Sunday, March 15

Old Toilet - Theater of Clowns


Kawan-kawan nasihatkan aku, kononnya blog aku ni dah makin popular, jadi aku tidak lagi boleh tulis benda-benda yang kecil, isu-isu tak menarik, dan terlalu peribadi. Konon-kononnya aku kena jaga standard blog akubetul.com. Hahahaha….! Partly I agreed with their advise, aku pun tidak berpeluang lagi buat posting daily, tiada masa nak follow dan komen pasal isu semasa yang remeh temeh. Sebab itulah juga aku tidak bersungguh bercerita selepas Liverpool belasah Real Madrid in mid week Champ League match.

But last night totally different scenario. Mangkuk kena belasah 4-1 dengan Liverpool. Hahahaha… Blogger-blogger mat salleh ramai yang buat lawak konon-kononnya mereka baru lepas turun dari ceiling rumah yang pecah selepas melompat kegembiraan bila Liverpool belasah Real Madrid, dan semalam sekali lagi mereka terpaksa repair ceiling.

News Flash:
Liverpool beat arch-rivals Manchester United 4-1 at Old Trafford to keep their English Premiership dreams alive. – The Times

Liverpool breathed fresh life into their Barclays Premier League title dream with a deserved 4-1 crushing of 10-man Manchester United at Old Trafford. – Press Association

Liverpool revived their ambitions of claiming the Premier League title in remarkable fashion as they humiliated champions Manchester United at Old Trafford. – BBC

Liverpool came from behind to hit four goals at Old Trafford and reduce the gap at the top of table on a miserable day for the champions who also had Nemanja Vidic sent off. – Goal.com

First Real Madrid, now Manchester United. Liverpool arrived at Old Trafford dreaming of giving their title charge CPR. What they managed was a rout so comprehensive, so humiliating that by the end it was little less than resurrection. – Telegraph.co.uk

Liverpool rekindled the Premier League title race on Saturday with a 4-1 mauling of leaders and bitter rivals Manchester United at Old Trafford. – Yahoo! News

Liverpool hauled themselves back into the Premier League title race in the lunchtime kick-off, crushing 10-man Manchester United 4-1 at Old Trafford. The Merseysiders battled back from a goal down to defeat the league leaders in clinical fashion. – Football365

Gerrard's Camera Kiss

This is the biggest Liverpool win in Old Trafford in more than 70 years! Even during Liverpool domination of the league in 70s and 80s they never belasah Mangkuk sebesar itu. In 1936-1937 season mereka kalahkan Mangkuk 5-2, but pada aku 4-1 is more compelling scoreline, kan?


I do not care if Mangkuk clinch all the title this season, tak kisahlah Cup bawah umur 12 tahun sekalipun, kepuasan mengalahkan mereka twice dan membelasah mereka di tempat sendiri memang best gila. Mereka boleh menang semua league game dan clinch the BPL title, pergilah conquer Europe dengan menang Champ League, dapatkan lah Piala FA, tapi kalau fans Mangkuk belagak dengan aku aku boleh cakap…


WE KICKED YOUR ASS IN YOUR OWN BACKYARD!

MUAHAHAHAHA….!

19 comments:

salak dari lepar said...

Balas dendam nampak encik akubetul setelah seringkali jadi kecaman dan sindiran di opis.. hehe.. Aku dendar game malam tadi liverfool main best giler.. congrate..


p/s: nasib baik aku tak tengok game tu.. sibuk dengan gelaran yg baru.. hehe.. jangan lupa datang lepar kuantan..

aZRoy said...

hahaha

(reason terbaek tuk tidak dapat clinch any cup)

piye said...

hahhaaa.puas ati aku tgk manu kene belasah.sunyi sepi je pagi isnin ni tak dengar dah suara2 fan manure yang sblm ni gah bercakap2 nak belasah liverpool..ape2 pun arsenal belasah blackburn 4-0...and beautiful skil n goal from arshavin..hahahah

teek said...

i share your sentiment la dood. MU can go ahead winning the title but nothing's better than the overated got trashed.

rose said...

sonok tgk MU kena belasah teruk. Terlompat2 laki aku depan tv....baby lam perot pon same2 lompat..hahahaha...

tak menang liga pon takpelah..janji MU kena belasah teruk ngan liverpool..diam tak bersuara penyokong MU kat ofis aku ari nih..hahahah..

abikhsan said...

