Wednesday, October 29

Poll Result (Sukan) and New Poll (Media)

Macam biasa, aku stopkan poll lama aku create poll baru.

Result from previous poll.

Macam mana tak kuat pun pasukan bola kita, orang Malaysia still prefer soccer compare to other sports.


Aduhai... ciputnya bajet untuk bersukan. Takkan tak ramai yang jadi member gym or mana-mana fitness center kot.

Memang ramai minat Nicol... cuma 47% minat others tu. Siapa agak-agaknya. Ermmm.... Takkan Indra Putra atau Watson Nyambek kot...

Sorry, my mistake. Aku lupa letak RTM or TV3. Mesti kalau follow rancangan highlight Liga Malaysia atau rancangan Scoreboard.

Memang ramai kenal Hasbullah Awang. Mamat ni dah macam VIP. Kalau pergi stadium, aku nampak dia hang out dengan VIP je. Bertepuk gurau senda dengan kerabat diraja, dengan pak-pak menteri. Memang otai... Aku rasa kalau suruh dia jadi manager team bola pun dah boleh dah. Ilmu dia pun tak kurang hebat...


Since tengah bercerita pasal sukan, aku nak bagi quiz sikit. Simple kuiz pasal EPL or Barclays Premier League (BPL). Soalan pasal current event je, aku pun tak pandai sejarah bolasepak mat salleh.

1. Which team belum kalah lagi for this year BPL?

2. Which team managed to broke Chelsea 86 matches unbeaten home record?

3. Which team with most win after 9 BPL matches?

4. Siapa top of BLP table now?

Hehehehe......



(Hopefully tonight Liverpool akan beat Portsmouth, kalau tak esok teruk aku kena kutuk...)



Warning!

Joke aside, kepada mamat yang tinggalkan komen ini:

Tolong hentikan kerja-kerja bangang kau. Bertindaklah secara jantan. Jangan nak pekena orang lain dengan menyusahkan orang yang tak terlibat. Bodoh! Kalau tak puas hati, pergi jumpa terus. Kepada bloggers lain, sila check komen sebegini, aku search phone number tu memang mamat tu tinggal komen sebegitu kat banyak blog.

To Dr. Voon, I'am very-very sorry. I will extra carefull next time with readers comment.

19 comments:

en nordin said...

hasbullah awang??? kalau dia ulas budak2 main guli pun boleh jadi menarik

neewa76 said...

mne poll baru ko..baru nak tegur pasal comment c giler sex tu...bodoh la org tu..

rose said...

hehe..sonoknye dia..
kang kalah sedih la tuh...:-P

unicorn said...

liverpool mng lg smlm..hahaha. ko x pegi stadium ke final pestabola aritu? aku carik gak kot2 ade nmpk ko

My Girl @}--- said...

wah
lawanye header baru
mesti bengkak je supporters kelab lain..hahaha

hasbullah awang is the best.

syasya said...

ala...
sekejap jer liverpool kt ats...
still ad time chelsea beat it and be the top of the league...
nyampah...

Anonymous said...

chelsea??
liverpool??
Man utd??

semuenye hampeh...

actually leh teke kot team hape yg aku sap0t...

jeng..jeng..
yeah THE GUNNERS...
tapi aku tau 4 team yg aku list nie..ade kelebihan msg2..

meh aku explain kebosanan team2 len..hehe

MAN UTD

name ckup besa dlm football dunia..club top 5 terbaik dunia setiap tahun..jarang habis session tanpa cup..research world's club supporters shows man utd club plg byk influence represent 0.055 percent dr penduduk dunia........

x borink ke manusie2 yg sap0t man u ni ntah ke sap0t team ni sbb play safe..

aku borink dgn supporter man u nie..sbb bongkak n irritating..x boleh dikritik langsung mcm la team depa ni dpt award "the most perfect team in football history"same je player depa..

g pun f.a england sendri 50%>> boards man u..tu pasai ronaldo baring je dkt D box sure dpt penalti..

