Tuesday, September 27

Nur Aishah Raihanah

Alhamdullilah...

Isteri aku selamat melahirkan anak kedua kami last Wednesday, 21 September 2011. Just 6 days after my birthday. Confirm, kira hadiah birthday paling best aku pernah terima dalam hidup aku...

Few hours after bersalin... 


First time Rafiq jumpa adik....


Rafiq cayang adik.....

Since zaman dah berubah, dulu kelam kabut aku update blog. Tapi sekarang banyak lagi channel lain yang aku boleh guna. Lagipun compare tu Rafiq dulu, adik dia ni kurang dramatik sikit. Sebab wife aku bersalin normal.... lama jugak la menunggu, lebih 12 jam gak la kat dalam wad bersalin....Standard la macam-macam kerenah suami and family member semasa menunggu si ibu bersalin. Tapi aku memang dari anak 1st lagi, aku tak suka ramai-ramai. Aku dah beritahu parents and adik beradik, just tunggu di rumah masing-masing. Tapi sesetengah orang tu tidak, habis berbas-bas suku sakat tunggu kelahiran baby. Alahai... dengan bising, sesak, havoc lah....

Apa-apa pun....terima kasih kepada saudara-mara, kawan-kawan yang ucap selamat di sms, FB dan twitter... Wife aku and baby still di rumah Shah Alam, next few days baru hantar balik Terengganu... and aku akan mainkan watak drama antara yang paling popular di Malaysia..."Arbaei' Bujang Kembali"...Hehehe...



Bakal menjadi gadis muslim paling cun dalam dunia.... Hehehe...!

15 comments:

Anonymous said...

tahniah!

yan said...

comeiii.. nampak muka ros.. so chubby.. aku xdan lg nak p tgk.. insyaAllah lepas ros blk dr pantang la...

Bonda Irfan said...

BRO..INGAT sy lg x? anggerik ungu..dlu rajin sy menepek kt blog bro ni..tp semenjak dh ada ank ni dh krg skit berinternet..tp skrg baru bangun.. kejap je dh ada sepasang..anyway congrat bro..kim slam sama k.roslina..

alongovtx said...

amin...lama tak masuk blog ni...dah dua dah.murah rezeki...tahniah bro...

pakarcopy said...

comel anak macam ayahnya...

"perlukan khidmat rundingan pelaburan unit trust sila hubungi saya"
http://pakarcopy.blogspot.com

blog-tips-kurus said...

tahniah! dah habis pantang ke ni?
comel amat!! :-)

Essays writing said...

hi...
great blog.i wish that this baby doll may live a long life.
thanks for sharing.
thanks.

Anonymous said...

Pasal family, berapa ramai yg bagi duit bulanan pada family, dan berapa ramai pulak yg jaga family.....sikit rasanya, sbb kita semua dah lupa, yg family kita yg susah payah jaga kita,,,bila kita dah besar, kita lupa daratan...kita cakap semua org tak betul,,,,kalau dah semua org tak betul..agaknya kita sorang ajelah yg betul di muka bumi ni....SETITIS AIR MATA ibu kita disebabkan kita, amat besarlah dosa kita,,,,kita baru senang sikit dah rasa besar kepala, cuba fikirkan , sapa yg akan tlg kita kalau bukan family kita, setakat nak minta seribu dua, ingat kawan senang senang nak bagi ka,,,, fuh susah oooooo, yg sanggup cuma family kita dan adik beradik kita,,,,depa dulu tak pernah merungut jaga kita, kita la ni,,,,membebel kita balik kampong, anak apakah kita sekarang ni, Gen Y memnag mcm tu ka?

Anonymous said...

Jgn lupa daratan kalau baru senang sikit, cuba ingat semula pergorbanan family dan adik beradik kita selama ini,jadi jgn minta kaya, sbb takut LEKA, mintalah senang setiap kali berdoa, sbb insyallah akan senang mkn minum dan tugas harian kita....selalulah jenguk family kita, sbb nanti bila kita berada di tempat mereka, kita pula akan merasa, betapa sayu perassan mereka bila kita jarang bertanya khabar...dulu kita susahkan mereka jaga kita,,,,takan bila kita dah senang lenang pun nak susahkan depa lg, utk jaga kita, dulu depa bagi kita duit belanja, kini sepatutnya kita pulak bg duit belanja pada mereka, takkan dan besar pjg pun ,depa masih nak tanggung kita,,,FUH MALU GILA BEB,,,cuba renungkan...PAPAKAH KITA DAH CUKUP BAI8K DGN FAMILY KITA DAN FAMILY MERTUA KITA

Anonymous said...

Aik, dah lama aku tunggu tak kuar pun, comment aku ni,jgnlah mcm tu, kenalah terima hakkikat, comment aku bukan spam bro.....kita tgk berapa ramai yg komen...mesti ada yg kena atas btg hidung sendiri...kan kata aku betul...so kita tgklah sapa yg betul..

Dari
Frm Known to unknown

akukaya said...

pergh... lama gila tak lepak blog ko. sibuk bisnes je skrg. hehe... tahniah bro. aku pun dah 2 anak skrg.

Anonymous said...

Satu lg nak share bersama dlm blog ni, bila last kita dakap mak atau bapa kita, lama dh kot, bila last kita hulur sekupang dua, tak ada kot, bila last kita ajak mak kita jln jln g mkn sedap sedap sikit kat luar, ada ke,,,,, kita rasa dh tak perlukan itu semua kan, maklumlah, kita dh pandai, besar dn byk duit, dan satu lg, bila kita balik, plz Humble kan, diri kita, selalu. Kita terlupa, kita kat kpg, tinggi hidung kita, expect for unexpected, terima kekurangAn, yg ada, bila last kitabergelak ketawa dgn emak bapa kita, tak adalah tu,,,,,

suzeesam said...

tahniah..anugerah allah..

Mr. Right said...

Terima kasih kepada semua yang bagi tahniah dan ucap selamat...

Kepada beberapa komen from Anonymous yang memberi nasihat kepada kita semua (or kepada aku je? hmm...)...Sori lmbt approve komen, bukan sengaja, komen nasihat mesti lah aku approve, komen kutukan pun byk yg aku lepaskan... cuma rasanya salah entry ni, pegi search entry aku pasal kasih sayang ibu,bapa, adik beradik, family... ada... mmg ada.

Thank you so much brother (I really mean this word, if u know what I mean.. Hahahaha!...kantoi!)

But just to ingatkan... pepatah Melayu ada berkata... "kata dulang paku serpih".... fikir2kan lah. Peace!

Anonymous said...

Tahniah

Total Pageviews

. page counter