"I do not care if Mangkuk clinch all the title this season"

Ha ha ha ha ha ha.......

Nasib baik takde mangkuk tandas mat salleh yang pecah....

bojed said...
This comment has been removed by the author.
bojed said...

Aku rasa sejarah yang lagi menarik dari mangkuk 1 liverpool 4 2009 kat old trafford ialah masa Arsenal menang title tahun 89 kat anfield.

FA Cup Liverpool 1 Arsenal 3 & Carling Cup Liverpool 3 Arsenal 6 yang mana kedua2nya berlaku di anfield 2007 pun menarik juga.

Apa2pun tahniahlah berjaya malukan mangkuk kayutd. Senyap sunyi inbox handphone aku.

Anonymous said...

gi mati la kalau kenal belasah sekali pn.
tu aku leh cakap tu ayat penyedah hati fan2 liverpol bila kata,
'tak menang epl pn tahun ni,janji dapat belasah sudah' .
tu je yg aku tak abis2 dgr pasal fan liverfool nya ayat sejak hari tu..belasah kena belasah beb,
janji epl dah dalam tangan yg perlu hanya perlu utk konsisten tak kena belasah macam macam dgn team fool yg dah tak berapa fool sekarnag.. haha :D

Bunga said...

Nasib baik mlm td ada siaran ulangan.
Masa LIVE ari tuh anak beranak aku sebukk nak tengok AF
Haru la depa nih..

Syok ar tgk Mangkuk Tandas kena belaasah ngan Pool. HakHakHak. The best game ever. Si Ronaldo kangkang tu harap duk sibuk sepak penalti jela if nak menang pon..hakhakhak..

=))

Delaila said...

Bapak aku cakap, team liverpool la yang paling hebat. Masa dia muda2 dulu pun, team tu yang paling digilai.aku pun minat team ni dari kecil lg.

yes yes..go go go liverpool.

love u torres..;-)

YNWA

Anonymous said...

hahaha...

hahaha...

hahahahhaha...!

dari malam sampai ke siangnya aku pakai jersi.

Pakdi The Kop
http://pakdi.my

Kujie said...

hahahaha...kita sama team...anak beranak kak jie mlm tu pakai "meyah"

Mr. Right said...

salak lepar,
Liverpool main takde la best sgt. Biasa2 je, M.U yang bodo.

Tahniah sebab dah jadi suami org.

azroy,
Betul. Alasan paling best. Walaupun tak menang cup, tapi berjaya belasah bakal pemenang cup. Hehehhe...

piye,
Arsenal harap main je cantik, tapi tak selalu produce result. Hehe..

teek,
Damn true. Puas gila2. Teek, ko bukan minat Ronaldo ke? Hehehe...

rose,
Hahaha.. melompat rasa mcm org Liverpool la pulak.

abikhsan,
Ada kot. Mangkuk tandas kat Old Toilet, sbb fans panas ati. Fans M.U ari tu blah awal ye. Sedih gak tgk, ingatkan semunya die hard fan.

bojed,
Alaa... Liverpool ngn Arsenal feel lain la bro. Arsenal tak setaraf ngn Liverpool dan M.U. G la ajak Chelsea ke, Man City ke...

ano,
Apa guna menang BPL kalau tak boleh nak belagak ngn fans Liverpool? Dok simpan cup dlm cabinet je lah.

Bunga,
Apa la bestnya AF compare ngn Liv-Mangkuk.

Delaila,
Aku pun kena pengaruh arwah abah aku jgk, sebab tu support Liverpool.

pakdi,
Aku tak jumpa jersey yg muat, kalau tak aku dah beli semua kaler. Ada rezeki nak pegi sana cari yg saiz mat saleh. :).

kujie,
Pakai merah sebab support Liverpool ke atau support redmummy? Hahaha... ops!

aZRoy said...

siol, oi aku die hard mufc laa, demitttt

syasya said...

hahahhahahah...
tahniah man u atas
kekalahan
memalukan
di old trafford...

saya mengambil gambar
dari blog anda..

teek said...

yg ko sibuk nape? :P

Anonymous said...

Betul ke cuplessfool kna belasah terok semlm

Anonymous said...

Haha liverfool kna gulai kampong 6-1

Total Pageviews

. page counter