LIVERPOOL

team ni agak average but legendary team..the most succesful club 1970 - 1990,the most top scorer in the bpl history pun dtg dr cni..ian rush 346 goals in history aku jamin takde sape boley beat..
..lepas tu hampeh..ape yg bleh dibanggekan champion league yg depa menang je...BPL??..keras udah tggu since the last depa menang titleship tahun 1990..(aku br 2 taw0n 0n that time)..
frontline depa aku akui top 3 dlm BPL..brape jauh depa leh pegi..c0z libepul ni ade penyakit unconsistance in the middle of the league..

CHELSEA

one of the team br up..rekod tak brape gempak..tp financial die strong..believe it or not..the most supporters chelsea saki baki penyokong man utd..buat r survey n bleh tanye syasya at the top komen ni kot..tak pun buat survey team ape yg syasya sokong 5-6 tahun lepas..hahak..nonsense chelsea..g pun chelsea ni money factor club..org dh buwink dgn man u register chelsea..

ARSENAL

ntah nak kate rekod bag0s,player well known,club kaye,influence kuat..semue out dlm listing..tp youngsters spirit n corak game yg depa men mmg len dr team len..yup arsenal is develop team..leh kate mcm rumah x ciap gi..aku juz bley bangga dgn rekod tanpa kalah arsenal in 38 bpl games tahun 2004 n depa menang bpl cup at that time..tp mr wenger ni kdg2 bleh tahan sengal x m0 beli star player..jimat le katekan..

whatever reas0n..tiap team ade2 influence n supporters msg2..respect others team n majulah sukan utk negara..adio0s

Anonymous said...

apa la yg mamat kat atas aku ni merapik post.. mana ada session bang oiii, season laaa oiiii.. perabih study dlu baru nak mengomen.. aduiyaiiii

tapi kann, tapi kannn, antar SPURS jekkkkk kasik setel.. hahahahahaha

hakkk tuiiiiiihhhh, yeahhhaaaa..

lupakan aje lerrr angan2 mat jenin teman turrrrr

Anonymous said...

Harry's Hotspur sinks Reds

opsssss

lalala.Inc said...

adoii...
neh dah bkak citer sal bola laks...
emmmm...
kalo sal dak lipasfool, sile2 dok kat atas dulu...
kami man u memang macam tuh tiap2 opening season..
aku lagik ske tengok end of season...
lalalalala...
emmmm..
untuk the gunners punyer supporters plaks...
toksah ler nak blagak tak tentu pasal...
ngan hull n stoke pon kene...
wakaaka..
ader ati nak lawan ngan man u and lipasfool..
wakakakkaa....

Anonymous said...

alop...

hantar spurs jugak hancur unbeaten run lipasfool...kuang2 arsenal seri 4-4..

Anonymous said...

weh shaper yg komen mcm expert sgt kt ateh ni..aku rase shebby kot..pasal die kan minat team asengal n team selipes kan..ngaku je laencik shebby

lankapo said...

bro,

sorry lah the moment ko wat entry belagak ko jerk, Liverpool kalah atas jaringan sendiri si Caragher dan gol kuis dari Plychencko.

What happen to Arsenal ? Silap2 Hull main Piala eropah thn dpn hehe

abikhsan said...

Salah satu sebab aku suka baca blog ni ialah empunya blog tak kisah walaupun komen off topic. Cuma kekadang ada reader baru yang terasa kalau team dia kena kutuk (kutuk team orang takpe pulak..)

Balik pada komen kengkawan kat atas, maka aku pun gatal tangan la nak mengetuk keyboard, itu pun selepas MU berhempas pulas earn 3 point dengan Hull.

Buat ano, pada aku player Arsenak memang bagus tapi every year asyik puji 'team yang sedang meningkat naik dengan purata umur pemain 18 -23 thn' apa kes.... Setahun atau dua tahun puji mcm tu OK la tapi dah 5 tahun asyik statement yang sama aje, boring jugak. Bukan team meningkat naik tapi team mandul. Bak kata beberapa orang kuat ex-Arsenak, despite player muda yang bagus, team still need the senior player. Tapi AW masih bongkak walaupun kehilangan player sebab bersara atau transfer i.e Patrick Viera, Robert Pires, Denis Berkamp, Ljunberg, Tiery Henri etc kata team still boleh progress.

