Wednesday, January 7

Poll Result (Reunion Sekolah) and New Poll (Tahun Baru)

Jarang-jarang aku busy awal tahun. Selalunya busy akhir tahun je. But sekarang kesibukan itu sambung terus dari hujung tahun ke awal tahun. Aduhai...

Kalau sesiapa dalam bidang broadband ini mesti tahu initiative kerajaan for broadband panetration di Malaysia. In summary, kerajaan mahu end 2010 50% of Malaysia household ada servis broadband. Broadband tau, bukan Internet. Jalur lebar… bukan jalur yang kecil (dial up, hotspot, wifi, etc) dan yang dikira adalah household, bukan office user, campus, mamak stall, etc. Current figure around 20%. Even Kuala Lumpur pun baru slightly more than 40%. Bayangkan betapa jauh lagi nak kena usaha. I believe most players dah push panic button. Takut...takut. Kalau kerajaan bagi target kat semua ISP, then sesiapa yang gagal reach target akan ditarik balik lisence, how? Fuh! Gilo....


Ok... biasalah, kadang-kadang aku suka merungut pasal kerja sekejap. Saja nak bagi korang 'kenal' aku sikit. Enough... nanti boss marah or orang menyampah.


Back to posting title, aku dah lupa pasal poll yang aku buat last month. Dah reach 100+ responsed. Jadi aku gantikan dengan poll baru.
Kalau sesiapa berminat boleh la check result poll lama. Panduan kepada sesiapa yang nak arrange reunion untuk member-member sekolah. Tidak seperti biasa, aku rajin sikit kali ni. Aku buat pie chart.


1. School reunion (40-50 people) paling best buat di....

Totallt agreed. Tepi pantai memang best. Macam-macam aktiviti boleh dibuat.



2. Bajet yang sanggup dibayar, per person...

Aku create poll tu masa petrol tengah mahal. Hahaha... Kalau tanya sekarang maybe ramai yang sanggup bayar more than hundred kot. Kan?



3. Berapa lama?

Fuh... ramai yang nak event sehari je ye. Ermmm... puas ke? Ada yang sanggup few hours je? Alahai... nak catch up pun tak sempat, apatah lagi nak jual MLM or minta tolong promote blog, kan? Hahahahha.....



4. Kalau dijemput, nak pergi?

Aku paling benci yang 14% tu. Apa kejadahnya nak bergantung kepada kedatangan? Kalau ramai tak datang so, kau tak nak datang ke? or kalau member-member rapat tak datang, kau pun tak nak join? Come on la... zaman budak-budak dah habis. Ingat kau too cool to mingle with nerd friends? Ntah-ntah budak nerd tu sekarang lagi berjaya dan lagi cool dari kau.

Aku dah buat poll baru. Mungkin sedikit terlambat sebab aku tanya pasal tahun baru dan tahun lepas.
Kalau rajin silalah participate.

Kalau aku tak reply email, tak jawap komen, tak layan YM sorry lah ye. Aku banyak kerja sikit. Next week free kot.

9 comments:

MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

salam

harap dpt exchange link
www.myadha.com

terima kasih

ADHA

-s-o-f-t-i-e ~eross~ said...

uishhh...dlm bz sempat ber 'pie chart'....hebat...

Anonymous said...

Bizi kerja ke bizi tidor?

Hehehe. Jgn marah ye mr. right.

neewa76 said...

hai...
im back..masih kje tmpat sama lg..heee..nyawa aku kat cni lg...aku x blh tgok poll tu..knp ek..tulun! tulun! tulun!

StormX said...

aiseyy
apesal posting ko makin bosan aa

zaki said...

Haha Dood, rajin ngko buat poll.

Btw, apsal ngko tak enablekan comments style mcm wordpress. Kan Google dh release bulan 12 haritu.

syasya said...

wahhh
rajinnya....
buat mcmne tue?

sgt la x ske g reunion2 nie...
bosan...
semua org nk cite gempak2 jer...

cite yg x gempak x plak ckp...

abikhsan said...

Off Topic,

Mr Right tak nak komen ke EPL last game where Liverpool and Chelsea dropped 2 and 3 points while team Mangkuk earns 3 valuable points...!!!

Tapi takpe, Barnitez kata happy with the performance and we are at the fantastic position now... he he he he...

Dulu kau kata Liverpool boleh menang EPL asal Ronaldo patah kaki now kau kena betulkan statement kata Liverpool boleh menang kalau Gerald tak masuk lokap...!!! Contribution Ronaldo dah tak sehebat mcm last season... ahaks...

Mr. Right said...

adha,
Nanti ye. Aku busy sekarang.

softie,
Hehehe... carta pie tu kejap je buat. 5 minit je tu. Lagipun kalau org lain nampak, dorg ingat aku tgh buat keja office.

ano,
Dua2.

neewa76,
Kenapa takleh tgk poll?

StormX,
Sebab aku terima pembaca yang semakin bosan macam ko! Hahahha...

zaki,
Aku malas lah... Ada perasan hari tu. Rasa cam nak buat. Pastu malas. Suka dengan setting sekrang. Maybe later la kot.

syasya,
Buat pakai Excel. Hahaha.. standard la, semua org nak banggakan diri.

abikhsan,
Aduhai... betul la aku ckp. CR tak injured ada chance m.u menang EPL.

Total Pageviews

. page counter