Thursday, October 16

Online Income Aku

After long break memang malas dan susah nak masuk kerja. Nak tunekan kepala otak to focus on work damn difficult. Yang menariknya, memang adatlah kerja akan bertimbun lepas cuti panjang. Arrgghh…. Malasnya. Alangkah seronoknya jika boleh tak kerja, lepak rumah je, tambahan pula baru kahwin ni, kan…? Hehe….

Talking about ‘tak perlu kerja’ mesti ramai yang sudah tahu income from Internet tidak kurang lumayannya. Some expert still believe Internet adalah lubok emas zaman modern. Asal kita rajin, diging and work hard to find the ‘gold’ confirm akan jumpa. So, ramai member-member ask me to reveal how much I got from this blog, and other blogs I manage. Kalau close friend tanya memang aku suka nak beritahu, since I hope I be able to motivate them. Although tak la banyak mana, but still money minded society like ours akan terbuka mata juga walaupun cuma seringgit. Jadi, member-member rapat dengan aku memang dah tahu berapa banyak aku dapat on average monthly from my online activities. Aku tak namakan online business, since aku tak buat apa-apa business, just running quite number of blogs and sites.

Ramai so call online entrepreneur takut nak expose income mereka. Terutama bloggers. They afraid reader akan salah anggap. Reader akan dengki dan seterusnya tidak visit lagi blog mereka. Only those yang betul-betul berjaya dan famous sahaja dare to do so. Tapi aku tak peduli, lantak la korang nak salah anggap ke, nak marah ke, nak dengki ke, nak merajuk ke. That’s beyond my control, your own choice.

My income just from local online advertisement firm, Nuffnang and internationally known, Google Adsense.

So, without further ado…. Print screen from my Nuffnang and Adsense page for everyone to view.




Click on both picture to enlarge and see the numbers kalau tak berapa jelas kat sini.

Harapnya member-member aku yang bertanya dah puas hati dengan paparan aku tu. Kalau ada yang belum click sebab korang memang jenis yang lansung tak busy body. Tolong click juga, dapatkan figure tu. Kagum kejap dengan kedasyatan aku. Kalau still malas nak click, biar aku besarkan gambar tu kat sini, just part angka tu sahaja.

Nampak? Ribuan Ringgit Malaysia dan ribuan US Dollar tu... Impressive kan?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Ok... honestly. Aku takde idea nak berblog. Aku busy pasal kerja dan pasal nak isi rumah sewa yang still kosong. So, I have to admit it is a lame joke from me. Atas tu memang lah bukan print screen dari page Nuffnang dan Adsense aku yang original. Aku dah edit. Tapi bukan dengan Photoshop atau apa-apa software edit gambar. Aku belum khatam lagi ilmu edit gambar. Ada member bagitahu aku trick nak edit laman web milik orang lain. Bukan juga maksudnya edit yang kekal, itu hacking namanya.

Ok, kalau yang dah tahu tak pe lah. Kepada yang belum tahu, payah sangat aku nak terangkan, korang try lah sendiri.

1. Pergi mana-mana laman web.
2. Lepas habis load page tu, tulis perkataan yang warna merah ini kat address bar di atas tu.

[javascript:document.body.contentEditable='true'; document.designMode='on'; void 0]

3. Click 'enter'.
4. Editlah mana-mana part dalam page tersebut.

Aku try dengan Firefox boleh, dengan I.E boleh, dengan Google Chrome pun boleh. Lain-lain browser tak pasti la pula.

Selamat mencuba.

13 comments:

ramonez said...

fuhhhh...dahsat..kagum aku

Fid said...

kagum kagum kagum

rose said...

hahah..tipah tertipu..
terkejut gak tgk figure tu tadi..banyak tuh..
kene tipu upenye..hhahahahha...

Kuey-san said...

bgs...bgs... mmg best. mekaseh la incey akubetol. dah guna 'ilmu' menipu tuh tuk usik adik n mak. ahahhaa..

neewa76 said...

tbesar bijik mata jap...last2 kne tipu..hangit tul ko ni..heee...

lankapo said...

heheh trik lama ni..

klu macam tuh punya income, takkan member sanggup naik bas nak save duit kawin hehe

dZuHRiAh said...

for a slight second, aku rasa cam nak pensan.. nasib ler tak pensan..

Bunga said...

wa..kagumnya aku ngan mr right..
sanggup naik bas g keje sbb nak simpan duit nak kawen?
bagus bagus...mesti wife ko bangga kan ngan ko...

selamat pengantin baru..sori lambat wish..
semoga kekal ke akhir hayat..
Amin.

Mr. Right said...

ramonez & Fid,
Korang bergurau kagum ke atau korang tak perasan ini gurauan?

rose,
Hehhee...

kuey-san,
hahaha.. usik2 dah le, jgn sampai menipu yg serius.

neewa76,
hahaha... terbeliak biji mata ye... ish..ish..

lankapo,
Yela, income aku mmg tak byk mana, pecah kepala nak planing bajet. But, aku tak rasa naik bas as a very big sacrifice. Sebab seriously aku tak rasa ianya susah pun. Maybe orang yg level tinggi2 macam kau rasa hina la naik bas, but for me seriously nothing. Seronok...convenient...

dzuhriah,
Hahaha.. wah, tgk income org tinggi leh pengsan ye.. ish..ish..

bunga,
Takde ahh... naik bas tak susah pun. Duit yang disave pun sekejap je habis kat tempat lain. :)

Crazyfool - Make You Crazy And FooL said...

hahahaha... terkejut bila tengok begitu banyak.. hahaa

dotageeks said...

That's a lotta cash
howd you do it?

Anonymous said...

miszkiah..
jap, cm ne ko buat weh..??
aku pun nk gakkkkkkk..

The Malaysian Explorer said...

Thanks for sharing the great tip.

For those who want to find out more about earning money from the internet, have a look at this no nonsense free course

Everything You Need to Know About The Internet To Earn A Living From It



==================
Visit Malaysia Facts for quick facts and interesting information about Malaysia.

Visit About ME Page for quick facts and interesting information

about The Malaysian Explorer.

Total Pageviews

. page counter