Bagi Liver'fool' pulak sejarah telah katakan team yang paling tak konsisten during mid of the season.

Walaupun aku penyokong MU, aku rasa agak susah MU to clinch hatrick for BPL this season bila lihat kekuatan Chelsea. Cuma boleh harap for UCL coz mempunyai player paling senior dalam UCL.

Setakat fight for Carling Cup or FA, bagi je lah kat team lain...

marrang nung! said...

salam...
bior la budak ni nak citer panjang2 pasal bola...
budak baru nak naik...
liverpool menang epl tahun 90 tu pun baru umur 2 tahun...
masing2 boleh bagi pandangan kan...
tol tak en. aku betul?
anyway...
still....
you'll never walk alone...

neewa76 said...

aduh2...x tau satu pun pasal bola..tgok je time final..sape menang aku sorak,sape kalah aku komen la ckit2...heee

Mr. Right said...

en. nordin,
Dulu aku penah dengar dia ulas perlawanan gusti kat olimpik. Walaupun aku tak faham cam mana game tu, tapi still mcm best je cara dia ulas.

neewa76,
Voon tu call aku dan minta aku delete komen. Sebab ramai call dia minta khidmat sex. Hahaha.. kesian.

rose,
Dah sedih pun... hehehe..

unicorn,
Aku pergi. Sakit jugak lah tekak menjerit-jerit.

my girl,
Hahaha.... Saje bagi supporters lain geram sikit ngn aku.

syasya,
Hehehe.. memang betul pun sekejap je. Tapi nanti naik balik.

Ano 1,
Aku setuju dengan kebanyakkan points ko. Aku seronok tengok orang komen panjang2, kalau teringin aku leh jadikan satu posting. Betul, majukah sukan untuk negara...!

lalala.inc,
M.U memang sial. Camana teruk pun start season, ending nanti mesti mencabar title juga. Sakit tul hati aku.

ano 2,
Nasib takde la... (alasan standard).. hahaha...

ano 3,
Hahahaa.. bior lah. Idea mencurah-curah. Apa salahnya dia berkongsi. Kan En. Shebby. Tapi Shebby minat Spurs lah.

lankapo,
Aku tahu Liverpool takkan lama dok atas. Players takde pengalaman dok atas selalu. Hahaha.. Sebab tu aku post belagak cepat2. Arsenal pun kena beli player mahal2 kot.

abikhsan,
Betul. Lama sangat Arsenal dilabel sebagai team masa depan. Bila dah tua je, player tu akan berambus. Dah macam club2 Holland, France la pulak rasanya.

marrang,
Betul2... aku minat Liverpool pun sebab arwah abah aku yang ajar. Dia asyik cakap Pool power sejak aku budak2 lagi. Dah besar susah nak ubah.

neewa76,
Tak syok cam tu. Pilih la satu team. Baru meriah sikit.

aZRoy said...

arsenal since 2006 especially, dimomokkan oleh mereka2 sebagai team muda harapan nusa bangsa. ini lah team yang akan menggoncang persada bolasepak england dan eropah. hahaha, hasilnya adalah kokokan separuh jalan. (wenger, please amek air semayang dan tepuk pipi anda supaya anda tersedar belom terlambat untuk ubah polisi pengambilan player senior) -> alexi sengkoil plis jgn terasa

but then last season, the red devils (when some say worst start or the end of AF era) with the superior management from AF and CQ, benar2 melihat tertawa team2 seperti chelsea, arsenal dan tidak lupa yer liverpool dari atas persada eropah. (sory ya blog owner, aku rasa belom terlambat utk show off dabel ecifmen last season) huahuahuahua

glory glory

SyDen said...

Kan dah kalah...ahaha..takpe EPL masih panjang lagik.

Interesting fact:- team aper yg ada player ENGLAND kat setiap position? Xyah ckap lah, Man. United laa....

Total Pageviews

. page counter