Tuesday, June 3

Thanks to May Advertiser – Sorry, aku dah terkena pengaruh kapitalis.

Semalam takde update, tiba-tiba hari ni update dan terus memulakan sessi membodek pengiklan.

Again, aku minta laluan untuk mengucapkan terima kasih kepada Nuffnang’s Advertiser yang memilih blog ini sepanjang bulan May yang lepas.

1. Ice Cream New Zealand – New Zealand Natural

2. AVEO

3. Drama Online – Kerana Karina

4. MacDonald Big Mac Chant

5. Digi

6. Hong Leong Bank – Flip Flop Game

You guys can freely click above links since I not included any advertorial code disana.

Nampak tak ayat nak cover diri aku kat atas tu? Aku cakap aku dah terkena pengaruh kapitalis. Maksudnya aku menyalahkan benda lain untuk menutup kelemahan diri sendiri. Beberapa hari yang lepas aku bersembang dengan seorang member, we talking about politic. Main topic adalah betapa tidak adilnya politician mengaut keuntungan dengan menjadi pemimpin. We referring to amount of money they gain by abusing their power. Then my friend selamberly said...

Siapa kata dunia ini adil….

Meaning he blaming the whole world in order to accept the greedy optician unethical behavior. Aku sememangnya setuju dunia ini tidak adil, tapi kita semua yang menjadikan ianya begitu dan tentunya kita mampu untuk mengubahnya.

Bigger picture pula, dalam rancangan sitcom 30 Rock semalam ada ayat seperti berikut:

Why you still want to make this world a better place to live? I don’t think human being deserve better world, so let it be…

Not exactly like that la, since impossible la aku nak hafal script tu 100%. But maksudnya lebih kurang macam itu. Sebenarnya phrase tu damn true, right? Kita memang tidak layak untuk mendapat ‘dunia’ yang lebih bagus since everyday kita tidak berusaha kearah itu. Ramai juga budak-budak yang konon-kononnya tidak mengikut arus, rebel atau revolutionary yang berfikiran sebegitu. Lantak korang lah…

Pada aku, mencari alasan sememangnya kerja yang cukup mudah.

Chow, ada banyak kerja nak buat.

(Macam jiwang je article aku hari ni kan?)… Hahahhaa…

6 comments:

Anonymous said...

kau memang one creative bastard lah. sambil puji advertiser kau boleh selitkan isu serius.

memang ramai orang salahkan takdir untuk lari dari berfikir mencari solution.

AZ

Shima said...

Fuuuuyooo. Siap bodek pengiklan tu.

Falcon said...

Hei..I agree..kalau kita tak kerjakeras untuk dunia yang lebih baik...kita takkan capai harapan itu

Tapi sedih semua orang penting diri sendiri je..

Congratz on the ADs

Syam said...

Kau renungkan kata-kata ini. Dari orang no 2 terkaya kat dunia tu.

“Life is not fair; get used to it.” - Bill Gates

p/s: salam perkenalan. pertama kali singgah ke blog kau

---------------------------
syam @ http://aeropama.blogspot.com

era said...

baper income bulan ni bang dari Nuffnang?

samantha wong dah email scan picture cek aku hahah, cakap cek dah ada pada dia dan akan send minggu ni jugak

kelam kabut , cuak aku blog pasal ni

lankapo.com

Mr. Right said...

AZ,
Salahkan takdir adalah cara paling mudah. Kita mmg pemalas.

shima,
Saja je. Suka-suka. Takde effect pun. Bulan June aku tak dapat apa2 iklan pun.

syam,
Tu la pasal, ramai cakap life memang tak adil. Tapi adakah kita memang kena terima je?

Salam... aku pernah pergi blog kau.

era,
Income tak banyak. Beberapa ratus je.

Hahaha... cek orang lain senang je sampai, cek kau banyak la pula ragamnya. Rezeki bakal lebih murah kot.

Total Pageviews

. page counter