Friday, June 4

Kaunter Drive In

Dulu... dalam posting aku pasal benda-benda yang aku harap diwujudkan atau diperbanyakkan di Malaysia, aku ada mention pasal kemudahan drive thru. Aku memang suka kemudahan sebegini, so aku harap kat Malaysia ni lebih banyak kaunter drive thru or sometimes people call in drive-in dipraktikkan.

Posting dulu: http://www.akubetul.com/2009/07/idea-aku-untuk-digi-mms-speak-up.html

Then, last few month or so aku terkejut sebab seruan aku telah diterima oleh golongan peniaga yang bijak pandai. Dan aku ada gambar-gambar untuk membuktikannya.



Walaupun hanya untuk pengguna motorsikal atau basikal. Still bagus juga... Senang pelanggan nak berurusan dengan peniaga. Bagus...bagus..

Tengok brother yang baru selesai berurusan dengan peniaga tu. Just few steps dah sampai kat motor dia. Kalau dia lagi malas, dia even boleh bawa motor tu terus ke tepi kaunter. Bijak...bijak. Agak-agaknya brother atas tu baru lepas beli apa?

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Nombor ekor!

Orang Teluk Intan memang pandai.... hampeh!



Lepas ni, musim world cup nanti makin ramai la agaknya orang Melayu pergi kaunter drive in tu. Nak betting game bola. Kudos to government for the approval of the football gambling license in Malaysia. Tak kisah la apa cara sekalipun, janji boleh kutip cukai dan tambah pendapatan negara. Kalau tak nanti 2019 Malaysia akan bankrupt. Nak kurangkan ketirisan dalam pembelanjaan tak boleh... sebab kurang tiris, maksudnya kuranglah habuan untuk perut masing-masing, kan? Vincent Tan memang pandai.

7 comments:

arek said...

gilak ahh..dulu penah ade pic camni gak, orang pakai baju melayu beratur beli no ekor...

Anonymous said...

haha. siot. dekat kampung aku tu derr. balik kg nnt aku nk check.

lankapo said...

haha advanced la org teluk intan..bijak bijak..ada stciker vip tk mcm McD

♥cutebabygirl♥ said...

hahaha. gunakan idea yg bernas ditempat yg salah. aiyaaaaaaa~

Almy said...

dah follow blog ni,,hope follow me back.. if done, thanks so much to you..taataa

Anonymous said...

awal2 gambar nampak macam KFC je...hehehe

-ipoh lads-

RAZA said...

THANKS

Total Pageviews

. page counter