGAN MARAH HA!!!

syaril said...

sekarang kan cuaca panas,berkemban senang sikit nak sejukkan badan HAHA

Total Pageviews

. page counter