Wednesday, July 6

Advertlets's Payment Received!

Orang putih cakap it’s better late then never, kan?

Dah ramai tahu sapa Nuffnang dan Advertlets rasanya…. Dulu aku merajuk dengan Nuffnang, pastu aku tukar ke Advertlets…. and displayed their ads here in Akubetul.com and a few other blogs. Masa tu memang masa tengah rajin berblog, bukan macam sekarang.

Masa aku register dengan Advertlets memang tengah kecoh pasal they does not pay their members, banyak betul blogger hangin dengan mereka. Kalau tak percaya pergi search google “advertlets pay”, memang berpuluh-puluh kalau tak beratus artikel yang mengutuk Advertlets. So, aku sedar sememangnya gamble la jugak aku switch from Nuffnang (yang tiada rekod tak bayar bloggers) to Advertlets. But as mentioned in this posting Nuffnang vs Adverlets, actually Nuffnang leave me with no other choice.

So, lepas beberapa bulan dengan Advertlets… aku pun menjadi mangsa mereka seterusnya dengan tidak mendapat bayaran. Aku pun dah menyampah, so aku cabut… then aku try ManggaAd…. (pun nampak cam hampeh je).

Last week, masa belek-belek email lama, aku terjumpa rangkaian balasan email aku dengan support Advertlets, so aku just making a joke and send email asking for the payment.

I know it’s almost two years.... just trying my luck here.... any news about my payment? Hahahahha! Thanks.... Regards, Affandi

Suddenly, after 4 days aku received email:

Thanks for your cheerful attitude, we know we really screwed up. Much apologies - payment will be made by the end of the week. Regards, Advertlets Support

At that point aku masih lagi skeptical, since before ni pun aku pernah received email memberi harapan sebegini. Masa aku tu dah bagi bank account detail kepada mereka.

Then, pada hujung minggu tersebut… masa aku draw duit di ATM, aku nampak ada lebihan RM400. Masa tu aku off handphone for few hours, then bila aku on handphone, aku nampak email dari Advertlets….



Then, bila aku buka semula account Advertlets aku, aku dah nampak ni….


Terkejut lah jugak, since after 2 years…. Advertlets baru nak bayar. Bayangkan masa aku cashed-outkan 1st and 2nd earning tu anak aku belom lahir lagi… sekarang Rafiq dah pandai main computer sendiri… Hahahaha!

Dah memang rezeki Rafiq yang akan sambut birthday 15 July ni agaknya… so, aku tengah fikir apakah hadiah bernilai RM400 yang aku nak bagi kepada anak aku yang aku anggap pemberian pembaca dan pelawat blog ni 2 tahun lepas yang click iklan-iklan Advertlets masa tu.

Kejap lagi (kalau ada masa) aku akan cabut iklan ManggaAd tu dan mungkin letak iklan Advertlets semula or tunggu beberapa syarikat baru yang dengar-dengar cerita macam lebih mantap dari Nuffnang, Advertlets atau ManggaAd. Korang jangan lupa click iklan tu pulak nanti, adik Rafiq (insyallah September ni) pun nak rasa hadiah dari korang juga.

8 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

awat letak gambar anak tengah togel tu? uhuhuhu

Anonymous said...

adik rafiq...hoho...tahniah dood.

Anonymous said...

Back of augustus grier and the two cronies thus progressed quite rapidly.

VaultAds said...

Tahniah!

It's great to see that you have received your RM 400.

I just got mine too :)

CNK said...

syabas
11 by the way, cnk tak penah merasa duit dari nufnag ad. mcm lambat je.. ada cadanagan x? nak merasa jugak. kot boleh buat tabung kawen ke kan. hahah

CNK said...

cnk follow u bro!

Anonymous said...

I just added your website on my blogroll. Really enjoyed reading through. Excellent information!

Redlomo said...

try cuba http://www.nufftag.com

Total Pageviews

. page counter