Friday, January 16

Warna-warni Kuala Terengganu

Update (18 Jan):

PAS menang! Majority meningkat ke 2631. Alangkah malunya Najib dan rakan-rakan.

Semalam Malaysiakini reports....
Deputy Prime Minister Najib Abdul Razak has just arrived at Terengganu's Menteri Besar residence, where only a few BN supporters were seen. BN has organised a 35-table buffet dinner outside the building but most of them were unoccupied. Najib is expected to call a press conference soon.
Hahahhaa... kesian...kesian. Tu la, lain kali jangan berkempen dengan gaya angkuh dan sombong.


Original Posting

Sempena pilihanraya kecil Kuala Terengganu


















Click mana-mana gambar untuk paparan lebih besar dan jelas. Aku tak letak watermark kat gambar-gambar tu. Sesiapa nak guna, silakan. Kalau rasa nak creditkan ke blog ini dialu-alukan.

Aku perhatikan blog-blog pro pembangkang semuanya letak gambar banner-banner PAS, dan dalam media massa semua tunjuk banner BN dan UMNO. Aku rasa kalau ikut banner dan bendera memang BN lagi meriah. Banner mereka lebih menarik dan mencuit hati.
Walaupun memang ada yang aku menyampah, macam statistik dan gambar pemimpin yang diperbesar-besarkan. Barisan Nasional memang bersungguh nak menang, semua menteri turun. Aku sempat jumpa beberapa menteri melepak di kedai kopi dan di surau. Najib pun khabarnya duduk sana hampir 2 minggu. Diharapkan pengundi di Kuala Terengganu akan membuat pilihan yang bijak.

Selamat mengundi...!

12 comments:

HaTiFi said...

En AkuBetul x balik KT ker??
Pn Ros KT kan??

pe2pun slmt cuti CNY (ucapan awal)

abikhsan said...

PAS memang dgn majority more than 2000 undi. Masa PRU lepas BN menang dengan 600 undi while undi rosak 800 over. Camno tu......

Yang menang tu sila tunai janji kat pengundi.... ya tak kira parti apa pun... nanti jenuh nak menjawab at 'sana'...

p/s MU clinched top place in EPL for at least 48 hours.......

Anonymous said...

Ye ye menang...



Joe Scapula.

P.E.M.A.N.T.A.U said...

TQ

Melawat blog saya.....

Rakyat telah bersuara!!

zali said...

gemuk...

tu bagi memastikan sentiasa menang ke

seni lambat pancutan tu

hu hu..

aZRoy said...

selit sket, selaen itu, boleh la di conclude kan bahawa, askar upahan pilihanraya ameno si Ezam tu juga dah tak relevan sebagai modal kapital tuduhan kepada PR. Maka dengan segala hormat yer, beliau boleh berangkat pulang ke Indon, dan sila bawa bersama2 maruah murah anda.

Eh, Berba just clinched top placed for the red giants, opss, i mean the the red devils.

(arrrr, tak sabar tunggu sgor lawan perak kat ipoh) kunun2 perak taun ni ala2 youngster cam arsenal arrr, kekekekekek

amoi said...

meriah betul ek...

salak dimana? salak di LEPAR said...

hehe, BN (barisan najib) kalah lagi.. sapa nak jawab tuh.. banyak dah yg dilabur..

bob, man utd dapat rampas takhta EPL dua hari (mintak2 ar sampai abis season)

abikhsan said...

Buat aZRoy, ada pembetulan sikit, Tim Cahill late equaliser put The Red maintained at second spot of EPL.... (yang ni bukan Red Devils.. Tapi The Red)..

aZRoy said...

yeahhhh, maintained top spot

Faizal Zakaria's Blog said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mr. Right said...

Hatifi,
Tak balik lah. Dah balik minggu sebelumnya. Dah rancang cuti awal2. Tak berbaloi rasanya nak balik sekali lagi. UMNO pun takde niat nak sponsor.

abikhsan,
KEsian aku tgk wajah sedih Najib bila tau BN kalah. Sama mcm sedihnya muka aku bila Berbatov score malam tu. Hahahhaa

Joe Scapula,
Sapa menang? PAS ke Calon?

pemantau,
Sama2. Dah lama dah rakyat bersuara, pemimpin je pekakkan telinga.

zali,
Uiks... sapa berani kutuk aku gemuk ni? Celaka lah kamu...

azroy,
Ezam sememangnya tidak relevan. Tapi aku harap betul jangkaan sesetengah org yang Ezam dan Anwar ada perancangan sendiri.

amoi,
Org pantai timur mmg suka berpolitik. Sebab tu peratusan keluar mengundi besar kat sana.

salak,
Wah... komen semata-mata nak sentuh pasal m.u ke? Cis...

abikhsan dn azroy,
Aku dah jawap di posting hari ini. Hahaha...

Faizal Zakaria,
Sorry. Aku terpaksa delete komen ko. Terlalu banyak iklan. Aku memang benarkan iklan, tapi biarlah disertakan dengan komen yang jujur dan ikhlas. Ruangan komen aku bukan bulletin board. Harap ko faham dan tak ambil hati.

Total Pageviews

. page counter