Tuesday, November 25

Keep Off Grass

Tahu tak ini sign apa?


Itu adalah signboard amaran supaya orang tidak pijak rumput dan seterusnya merosakkan rumput carpet yang cantik disana.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Yeah... right....!

Satu lagi gambar yang boleh dikategorikan sebagai 'only in Malaysia'. Sebab memang tabiat orang kita sahaja yang tidak suka ikut peraturan-peraturan picisan sebegini.

Hehehe....aku takde idea dan takde masa nak tulis posting. Gambar tu wife aku snap masa kami pergi tengok A1 race last Sunday.

Kalau ada yang perasan, aku add widget baru kat sebelah kanan tu. Aku menjemput kawan-kawan kat sini chat YM dengan aku. Kalau aku boring-boring kat office boleh lah ajak berborak. Ramai member-member YM aku sekarang busy kumpul duit, takde masa nak berchatting. Harapnya ada member-member kat sini yang sudi berchatting dengan aku menggunakan Yahoo Messenger. Sorry, aku tak reti guna lain-lain chatting platform.




Kalau nampak aku 'online' jangan segan-segan untuk tegur aku. Kalau rasa malas nak click benda tu, boleh add aku manually, ini I.D aku: xxxxdoodxxxx (at) yahoo . com


P/S: Poll kat sebelah tu dah cecah 100++ responses, esok atau lusa aku akan create poll baru. So, sesiapa yang belum participate cepat-cepat lah ambil bahagian.

9 comments:

-s-o-f-t-i-e ~eross~ said...

erkk..kitaorg pun pegi jugak tengok A1 tuh...hmmm..Malaysia kan boleh land...so boleh la atas rumput cantik nk bukak meja makan untuk pengunjung2 A1 tuh...Malaysia Boleh!

Mr. Right said...

-s-o-f-t-i-e ~eross~,
Tak sempat siap posting dah komen dah. Pergi jugak tgk A1? Tiket free dari mana? Hehehe... takde sapa beli tiket A1. Mat Salleh je kot beli. Aku dapat tiket untuk Army, siap bagi free lunch lagi tu.

@tune® said...

Malaysia oh Malaysian!!
susah nk educate org nih...
taau mane derang dpt siap kerusi bagai..

zaki said...

Papan tanda tu buat hiasan je kot, Dood.

Siap dgn bangku meja lagi tu, klu ye pun, tutup la dulu papan tanda tu. Buat malu kat tourist. Tak pasal2 masuk akt fail.com lak nnti

syasya said...

i one of the good
malaysia citizen...
tq...

Anonymous said...

yup...correct wor..
Malaysian people are so not educated.
it happened to me last time, when me and friends went to the night safari in taiping zoo. it SOOOOO obvious that there is a sign saying that u CANNOT use the flash if u want to take a photo.but there is one MALAY couple who ignored the sign.so i INFORMED them because they sort of don't understand the sign.and their feedback is.."orang lain pun buat..."..well..there u go..uncivilised people..
and the other case..people who don't understand "non-smoking area" but STILL fill-in their lung with all those toxicated stuff..good job Malaysian!!!!

- the real Ipoh lads-

rose said...

Aahahha..kelakor kan demer ni..
ade ke letak meja tu kat tempat yg ade sign tuh..
lahai..pelik tapi benorrr..

neewa76 said...

haha..mmg macamtu kan..letak signboard besar2 dilarang buang sampah tapi kat situ lah sampah berlambak...

Mr. Right said...

@tune,
Peniaga tu yg sediakan kerusi.

zaki,
HAhaha.. betul, nanti aku nak hantar ke fail.com lah. Glamer sikit M'sia.

syasya,
Cewah.. ye ke good citizen ni? Hahahha...

ipoh lads,
Better ask Zoo tu ban je camera, puas hati.

rose,
Maybe dorg tak pijak rumput. Lompat terus atas kerusi.

neewa76,
Sebab signboard jgn buang sampah selalunya letak kat tempat yg mmg strategik utk dibuang sampah.

Total Pageviews

. page counter