Thursday, September 11

Aku Komen Politik Semasa

Semalam hari paling memenatkan dalam bulan puasa tahun ini bagi aku. Pergi site, bekerja tengah panas. Haus gila… air pipe nampak macam manis dan baru keluar dari freezer. Badan aku dah makin mengada… sial betul. Tapi, as funny as it sound, bila dah berbuka rasa extra puas compare to normal day yang mostly aku spend duduk dalam office.

Ok, stop talking about my boring life. Aku promise sepanjang Ramadhan akan dikurangkan posting kutukan, makian dan yang sewaktu denganya. Kurang sopan la kan. But when I want to talk about politic, susah untuk tidak mengutuk. So, aku spend some time and prepare this for your guys…. Harap pahala puasa aku tidak tinggal senipis kertas A4 70 gram hari ini. Enjoy….


He started it… by stop thinking for few minutes and being too honest…




He spotted the chance and open C4…



…. While Ramadhan for some Malaysian not as hot as it should be.



But, more than 1/3 of Barisan Nasional leaders play hide and seek with Anwar and flew to Taiwan…



He saw not a tiny little problem with that….


And that my friend is the summary of Malaysia current political scenario, stupid but yet amusing.


Footnote 1:

All the words inside the callouts box are purely fabricated by me base on newspapers report. To find the exact vocabulary please search Utusan, TheStar or NST archive section.

Footnote 2:
I wrote the Footnote 1 not to cover my ass, I seriously mean it. Yeahhh…. Right…!

11 comments:

lankapo said...

wah2 teror edit ko pakai paint..mesti berpeluh2 edit nih hehe..

curik idea kennysia ke?

credit lah penat tu carik idea dgn gamba..

rose said...

waa..kreativenya..hehe..
kelakor la gambor2 tu..

dengar2 ade kejadian gempa bumi kat taiwan..depa ni nak cari tanah kubur kot kat sane nun..kikikik...

org lain berluma nak cari tanah kubur kat mekah...kuikui..

abikhsan said...

Tak kisah la nak pi Taiwan ke mana ke (asal dengar ke Las Vegas). Cuma perlu telus dalam perbelanjaan. Gomen kata tak tanggung dan semua adalah perbelanjaan semdiri. Mula-mula aku respect kat MP spent about almost RM20k for that trip (gi umrah lagi baik). Tapi bukan duit poket dia orang. Duit BBC sendiri. BBC tu bukan gomen punya ke. Dan kalau gomen punya maka itu adalah duit tax payor.

Malu weiiii.... guna duit rakyat.

Pak Lah kata BN mesti jadi orang pertama sampai ke tempat bencana and where are you masa Johor banjir besar end 2007. Ohhh rupanya bercuti dengan Jean Todt kat Perth... naik kapal baru..... Hujung-hujung baru melawat.. Hamperh... TKI pun satu hal dah dapat bintang di langit, janganlah rumput di bumi di perlekeh...

StormX said...

hahaha

very amusing yet that's the sad truth in malaysia rite?

bosan aku buka news ari2 intro mesti psl politik.last2 aku switch tgk oprah lagi baik

kdg2 rasa malu jd org malaysia
ntahlaa...

syasya said...

hahahahaha....

really funny....

kamu sgt kreatif.....

Nasa said...

bob , mp pkr pon sibuk gi taiwan ni .. main kejar2 aku rasa .. huhu

Arif said...

aku betul jugak...haha...nice meeting ya!

lalala.Inc said...

hadoiyaiii....
poyo jer la sorang2..
masing2 ngan agenda masing2...
masing nak carik kesalahan masing2..
aku siyes dah muak, jemu, jelek, jijik ngan game diorang yang kotor neh.... cari kesalahan masing2 untuk naikkan name sendiri..
walhal same jer sume...
2x5...
hahahahha...
sorry doood aku dah lamer tak masuk...
bz gle ngan keje..
huuhuhhuh......
banyak sangat promo celcom yang best2 pasneh... (promote sket la)...
lalalalalala.... ;p

kangaroo said...

aku pun lama tak masuk blog ko nih..busy juga.sorry lah.

pening betul hari2 mngadap politik..smpai masuk ramadhan pun tak reda2 lagi..sedih aku tgk Msia nih. bab ekonomi hancur tp bila bab mengutuk parti lawan mak aihh terer.

bro, tukar topic lain lah..

p/s:dulu aku vote mahu citer politik tp skang dah muak ar!

Mr. Right said...

lankapo,
Takde la penat sgt. Sambil tunggu buka puasa je. Kat ofis, budak ofis aku pun gelak je tgk aku buat. Mana ada kena mengena ngn KennySia punya post.

rose,
Takleh g Mekah sebab byk non-muslim yg pegi. Tapi, apa salahnya kalau dipecahkan. Ohh.. kalau bahagi 2 nanti lagi bahaya.

abikhsan,
Ohh.. duit BBC. Aku ingat masing2 collect sorg ribu2. Betul2, dulu pun PakLah g holiday masa m'sia banjir.

stormx,
Member aku study oversea, ramai yg taknak balik sini. Dorg keja sana je. Sebab political scenario kita memalukan.

syasya,
Dalam funny harapnya dapat msg yg aku nak sampaikan.:D. Thanks.

nasa,
Yela... main hide and seek. Mcm budak2.

arif,
nice meeting you too...

lalala.Inc,
Busy ngn kerja, takpe ahh. Bagus2. Promote Celcom... oooh.. ko keja Celcom. Aku takde line Celcom, aku pakai Digi and Maxis je.

kangaroo,
Ko pun busy ngn keja gak? Bagus2. Rajin keja takpe, jgn malas... dok rumah then harapkan rezeki dari tuhan. Gilo... Betul lah, aku pun dah naik muak pasal politik. Sekali sekala kena komen gak. Saje, suka2.

[s][e][x][y][i][n][r][e][d] said...

Very amusing and sad at the same...:(
Malaysia Hari Ini.

Total Pageviews

. page counter